9 september 2023
15:00

Lysviks IF

QBIK - Lysviks IF 1-7 (0-3)

Resa till karlstad för match mot Qbik som sett till tabellläget skulle va en säker seger men vis av hemmamatchen fanns ingen underskattning utan alla var på tå från början. Därtill har vi fått Erika tillbaka från "låneperioden" i Mallbacken och hon var oerhört spelsugen samt att Ida h nu fick starta sin första match efter sitt barnafödande vilket gjorde att vi hade ett riktigt intressant lag på bena från start.
Vi pratade innan match om att vi ska stressa hårt när de rullar därbak och det gav utdelning direkt då vi redan i andra minuten kan stoppa ett uppspel på vår högerkant där sen Emelie hittar ut till Amanda. Hon tar emot o tittar upp innan hon lyfter in bollen där Alina på ett fint sätt löpt in och kan mycket vackert nickskarva bollen i nät.
Perfekt start och högerinlägg blev sen symtomatiskt för hela första halvlek då vi hade hav på den sidan i varje anfall att lyfta in bollar från. Konstigt att inte man ser detta o justerar för vi hade nog redan första kvarten 10 anfall med inlägg från högerkanten men samtidigt gjorde det att Nora knappt fick andas då hon hela tiden fick bollar i fritt läge på sin kant. De fick t.o.m bli så att hon o Erika fick skifta kant efter et tag så Nora kunde vila upp sig lite.
I 5e minuten kommer vi som sagt fram på hökanten där Ida lyfter mot bortre delen där erika stormar fram och rammar ribban.
I 9e minuten kommer vi för omväxling fram på vänsterkanten med inspel o tillbakasläpp till alina som avslutar men mv kan parera. Vi har full koll på spelet och tiden Qbik är på vår planhalva med bollkontroll kan räknas i sekunder
Alla runt banan bara väntar på tvåan o den kommer i 19e min när vi fortfarande helt otroligt för använda vår högersida helt oatackerade vilket Emelie utnyttjar med ett fint inlägg där en för dagen riktigt pigg Erika dyker upp och magar in.
Nu går det bara ett par minuter innan Erika slår till igen då vi för en gång skull har ett anfall mer centralt där Alina hittar Emelie som får läge men det blir lite tight så bollen studsar vidare där Erika dyker upp o stöter in bollen.
Vi har bra tryck och framförallt har vi mycket lätt att komma fram på vår högerkant som qbik verkar ha övergett och de gav oss många lägen men hade vi varit lite mer distinkta o tagit mer djupledslöpningar kunde vi sårat dom ännu mer.
Vi skapar ett antal chanser utan mål sista kvarten där det är små marginaler från mål såsom i 29e minuten när Alina drar bollen strax över, i 34:e min då vi faktiskt har vår första hörna som nicktouchas utanför av Therese samt i 42a min när en frispark lyfts in som Alina me huvudet o Erika me foten är hårsmånen från att styra in.
En halvlek som vi styr till 100% och Qbik har två avslut från långt håll på mål.
I paus fanns ingen lättaj utan alla ville verkligen göra 90 bra minuter så det blev bara lite marginella justeringar från ledningen.
Tjejerna visade att de var inga tomma ord utan fortsatte mata på och kunde i 52min öka på när Erika fullbordade sitt hattrick efter ett fantastiskt snyggt mål. Vi rullar runt på högerkanten innan Nora hittar in med boll mot Amanda som konstskarvar till Emelie i kanonläge men hon hittar bättre lösning med en lyft in centralt där Erika dyker upp o nickar in vilket fullbordar hattricket.
Ett par minter senare har vi ännu ett fantastiskt anfall som avslutas med Alinainlägg där Emelie fick stora läget till att bryta måltorkan i matchen men gick inte på me huvudet men vi börja jubla ändå då Erika än en gång löpt in helt rätt men lårmusklerna var för hårt spända så hennes låravslut gick över. Minuten senare gör Emelie nått vi vill se oftare då hon utmanar sin back och enkelt rycker förbi men mv kan parera avslutet. Vi är nu framme i 58e minuten när vi somnar till lite och låter en utspark gå hela vägen till ett friläge som utnyttjas iskallt och nollan är spräckt o de är oerhört tråkigt att vi inte kan få se Elin hålla nollan.
Vi är trots snöpliga målet i baken lika överlägsna och i 60e min får vi se ännu en sak vi vill se oftare då Alina utmanar kraftfullt o skaffar sig ett friläge där mv snyggt läser av avslutet o kan parera.
Vi mal på och i 65e tar Linnea ett distansavslut som inte ser farligt ut men det ger målisen stora problem med hörna som följd.
Linnea oroar igen i 69e min då hon på volley styr ett framlägg från Catrin som vållar målisen stora problem.
I 75e minuten kommer ännu ett till synes ofarligt avslut som blir riktigt hett då Carro drar till me vänstern och det seglar mot ena krysset där målisen kan styra till hörna.
Femman kommer dock minuten efter då emelie från vänsterkanten lyfter en fin frispark mot bakre stolpen där Amanda möter upp perfekt och kan nicka in bollen.
I 81 får till slut skyttedrottningen rättemätigt komma med i målprotokollet efter (de känns tradigt att säga ) ännu ett fantastiskt anfall där vi finlirar innan Amanda slår ett kanoninägg mot bortre stolpen där naturligtvis Erika är på plats o nickar in centralt mot Emelie som dunkar in bollen i nättaket. Kändes riktigt gött att Emelie fick sätta en då hon varit delaktig i många mål.
Efter detta mål går vi av nån anledning in i nån dvala som vi inte sett tidigare i matchen för på ett par minuter får nu Qbik två frilägen då vi bara tittar på men Elin är alert på det första och på det andra lägger anfallaren bollen utanför i kanonläge.
Vad som hände där får vi kanske höra på nästa träning men det var oerhört konstigt.
Vi tappar dock inte modet utan i nästa anfall får Amanda fritt skottläge men skottet mitt på mv, men de slår inte ner anfallslustan utan vi vill göra fler mål och de kommer omgående när Erika hittar fram till frilöpande Emelie som till synes enkelt lägger in bollen och fastställer slutresultatet till 7-1
Vi fick i dagens match med eller utan hjälp av Qbiks försvarspel se ett fantastiskt anfallspel där Emelie o Erikas poängskörd var på en nivå vi inte sett sen Alina hade några drömmatcher 2019.
Defensivt spelade Therese ett mittbackspel som en liebroförespråkare som jag tycker är klockrent då hon läste av alla långa uppspel i tidigt skede vilket gör att man är först på bollen. Detta spel kräver ju dock att rollfördelningen är klar vem som tar djup o vem som markerar eller konstant muntlig dialaog mellan försvarana.
Vidare så är man naturligtvis hänförd över alla fantastiskt snygga mål o vilket jävla gäng vi har.
Serieledarna har förlorat tre matcher o vi har losat tre matcher så några självmål , totalt bortdömt segermål mot karlstad, nån bortdömds straff gör att med lite medstuds kunde vi varit med i toppracet.
Vi ska dock vara så djävla nöjda av läget vi är i sett till våra förutsättningar för det ni tjejer gör är amazing och tror inte de är många kyrkbyar med typ 300 innevånare som har två olika förningar i elitettan och div 2 .