14 augusti 2016
11:00

Forshaga IF

Referat: Lysviks IF - Forshaga IF

Dags för höst premiär i serien. Syntes på spelarna överlag att det var väldigt stor skillnad på att spela 2x15 minuter i svennis cup mot 2x 30 i seriespel.
Vi inledde matchen mycket bra. Det var lägen åt bägge håll och inget talade för att Forshaga skulle trycka in 16 mål. Det tog 9 och en halv minut för vår nolla att spräckas och vårt delmål var att hålla tätt i 10. Vi saknade inte chanser, men det lilla för att få in bollen i mål saknas. Rut matchminut 16/17 tappar spelarna orken och Forshaga trycker in några bollar i nät. Vi går till halvtidsvila med 0-7 i baken.

I pausen pratade vi om att gå tillbaka till det spel vi vann mycket mark på inledningsvis och efter drygt 10 minuter hittade vi tillbaka dit. Starten av andra började med att forshaga tryckte på och fick in några snabba bollar. Efter 15 minuter tar vi in ytterliggare en spelare och kör då med 4 backar. Det blev en rejäl spelförändring och personligen tycker jag att Lysvik är det bättre laget. Melwin trycker in en riktig pärla. Kanonskott utanför straffområdet. Forshaga hade en väldigt duktig målvakt som stoppade det mesta. Fram steg också vår bulldozer Fanny och trycker sig igenom motståndarnas försvar och enda sättet att stoppa en bulldozer verkar vara att riva ner den.
Straff blev resultatet som tyvärr Tim pricka i ribban. Några mål rann in bakåt på slutet när spelarna blev trötta, men en jätteinsats och spelmessigt ligger vi grymt många kliv framåt mot i våras. Stort + till samtliga spelare och en kul att se Agnes debutera med bravur. Match mot ekshärad nästa helg så ni visar vi vad vi lärt oss.