IK Sturehov

Lysviks IF - IK Sturehov 1-1 (1-0)

Soldränkt Myrborgen och som vanligt ett antal spelare indisponibla gällde för dagens match mot Sturehov.
Detta uppvägdes av att vi kunde se Amanda Westlund i sin första match i gul/svart samt att vi fick hjälp av Tiffany Svensson från vårt farmarlag Råda IK.
Vi började matchen på ett bra sätt o redan i första minuten presenterade sig Amanda när hon starkt kom runt på vänsterkanten o får till ett fint inspel som Tilde är nära att stöta in men mv kan parera. Vi fortsätter trycka tillbaka dom ofta genom att tidigt få stopp på deras uppspel då de gärna vill börja med att rulla kort men inte riktigt hade skickligheten att spela sig loss.
Vi får också tidigt utdelning då Amanda tar emot ett uppspel o hittar Alva som med en djupledsboll friställer Emelie som på ett enkelt sätt rundar målisen innan hon i snäv vinkel rullar in bollen i nät.
Efter detta fortsätter vi vara spelförande och utnyttjar Amandas styrka som bollmottagare vilket ger oss möjlighet till att kunna hitta ut på kantlöparna med bollar men tyvärr är planen lite studsig så inläggen blir ofta bakom mål.
Sturehov har problem att skapa något då vi likt ifjol kan tygla deras spelide på ett bra sätt. De spelar upp på mötande forward som släpper tillbaka bollen följt av en lång djupledsboll på framlöpande spelare. Detta löser vi ganska enkelt då vi har snabbheten i backlinjen som krävs i löpduellerna.
Dock kom de fram en gång efter 30min o kan sticka en boll i djupled men då är Mål-Maja med och kan ganska enkelt plockain bollen. Några minuter senare har de ett bra distansskott nära stolpen som Maja kan styra ut till hörna.
Vi kommer fortfarande fram i många anfall men är ibland lite streeade när vi ska slå det viktiga sistapasset så vi kommer inte till några jättelägen förrän i 40e minuten. Då kommer Emelie runt på vänsterkanten och får till ett fint inlägg som mer eller mindre friställer Tilde vid bakre stolpen men hon tvekar lite så en back hinner fram o stressa så lyftet går över.
1-0 i paus får ansen som rättvist då vi var lite mer spelförande och hade mer rejäla chanser.

Vi börjar andra halvlek lika bra som första då vi i andra minuten skaffar oss ett jätteläge för utökning av ledningen.
Vi har ett fint anfall där Anna hittar ut till Alva som slår ett lågt fint inspel nära mål och där är Amanda hårsmånen från att komma först men en back hinner avstyra i sista tiondelen,
Vi har såhär långt in i matchen full kontroll på deras anfallspel men hitills iår har vi inte haft de minsta medflyt o så icke idag heller då de genom en snedspark av oss får en vänsterhörna i den 52:a minuten. Hörnan slås mot bakre stolpen där vi tyvärr ser bollen via en stolpe utan bevakning studsa in i mål. Surt surt surt.
Vi får några minuter senare en väsnsterhörna där Amanda visar ännu en styrka hon har när hon når högst på den o får till en fin nick men tyvärr går den lite över krysset.
Nu kommer en period på ca 15min där vi går ner oss i det mesta o låter dom flytta upp spelet på vår planhalva. Vi kommer på efterkälken i många situationer och spelar enligt devisen reagera iställer för aggera. Dvs vi tar inga löpningar i onödan utan står ofta o ser på vilket ger dom gott om tid att rulla runt oss. Trots detta kan de inte skapa några stora farligheter utan vi börjar så smått äta in oss i matchen igen och i detta läge av matchen är de Therese som anger tonen med bra jobb o bollvinster över stora ytor.
Vi kommer nu upp i plan igen kan sista kvarten skapa tillräckligt bra lägen för att kunna avgöra matchen framförallt efter några hörnor.
I 76e minuten har vi en vänsterhöran som trots att den missas lite i tillslaget skapar oreda innan bollen lyfts ut till Alva som satsar men det blir en sorkdödare som Maja kan ta emot vid strafflinjen, vända upp och smälla till mot mål och vi börjar så smått jubla men den stryker strax utanför vänsterstrolpen.
Vi fortsätter trycka på o får en ny vänsterhöran i den 79e minuten som även den inte blir rent slagen men den ger Nora kanonläge mitt i straffområdet men skottet följer samma bana som Majas o går strax utanför.
Minuten senare har vi ett fint anfall centralt där Emelie vänder bort försvarare o kommer i stort sett fri men hon får uinte till avslutet.
Vi har även några fina bollar ut på ytterbreddare som kommer i fina inläggslägen men inspelen blir inte helt perfekta utan försvarare kan bryta.
I 85e min tåar Frida bollen i sidled till Alva som från ca 20meter får bra träff men målisen kan göra en fin räddning vid vänsterstolpen så de blir bara hörna vilken denna gång inte skapar nått farligt.
Sista minterna orkar vi inte riktigt forschera utan när pipan ljuder så är det 1-1 som gäller vilket gladde bortatränaren iallafall.
Vi är inte lika nöjda utan väntar spänt på när vi ska få några lätta mål med oss men samtidigt måste vi även ransaka oss själva lite för de är o har varit för mycket avslut i bra lägen som gått utanför eller rullat mitt på målisen iår o ofta får vi till nån halvträff på insidan foten så bollen går utanför den vänstra stolpen eller så ryggar vi o sticker fram en fot lite försiktigt istället för att gå in bestämt o trycka till bollen rejält.
Defensivt funkar det bra då vi bara släppt in två riktiga spelmål på hela säsongen och kan vi hålla den nivån framgent måste segrarna börja komma för vi har ju haft lägena att göra flera mål i varje match oavsett motstånd och tll slut borde det bli vår tur att få medstuds.

Vi får nu hoppas att vi efter en månad med tilltufsade träningar kan få till bättre kontinuitet i närvaro så vi kan spela ihop laget och inte behöva göra flera ändringar mellan matrcherna som varit läget såhär långt.

Matchfakta: 1-1 (1-0)
Hörnor 5-4 (1-2)
1-0 12min Emelie (Alva) Bra anfall med Alva stickare i djupled friställer Emelie som enkelt rundar mv o rullar in bollen .
1-1 52min Vänsterhörna som seglar direkt in via bakre stolpen
70 min Nora o Tiffany in Anna o Tilde ut
75min Frida in Lotta ut
80min Sonja in Amanda ut