14:00

Eda IF

Referat: Lysviks IF - Eda IF

Derbydags mot Eda och som alltid mot dom en tight match med flera svängningar. Det var långa stunder riktigt bra kvallitet på spelet från bägge håll och känslan är att de tilltänkta topplagen inte kommer prommenadsegra mot något av lagen.
Då Eda har ett litet speciellt spelsystem hade vi en tanke på de skulle dyrkas upp och speciellt i 1:a halvlek funkade det riktigt bra.
Som vanligt denna säsong skapade vi ett jätteläge redan i första minuten genom ett kanoninlägg från Nora som både Alina o Amanda är nära att kunna stöta in. Minuten senare är det Alina som till vänster utmanar och slår sin back innan hon från kortlinjen spelar in men ingen är med vid första stolpen.
Vi hade full koll på att Julia M är deras stora hot men redan i 6e minuten tappar vi helt bort henne och hon får friläge som dock Elin parerar med en fint tajmad utrusning.
I 11e minuten trillar vi boll bra på mittplan och får ett fint läge till höger men avslutet blir lite lamt mitt på målis.
Så här långt i matchen har vi rullat bra men inte riktigt utnyttjat ytorna på främst högerkanten där Nora har hav av ytor att arbeta med. Det blir därför lite chockartat när Eda kan sätta ettan i 12min efter ett inkast till vänster som det ser ut som att vi har kontroll på men bollen får studsa förbi flera spelare som tittar på vilket ger anfallare fritt skottfält 8meter från mål .
Vi gräver dock inte ner oss utan några minuter senare bjuder vi upp på matchens bästa spelkombination där bollen rullas snabbt och säkert mellan flera spelare innan Nora hittar Hilma som direktväggar till Alina som i fritt läge lugnt bredsidar in bollen vid högra stolpen. Viktigt att vi fick snabb kvittering då vi spelat bra och inte var värda att ligga under.
Vi fortsätter ha lite övertag och i 29e min kommer ett inkast till Emelie som släpper bollen bakåt till Alina som fr 15met laddar men skottet tyvärr strax över.
5min före paus kommer till slut tvåan på en kanonnick av Amanda på en perfekt Emeliehörna vilket var extrakul då Amanda fick igenom byte av position på hörnor före matchen.
Minuterna senare kommer JuliaM runt på sin väkant o slår ett hårt lågt inlägg som Elin kan möta samtidigt som inspringade forward med hörna som följd.
Paus och rättvis ledning då vi haft bra uppspel med adress och många fina kombinationer samtidigt som Alina hade övertag på backlinjen genom flera fina aktioner i en mot en lägen. Tyvärr är vi lite bekväma ibland med hemjobbet och det tryckte coacherna på i paus,
Redan i första minuten av andra fick vi andan i halsgropen när vi gav Julia för mycket plats och distansskotttet över Elin kom som ett brev på posten men som tur var så seglade bollen utanför stolpen.
I anfallet efter löper Alina än en gång förbi sin back till vänster o ger Elin bollen som i sin tur lyfter in den men den går igenom över till Nora som slår ett lågt inlägg som Alina efter löpt in möter nära mål men skarven går över.
Vi har nu en bra period och trean kommer i 52a minuten av en på vänsterkanten evigt löpande Elin B.
Vi har ett långt anfall med boll in på mål som mv tappar och Alina kan suga upp den innan bollen på nått sätt kommer ut på högerkanten till Emelie som lyfter in centralt där Elin löpt in perfekt och lugnt kan nicka in bollen.
I 12e minuten har vi ännu en boll inne men det vinkas offside.
Eda flyttar nu upp laget mer o mer vilket gör att de kan trycka ner oss på egen planhalva mer ju längre halvleken fortgår.
Vi fortsatte ändå försöka spela oss upp som i första men då det nu är mindre utrymme för mötande mittfältare samtidigt som passningarna är stressade tappar vi ofta bollen på mittplan med spelvändning som följd. Då de nu chansade lite så borde vi nog lyft lite längre bollar oftare speciellt då våra anfallare hade klart övertag löpduellsmässigt mot försvararna. Då hade vi även fått tid att lyfta upp laget högre inför nästa anfallsvåg. De gånger vi fick bollen under kontroll på offensiv planhalva kunde vi hota.
Då det nu är Eda som har mera boll är det inte ologiskt att deras andra mål kommer men även detta känns lite onödigt då vi genom till synes stor respekt för Julia inte går på bollen när läget finns utan hon kan framkalla en hörna som snyggt nickas imål.
Minuten senare får vi kanonläge när Alina snappar upp ett pass i backlinjen och ger Emelie fritt läge men tyvärr hinner back emellan innan avslutet kommer.
Många spelare ser sista kvarten mycket slitna ut och det byts en del men Edatrycket kvarstår då vi inte förmår lyfta bollen över deras mittfält utan de kan vända direkt.
De har visat sig lika farliga som oss på hörnor så det ville vi undvika i slutet men vi ger dom ändå några och på den siata kommer så kvitteringen i minut 45 på en nick mot ena stolpen där det är ett hål.
Surt att tappa en tvåmålsledning men resultatet ganska rättvist mellan två bra lag som hade varsinn halvlek. Så länge alla orkade springa var vi riktigt bra men de är lite bekymmersamt att vi för tredje matchen i rad tappar mycket spelmässigt i andra halvlek och denna gång fanns ingen vind som påverkade. Nu är Eda kanske det lag i serien som springer mest men förvånadsvärt många gick på knäna sista kvarten och jag återkommer till att är man trött o känner att passningskvalliten påverkas av trötthet så måste vi lyfta längre för att avlasta speciellt när vi har övertaget i våra anfallspositioner. Vi springer även otroligt mycket i onödan då vi inte pratar o styr varandra för nu hamnar vi ofta för högt eller lågt och måste jobba ikapp vår spelare.
Slutligen så var det kul att se Elin B på plan igen och hon visade fin löpvilja och skapade mycket trots en ovan ymfplats. Vidare så var Alina riktigt alert med konstant löpande i djupled och hon hade bra övertag på sina försvarare i en mot enlägen Amanda som vanligt stark med boll och Hilma kanonjobb centralt samt Elin S många fina ingripande i farliga lägen.

Matchfakta: 3-3 (2-1)
Hörnor 4-6 (2-1)

0-1 12min Vi är passiva centralt efter ett långt inkast vilket ger deras forward jätteläge 8meter från mål o säkert avslut.
1-1 14min Alina (Hilma) matchens anfallskombination som avslutas av Alina som får friläge o lugnt rullar in bollen.
2-1 40min Amanda ( Emelie) Fin vänsterhörna som Amanda trycker sig fram på o knoppar in.
3-1 52min Elin B (Emelie) Boll ut till Emelie i högerläge som lyfter in mot inlöpande Elin med ännu ett nickmål som följd.
3-2 67min Nick på en lite onödig hörna.
75min Linnea in Nora ut
78min Alva in Amanda ut
80min Tilda in Lotta ut
87min Emelie ut Amanda in
3-3 90min Ny hörnnick som går in nära stolpen