14:00

IFK Munkfors

Referat: Lysviks IF - IFK Munkfors

Detta referat är det absolut roligaste jag har fått skriva denna säsong.

Lysvik inleder matchen som vanligt segt och får ett tidigt mål i baken. På den vägen fortsatte det i 20 minuter. Vi kämpar, men står lite fel. Springer lite i blindo och får inte till spelet. Efter en kvart ligger vi under med 7 mål och efter en del tvekande byter jag in ytterliggare en spelare. Detta var något jag egentligen inte ville för då skulle vi bara ha tre avbytare. Men som vanligt så verkar laget vakna till när de får ytterliggare en spelare. Vi släpper till lite för många enkla mål dock tills vi vänder på spelet helt. Med drygt 10 min kvar av första halvlek kommer spelet igång. Melwin hänger dit en riktigt snygg frispark och lagen "vaknar". Något mer mål bakåt blir det ändå och i halvtid står det 1-14

I halvtid pratar vi bara om de sista 10 minuterna. Laget blir ännu mer taggat och det är ett nytt lag som spelar. Mer rörelse genom hela laget. De pratar och framförallt så vågar dem. Tim skjuter ett långskott som Munkfors målvakt råkar trassla till och vi får hörna. Tim slår hörnan precis som vi tränat och det är trångt i boxen som vi pratat om. Emma E, skjuter,, men den räddas av en back, men snabb som en blixt är hon där igen och "pang" vi sätter mål nummer 2.

Laget pressar högt och ger inte Munkforsingarna den tid de vill ha med bollen och inom loppet av några minuter har Folke nätat två gånger efter några fantastiska djupledsbollar av mittfältet. Folke har även en känning av ett hattrick, men ribban är i vägen. Vi spelar så bra fotboll studvis att motståndarna inte hänger med. Vi vinner till och med andra halvleken med 3-2. Det finns naturligvis saker att träna mer på, men framförallt måste laget vara med från början. Idag är vi med i matchen i 40 minuter, Orkar vi i 20 minuter till så blir vi farliga :-)

Vi hade enbart ett delmål för dagens match.
*5 pass inom laget- Det slog vi med råge. Och vi passade oss fram till mållägen. Jag är en väldigt stolt coach idag.