13:00

Lysviks IF

Västerås BK 30 2 - Lysviks IF 0-5

De var den första av säsongens tre 13-timmars trippar till Västerås som gällde idag. En match där det var lite resespänning innan avspark. Bussen med laget fick pga vägombyggnad ta en omväg där vi hade hört att det dagen före varit köer på över en halvtimme vid en korsning men vi kom såpass tidigt så det gick rätt så bra. Nästa problem kom när Linnea sa att hennes tåg från Falun till Västerås av okänd anledning blivit stoppat av polisen i Hallstahammar men även det löste sig efter en stund. Till sist hade vi två tjejer på möhippa i Stockholm som skulle komma o möta upp i Västerås men de gick också kanon.
Alla på plats i tid och taggade för att äntligen få utdelning efter många kryssmatcher där vi borde vunnit men haft bakflyt på diverse sätt. Nu var det bara o vänta o se om våra bedrövliga 1:a halvlekar p.å bortaplan var ett minne blott

Direkt från start syntes det att tjejerna ville visa var skåpet skulle stå i denna match då vi i första minuterna stormar fram och har nån stolpträff samt två farliga hörnor.
Vi fortsätter att vinna boll genom hög press då de gärna vill rulla ut o spela sig upp och detta skapar i minut 10-13 tre fina lägen där först Erika kommer runt på väkanten o spelar in mot Maja som får fint läge vid strafflinjen men skottet över. Detta följs av att Emelie kommer runt på hökanten med inspel som Linnea möter med skott över. Slutigen fin boll i djupled till Alina om i snäv vinkel rullar bollen förbi målis men även förbi bortre stolpen.
Vi har så långt bra kontroll på matchen men som oftast så har vi svårt att utnyttja spelövertag i mål och då de inte är ofarliga när de får tid att rulla boll så känns det lite lite obehagligt. De har en lagkapten som är riktigt bra och som ofta hittar fria ytor att ta emot boll på och då kommer det nästan alltid en fin boll ut på fri spelare till vänster. Detta skulle kunna förhindras om alla gör sitt jobb i defensiven men när vi pressar högt räcker det med att nån inte plockar upp sin spelare för att de kan spela sig loss.
Vi får dock i 15:e minuten det förlösande ledningsmålet när Linnea med en fin lyftning i djupet hittar Emelie som får lite av specialläge med studsande boll och målvakt på halvdistans o den chansen missar hon inte så med en vacker lobb sätter hon oss i förarsätet.
Som sagts tidigare så är deras hot när vi tappar deras lagkapten o det gör vi i den 19e minuten och då .hon får tid på mitten o hittar ut till vänsterbreddaren som kommer långt ner innan hon slår ett hårt lågt inspel men först på bollen är Alva som jobbat hem på ett förtjänstfullt sätt
Efter några anfall med halvchanser kommer tvåan i 24e minuten när vi har ett riktigt fint anfall där Alva spelas loss på väkanten och hon slår ett hårt lågt inlägg som Alina löper in mot och lugnt vinklar in förbi en maktlös målis.
Vi fortsätter ha bra koll på matchen utan att skapa några heta lägen men vi har ett riktigt fint anfall efter dryga halvtimmen när Elin får bollen centralt på plan och vänder spelriktning med en kanonboll ut till Maja på hökanten som sätter en härlig låg boll mot mål men tyvärr är vi lite för sena med inlöpet.
Maja är inblandad i halvlekens sista chans när hon med ett distinkt skott sätter målisen på prov men den går lite för nära henne så hon hinner parera skottet.
2-0 i paus känns rättvist o betryggande men det finns detaljer som kan förbättras o främst att inte ge lagkaptenen fria ytor att jobba på vilket ledningen försöker rätta till i paus.

Andra hlek fortsätter i samma spår som första med undantaget att vi nu har medvind vilket gör det ännu jobbigare för hemmalaget att komma ur pressen. Vi själva visar spelglädje och har ett mer fartfyllt anfallspel i andra hlek samtidigt som Alina o Erika har bra kontroll på deras lagkapten. Detta gör att vi kan komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och många av dom är härliga anfall med fina bollsläpp på få tillslag vilket är sättet vi ska spela på.
I 54e minuten skapar vi ett kanonläge efter ett inkast som Emelie tar emot o håller i bollen innan hon rullar i sidled till Erika som får till ett fint vinkelskot som mv med nöd o näppe kan tippa till hörna.
Trean kommer dock strax efter när vi i 56e minuten får till fint kombinationsspel på hökanten där Erika lägger ner ett kanonjobb innan hon slår ett fint inlägg som Sonja möter med en perfekt nick som smiter in vid högra stolpen.
Stort grattis till första seriemålet i Lysvik speciellt med tanke på att du fick ett mål helt felaktigt bortdömd förra matchen.
I 60e minuten började jag skriva in fyran när Emelie tar sig ner mot kortlinjen och hittar in till en vilt skrikande Erika i fritt läge ca 8 meter från mål men skottet mitt på målisen.
Två minuter senare sitter dock fyran efter ett riktigt snyggt anfall där Elin Berggren gör en raid på vänsterkanten och via fint väggspel med Sonja kommer ner mot kortlinjen. Elin sätter där en perfekt boll längs målet mot bortre stolpen där Emelie dyker upp och med öppet mål gör hon inget misstag. Vi fortsätter mala på och byter några spelare så innan det sätter sig spelmässigt blir vårt tryck lite mindre. Underdenna period slarvar vi även lite i våra uppspel bakifrån vilket ger dom några lägen att oroa men de vågar inte riktigt ta löpningarna i djupet när läget kommer och om det beror på att de avväpnades i alla en mot enlöpningar i första halvlek vet jag inte. De får dock en fin chans i den 74e minuten då vi helt missar ett uppspel och bollen kommer fram till deras toppforward som med en vacker snurrfint kommer loss i friläge men Elin B jobbar bra hem o kan bryta innan skottet kommer.
Sista kvarten skärper vi till oss igen och då kan planens kanske bästa spelare idag få kröna sin tid I Lysvik med ett snyggt 5-0 mål i sista matchen. Den det handlar om är Erika som efter en fin lång utspark av Elin S via nickskarv av Emelie ställs en mot en och kan tråckla sig förbi försvararen innan hon dunkar in bollen i närmsta krysset.
Emelie som kom direkt från möhippa gjorde sin bästa match iår och kunde blivit tremålsskytt när hon NICKADE in bollen efter 84min men tyvärr kom offsideflaggan upp.
Sammantaget bra match, årets bästa domarinsats, fin anläggning och kanonbemötande av BK30:s org.

Matchfakta: 5-0 (2-0)
Hörnor 9-2 (6-1)
1-0 15min Emelie (Linnea) Linnea lyfter fram en fin boll i djupled som friställer Emelie i favoritäge och hon lobbar lätt in ettan.
2-0 24min Alina (Alva) Alva kommer runt på väkant o slår ett lågt kalasinlägg som Alina löper in mot o snyggt vinklar in.
45min Sonja in Anna ut
3-0 56min Sonja (Erika) Avvägt inlägg från Erika som Sonja perfekt möter med skallen o bollen in vid högra stolpen.
4-0 62min Emelie (Elin Berggren) Kanoninspel längs målet av Elin som ger Emelie på rätt plats öppen bur vid bortre stolpen
69min Tilde in Alva ut
73min Frida in Linnea ut
78min Matilda in Therese ut
5-0 80min Erika (Emelie) Efter Emelienickskarv på utspark av Elin drar Erika sin back innan hon smäller in bollen i första krysset.