Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 Västra Svealand damer 2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Gideonsbergs IF 22 17 2 3 53
2 Västerås SK FK 22 14 3 5 45
3 Lysviks IF 22 12 7 3 43
4 Rynninge IK 22 13 3 6 42
5 IK Sturehov 22 12 4 6 40
6 Eda IF 22 12 2 8 38
7 IF Karlstad Fotboll 22 11 1 10 34
8 Hertzöga BK 2 22 10 3 9 33
9 IFK Hallsberg 22 8 3 11 27
10 Forsby FF 22 4 2 16 14
11 Västerås BK 30 2 22 3 1 18 10
12 QBIK 22 0 1 21 1

Match

Lysviks IF

3 - 2
Myrborgen
2 augusti 2023
19:30

QBIK

Referat

Lysviks IF - QBIK 3-2

Hösten inleddes efter några fina träningsveckor med en hängmatch mot Qbik.
Bra träningsveckor innan men också tunga spelarbesked sista veckan då Elin B fått proffskontrakt med ett lag i tjeckiska högstaligan, Thereses smäll på munnen i sista vårmatchen ställer till besvär så hon är borta nån match, Maja S skadat sig på jobbet, Matilda N sjuk så det var stort pyssel att få ihop dagens lag.
Redan tidigare var ju Frida, Tilde, Sonja mfl borta av diverse orsaker.
Som tur är har vi farmaravtalet med Råda att falla tillbaka på så vi hade två spelare med därifrån som skötte sig med den äran. Med 5 av 6 tilltänkta försvare borta sen i våras så blev det en helt nykomponerat försvarslinje som fick uppdraget att stoppa Qbiks unga men otroligt snabbfotade anfallare.

Kan säga direkt att alla målchanser inte kommer tas med för då räcker inte tecknen till utan det blir mer en översikt på det som hände.
Matchen började med att Qbik direkt visade sin matchplan genom en långboll mot sina snabba anfallare men Julia står rätt och blir först i löpduellen. Efter detta tar vi tag i spelet och visar upp ett av årets bästa passningsspel under första
halvtimman vilket ger oss massor av målchanser där de flesta dock bränns trots fina lägen.
Vi fick dock in två tidiga mål varav det första redan i 3:e minuten när vi gör en spelvändning via Amanda till Emelie som hittar fram med en boll till Alva som i fritt läge till vänster avslutar på bra sätt.
5 min senare kommer tvåan när Emelie kommer fram till vänster och har skottläge men väljer att spela in bollen mot mitten där den stöts bort. Alva lyckas dock stoppa bollen o slår ett hårt inspel mot Amanda som lyckas direktpassa mot Emelie som trycker till direkt med ett välriktat hårt skott. Klapp klappspel på hög nivå.
Nu trodde man att proppen var ur och att målen skulle komma i jämn ström och det borde de gjort och visst kan man prata om otur när chanser missas men lite bättre skärpa kan nog krävas och då skulle matchen varit avgjord redabn efter 25min.
Qbik var dock inte ofarliga för när vi gav dom tid att vända upp med boll så hittade de några gånger fram till frilöpande anfallare vilket till slut även straffade oss då de i 35e minuten för tredje gången på kort får fram bollen till frilöpande anfallare som denna gång inte utmanar Elin nära mål utan tar ett tidigt avslut som blir perfekt genom ett högt skott som flyger över Elin o in i nät.
2-1 i paus kändes klart i underkant efter en spelmässigt bra halvlek där Alinas fysika spel på mitten gav många bollvinster me spelvändningar och hon o Linnea hade så stort övertag mot deras centrala mittfältare att de tvingades tidgt ta beslut att plocka ner en anfallare och köra med 3 centrala mittfältare. Vi hade många fina kombinationerr på offensiv tredjedel som ytmymynnade i fria skottlägen men väl där spänner vi oss så många går över eller utanför bortre stolpen och så gjorde deras målis några svettiga räddningar samt räddning på mållinjen av en försvarare.

Spelet med boll i andra halvlek håller till en början inte samma nivå som i första även om vi fortsätter skapa många lägen som inte utnyttjas på bästa sätt men efter halvlekspratet blir det lugnare defensivt då vi har rätt spelare som faller och Elin spelar längre ut som lite extralibero och tar hand om en hel del långbollar.
Vi har dock problem med markeringsspelet vilket till stor del beror på att vi inte pratar med varandra så ibland går 2-3 i backlinjen utan markering och ibland har alla 4 markering medans yttermittfältare går rena vilket gör att de känns lite kaosartat första kvarten. Efter första 15 blir det lite bättre ordning och när vi får trean efter 70min är känslan att detta löser sig. 3-1 kommer efter en hörna som nickas bort men Alva plockar upp bollen ute till vänster och slår denna gång direkt ett vänsterinlägg som når Amanda som kan vända bort sin bevakare och rulla in bollen.
Tyvärr kan Qbik än en gång komma in i matchen o göra 3-2 när de efter ett bolltapp av oss snabbt slår om med boll ut mot vänster till spelare som tar ett långskott förbi en lite felplacerad Elin och bollen smiter in vid närmsta stolpe.
Detta gjorde att vi blev stressade och började sprida bollar lite hur som helst så Qbik kunde vinna mycket boll mer eller mindre gratis. De kom även fram till några halvchanser och många framlyft men de var plockpotatis för Elin som säkert plockade ner dom.
Inga fler mål kom så matchen slutade 3-2 men segern borde varit klart större samtidigt som det kunde slutat illa då Qbik hade lägen till fler mål. Vi hade idag ingen lycka med våra fasta situationer som brukar va farliga men nu var gav både hörnor o frisparkar i bra läge inga större problem för Qbikförsvaret.
Spelarkritikmässigt så gjorde Lotta på ovan backplats sin kanske bästa match i Lysviksdressen, Alina var riktig bra som central mittfältare och orkar hon få till mer offensiva löpningar kommer det ge vår anfallsspel en dimension till då vi i nuläget saknar rejäla djupledslöpningar. Amanda, Alva, Emelie ligger bakom målen och skapar även många, många lägen till fler så vi hoppas att målen kommer längre fram. Det man skulle önska ibland är att när man nästan är förbi sin motstånadare skulle fortsätta gå ner o slå inlägg eller våga bryta in framför istället för att sätta foten på bollen o vända innåt. Skär vi in så har försvaren inte mycket mer att göra än att släppa eller kapa med frispark/straff som följd.
Våra infarmade spelare från Råda gör även de fina insatser där Cathrine är bollsäker och spelar lugnt o behärskat medans Tiffany tillför tuffhet, energi o löpvilja när övriga börjar tröttna. Vi kommer ha stor nytta av dessa spelare i höst då vi haft stort spelartapp under året. Kul även att se Matilda A på planen igen med sin energi och fina ytterspel,
Nu kommer även en annan gammal kämpe hjälpa oss till helgen då Nora G hänger på till Västerås.
Finns ju även en joker som vi hoppas få se under senare delen av hösten och att de skadade blir spelklara för då ser det bra ut framöver även om det kommer bli tufft mot Gideonsberg på Lördag.

Matchfakta: 3-2 (2-1)
Hörnor 10-0 (3-0)
Avslut ca 24-7 (13-2)

1-0 3min Alva (Emelie) Spelvänding via Amanda-Emelie över till Alva som avslutar säkert i friläge till vänster.
2-0 8min Emelie (Amanda) Entouchpass Alva-Amanda till Emelie som avslutar med ett distinkt skott.
33 min Carro ut Matilda A in
2-1 35min Genomspel ger friläge med tidigt högt avslut över mv.
64min Linnea ut Cathrine in
3-1 70min Amanda (Alva) vänsterinlägg av Alva som Amanda tar emot o avslutar lugnt efter vänt bort sin back.
3-2 73min Vinkelskott som överraskar mv o smiter in vi-d första stolpen.

77 min Alva ut Tiffanie in
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alva Johnsson 1 1 1 0 0 2
Amanda Westlund 1 1 1 0 0 2
Emelie Edqvist 1 1 1 0 0 2
Alina Miller 1 0 0 0 0 0
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Hilma Söderlund 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Linnea Nermark 1 0 0 0 0 0
Matilda Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Nora Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Elin Svahn 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 9 sep 2023, 15:00 QBIK - Lysviks IF 1 - 7