1 juli 2023
15:00

Forsby FF

Lysviks IF - Forsby FF 5-1

Vårsäsongens sista match var även höstsäsngens första då det var andra matchen mot Forsby iår.
Borta blev det en 6-0 vinst efter 5-0 i paus men med ett spel som haltade emellanåt. Dagens match blev nästan en repris då vi ledde med 5-0 i paus trots att vi hade mycket som kunde förbättras.
Spelet på offensiv planhalva var bra och emellanåt riktigt bra men när vi var på egen planhalva uppträdde vi virrigt, stressat och utan kommunikation vilket gjorde att vi gick på samma bollar, hade konstiga passningar, spelade fram dom etc etc.
Vi har lagt mycket fokus på anfallspel på senaste veckans träning och det syntes men vi kanske skulle lagt lite tid på försvarsspel också även om det varit mer eller mindre prickfritt hitills.
Är faktiskt inget lag som haft så många avslut mot oss som Forsby hade idag och Elin hade nog mer att göra än i nån tidigare match. Finns ett utryck som säger man ska vara rejäl men vi var helt tvärtom i egen defensiv.
Nu gäller detta inte enbart försvararna utan alla 11 när vi var på egen planhalva. Detta var mycket konstigt då vi varit klockrena defensivit nästan hela säsongen men de är ju bra att den haltar i en match där offensiven briljerar och då passade även vänsterback Elin Berggren på att göra sitt första mål i Lysviksdressen vilket blev till två innan matchen var slut.

Matchen startar med tveksamt spel av oss framförallt defensivt men lyckligtvis är vi effektiva så ettan kommer redan i 3e minuten på en fin vänsterhörna av Emelie. Alina vinner en luftfight mot målis vilket gör att bollen går mot mål där Elin B är stark och kan nicka vidare bollen i nät.
Vi grattar Elin till första målet i Lysviksdress.
Matchen fortsätter utan att nått lag tar tag i det men plötsligt kommer så tvåan efter ett av våra vackraste anfall iår. Börjar på högerkanten med att Emelie o Linnea småtråcklar sig fram innan bollen går i djupet där Alina löper fram och vänder på en femöring när hon slår ett hårt fint inlägg mot bakre stolpen där Alva kommer perfekt och med en konstvolleyspark dunkar in bollen inät från ca 7met.
Minuten senare kommer trean när mv Elin Svan visar upp sin fantastiska högerfot genom att från mitt på egen planhalva lyfta fram en frispark som friställer Emelie och hon avslutar säkert med en halvlobb.
Nu borde vi kunna slappna av och spela ut men våra problem på egen planhalva gör att de kan oroa oss mer än vi är vana vid. I 19e min är det på väg att reslutera i ett baklängesmål när vi är tveksamma på vår vänsterkant med ett lågt inlägg som följd. Detta ger dom ett jätteläge med öppet mål 5met från mål men hon missar bollen som efter ett halvläge till äntligen kan tas om hand av Elin. Matchutvecklingen fortsätter på samma sätt med bra anfallspel men även en del avslut från dom innan vi får ett bra läge efter 29min. Elin lyfter en fin boll i djupled som Emelie tar emot och klackar vidare mot Amanda som går runt innan hon i lite snäv vinkel får till ett bra skott som mv motar till hörna. Hörnan mynnar ut i en ny som Amanda är nära att lyfta in vid bakre stolpen.Minuten senare är vi tveksamma i försvaret och de får ett bra läge men ymf skjuter över.
Nu kände coacherna att nått behövde göras för att stabilisera defensiven och det sker genom att Matilda n kommer in och vi går över till 4-4-2. Hon vinner direkt några närkamper och kommer på så sätt bra in i matchen.
Vår offensiv framförallt på fasta situationer är mycket effektiv hela halvleken ut så i 42:a minuten kommer 4-0 efter en av otaligt fint slagna hörnor av Emelie. Hörnan stöts ut av mv men Nora snappar upp bollen och får till ett skott som Alina kan vidarebefodra in i mål. Två minuter senare får vi en ny vänsterhörna som försvarare nickar ut men Elin som är het i offensivt straffområde kan nicka tillbaka bollen som går hela vägen i nät.
Pausvila och 5-0 i en halvlek där vi är mycket effektiva och företagsamma i motståndarnas straffområde efter en del riktigt fina anfall.
Andra halvlek blir stabilare bakåt även om de får en del chanser de inte borde få såsom i 51min när en Forsbyspelare står nästan fri till vänster men Elin kan efter lite problem plcka ner skottet. 5 min senare är det vi som oroar när Amanda hittar ut till Alva som driver ner o skjuter ett skott som mv parerar. Bollen ut till Alina som från 14meter drar till med ett fint skott men mv gör matchens räddning till hörna.Hörnan ger Amanda läge vid bakre stolpen men mv kan styra ut till hörna. Den hörnan kommer Elin bra på men nicken strax utanför.
I 72a minuten parerar målisen ut ett skott till Tilde som skjuter mot mål men back styr ut till hörna. Denna hörna tar Amanda hand om och resultatet blir lika farligt som övriga hörnor när bollen går via nån i ribban.
Vi gör i detta skede av matchen en hel del byten och mycket roligt att se Matilda A på plan igen och vi hoppas hon hänger på under höstsäsongen för även om hon fick spela på fel kant så fanns energin o småkommentarerna vi är vana att se från henne när hon är på g i matcherna. De var dock lite synd att vi av nån anledning förla nästan allt anfallspel på andra kanten sista kvarten för Matilda gick mycket fri stora delar av tiden. Ett annat positivt inhopp var Hilma som återkommit från två månader i tåg runt Europa och i höst kommer hon vara en mycket viktig kugge om vårformen finns kvar.
Härlig seger efter ofta mycket fint anfallspel och att vi hade problem på egen planhalva ska vi nog inte oroa oss för mycket över då det varit oerhört stabilt hela våren så nån match där det inte klickar helt får man ta för vi har släppt in minst mål i hela serien o bara ett idag.
Faktum är att vi släppt in minst mål, gjort näst mest mål, förlorat minst antal matcher och spelat klart mest oavgjorda vilken är haken för om vi typ vunnit 3 av våra 6 oavgjorda (vilket vi lätt kunnat göra) så hade vi haft riktigt häng på förstaplatsen.
En vårsäsong som trots massor av bortovaro pga skador, sjukdomar och div andra saker får sägas vara klart godkänd.
Vi har nog haft i snitt 5 spelare ur vår trupp som inte är så stor borta i varje match.

Matchfakta: 5-1 (5-0)
Hörnor: 11-3 (6-1)
1-0 3min Elin B (Alina) Vänsterhörna där Alina vinner nickduell mot mv och Elin kan nicka bollen vidare i nät.
2-0 11min Alva (Alina) Kanonanfall me boll i djupled på Alina som slår ett hårt inlägg vilket Alva möter på helvolly fr ca 7meter.
3-0 12min Emelie (Elin Svan mv) Elin slår en kanonfrispark som friställer Emelie o hon halvlobbar in bollen kanonsäkert.
40 min Matilda N in Lotta ut
4-0 42min Alina (Nora) Nora snappar upp bollen efter en vähörna o skjuter mot mål där Alina kan styra vidare bollen i nät.
5-0 44min Elin B Elin sätter sitt andra mål på nick efter försvarare nickat ut bollen på en vänsterhörna från Emelie.
45 min Tilde in Maja ut
59 min Frida in Linnea ut
67 min Matilda A in Alva ut
76 min Hilma in Alina ut
81 min Hilma varnad
5-1 90 min Vi strular vid eget straffområde o ger dom ett totalt friläge som utnyttjas
90 min Alina in Emelie ut