Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lysviks iF 5 4 1 0 13
2 Eda 1 0 1 0 1
3 Hertzöga 0 0 0 0 0
4 IF Viken 0 0 0 0 0
5 Karlstads FK 1 0 0 1 0
6 Skoghall 1 0 0 1 0
7 Lysvik 2 1 0 0 1 0
8 Emtarna 1 0 0 1 0

Match

Lysviks iF

8 - 0
konstgräset sunne
28 mars 2024
18:00

Emtarna

Referat

Lysviks iF - Emtarna 8-0

Efter två helger med inställda matcher var det skönt att få matcha igen då det bara är två veckor till seriestart.
Trist dock att vädret än en gång visade sig från sin sämsta sida då det preccis vid matchstart drog in ett kylslaget regn som sen höll i sig hela matchen i varierande styrka o tillsammans med låg temperatur gjorde förutsättningarna sisådär.
Vi kunde stölla upp med nästan hela truppen men ett tufft avbräck var dock Elin S sjukdom som gjorde att några av våra offensiva spelare Lotta, Emelie o Alina fick dela upp målvaktsspelet och de funkade ju bra då nollan blev intakt.
En eloge till dom då de anmälde sig frivilligt när sökande efter mv gick trögt.

Då det inte var direkt väder för att föra noteringar om det som hände blir det bara en lite allmän åsikt om matchen och info om målen.
Då det skiljer en division mellan lagen ska det var skillnad spelmässigt och det visade sig också efter en lite trögstatad matchinledning av oss då det var lite komma inimatchensökande från vår sida.
Efter 13min kom dock ledningsmålet och då blev det lite som det kan vara när ett nederlagstippat lag kämpat för nollan släpper in första målet att man tappar lite i itensiviteten man har så länge det står 0-0.
Det gjorde att vi kunde trycka på ordentligt med en del fina anfall och göra 5 mål på 16min innan vädret o ledningen satte ner effektiviteten så resultatet blev 5-0 i paus.
Spelmässigt gjorde vi en del bra grejer men slarvade också ofta i de avgörande passningarna när vi hade riktigt fina lägen att skapa målchanser. När man möter ett lag som spelar kompakt på mitten vore det bra med lite fler längre bollar i djupled bakom backlinje som vi kunde slagit då vi hade spelare som löpte i de ytorna.

Vi bytte en del i paus och efter ca 15 min så laget i andra halvlek var helt annat än i första och det vet vi alla att de inte är lätt att hålla spelkvalliteten när man byter runt på spelare. Första delen av andra hade vi en del fina flygande anfall o skapade lägen där dock sista passet/avslutet inte var perfekt. Sen kom en period där Emtarna började sticka upp och hade en del fina anfall som renderade i hörnor och ett skott i ribban samt ett halvfarligt skott som Alina som var i buren då kunde parera på ett kanske inte målvaktsmässigt sätt men bollen stoppades o det är ju det man ska göra som målis.
Sista 10 kom vi upp bättre igen och skapade lite lägen med ett par mål som följd där Alvas hörnmål måste berömmas
Hon drog från höger som högerfotad in bollen stenhårt efter marken och då det var en liten touch av ytterskruv på bollen var den troligen på väg in vid bortre stolpen och en chockad målis kunde inte stoppa bollen utan styrfde in den. Sån hörna har jag inte sett sen forntiden när jag spelade och Larsa Dahlgren i Ifk Sunne ( ja Linas pappa) la hörnor stenhårt med vristen 1 meter från mål i huvudhöjd och man vågade knappt gå på den för risken att styra in den i eget mål.

Sammantaget så fanns det mycket bra att ta med sig men naturligtvis också saker att jobba på sista två veckorna och tycker också Emtarna kan lämna matchen med stolthet då de visade att de kan göra det riktigt bra i trean iår.
Ett bra jobbande kollektiv som är svårforcherande genom sitt kompakta lag och har en tuffhet i närkamper.

Matchfakta; 8-0 (5-0)

1-0 13min Amanda (Alina) Fint Ericainlägg där Alina via back nickar till Amanda som i duell me back kan stänka in bollen
2-0 18min Hilma (Emelie) Patenterad Emeliehöran som Hilma möter vid förstastolpen o styr in me skallen.
3-0 23min Emelie ( Maja) Matchens mål där Maja o Nora har ett perfekt väggspel som ger Maja fritt inläggsläge som hon utnyttjar med ett kanoninlägg till en fint framlöpande Emelie som vinklar in bollen. Fan va bra vi utför saker ibland.
4-0 28min Erica (Amanda) Amanda tar hand om bollen centralt en bit utanför straffområdet och hittar Erica som löper in från höger trots att hon är vänstermittfältare ?? men resultatet blir bra då Ericka snyggt lyfter in bollen i bortre gaveln.
5-0 29min Amanda Direkt på avspark rullar de bak bollen och där kan Amanda sno bollen o säkert lägga in den.
6-0 51min Amanda (Alina) Alina stressar till sig bollen och får den till Amanda som enkelt lägger in bollen i öppet mål
7-0 84min Alva Den fantastiska hörnan som jag beskrev tidigare
8-0 88min Alva (Jonna) Jonna tar sig fram bra och får till ett fint skott som vi jublar över men det tar i ribbans undersida o studsar ut där dock Alva som är i stimmet dyker upp och kan lägga in bollen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Amanda Westlund 1 3 1 0 0 4
Alva Johnsson 1 2 0 0 0 2
Emelie Edqvist 1 1 1 0 0 2
Alina Miller 1 0 2 0 0 2
Erika Stolpe 1 1 0 0 0 1
Hilma Söderlund 1 1 0 0 0 1
Jonna Arvsell 1 0 1 0 0 1
Maja Sundkvist 1 0 1 0 0 1
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Ebba Noaksson 1 0 0 0 0 0
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Linnea Nermark 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Nora Olsson 1 0 0 0 0 0
Tilda Miller 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng