14 juni 2023
19:30

Lysviks IF

Hertzöga BK 2 - Lysviks IF 2-2

På Onsdagskvällen styrdes kosan mot Skåre för match mot Hertzöga i nästan 30-gradig värme och när solen började dala en myggindräkt arena. Har nog aldrig varit med om tidigare att den viktigaste saken i medcinväskan var myggmedel. Sämst var det för målMaja som fick stå i målet på skuggsidan i andra halvlek och hon var totalt sönderbiten på hals o ben efter matchen.
Med vårt bogeyteam Hertzöga på andra sidan vet vi av vana att många av våra tjejer av nån anledning redan före match mer eller mindre tagit ut förlust vilken uppställning de än har.
Matchbilden från start bevisade detta till 100% då vi var tvåa på alla bollar över hela linjen. Vi var osynkade i presspelet och höll stort avstånd i markeringsspelet vilket gjorde att Hbk gång på gång kunde rulla upp oss och via kantspel komma fram till skapliga lägen. Att vi sen var för mjuka i närkampspelet gjorde inte saken bättre. Vi lyckas ändå komma fram i några lägen första 10min bla genom ett långt inkast som Therese inne i straffområdet skarvar för att sekunden senare bli totalt överkörd men att hoppas på straff finns inte på Lysvikskartan längre.
Minuterna senare har vi en vänsterhörna som skruvas in mot mål och efter lite kalabalik räddas dem på mållinjen.
Om vi nu trodde att vi var på gång så kom den tron av sig i 11e minuten då vi har en inspark som de efter lite flipperspel o vunna närkamper på mittpan kan ta hand om bollen och via ett volleyskott från ca 35meter lobbskjuta in bollen över Maja o inät.
Nån minut senare är de framme igen o via genomlöpning på sin vänsterkant får de efter inspel fritt skottlägen vid strafflinjen men lyckligtvis går skottet över.
Vi är riktigt illa ute i detta läge av matchen då ingen tar tag i spelet utan de gör lite som de vill. De saknas nån som ryter till men ingen säger nått och det är svårt att lira boll när man inte hjälper varandra muntligt.
Efter 21min får vi dock lite medgång när Elin B fint hittar in till Amanda centralt och hon kan trycka sig mellan mittbackarna o lugnt rulla in bollen via vänsterstolpe. Inte helt rättvist men oerhört viktigt för efter målet och lite prat i vattenpausen strax efter får vi bättre ordning på spelet där även att de sprungit sig lite trötta kan vara en del i spelsvängningen.
Även om vi inte briljerar så får vi bättre kontroll på deras spel och kan själva hota på ett bättre sätt som i 26e minuten när vi börjar jubla då Tilda får bollen i kanonläge men skottet går över. Speltempot är nu helt förståligt i värmen ganska lågt och det är inte många försök till löpningar i djupet från nått av lagen men vi får vattnet i vrångstrupen i den 30e minuten. Hbk slår en lång frispark mot mål där en av våra försvarare går upp för att nicka bort men det blir bara en touch som håller på att ställa Maja helt men hon lyckas göra sig extra lång o göra matchens räddning genom att styra bollen i stolpen o ut.
I 33e minuten får vi en frispark strax utanför straffområdet till vänster i snäv vinkel och den drar Emelie strax utanför bortre krysset. Ledningsmålet kommer ändå till slut när Emelie i den 40e minuten på högerkanten vid mitten tar ett snabbt inkast till Alina som löper ner och får till ett fint inlägg och nu har vi spelare på plats då både Amanda o Therese är där. Det blir Therese som går på bollen men målvakten gör en kanonräddning vilket inte bekymmrar Therese utan hon lyfter iskallt in returen.
2-1 till oss i paus speglade väl inte matchbilden men då vi inte haft medflyt i en enda match hitills trodde vi kanske på vår tur nu.
Ett intensivt halvtidssnack om diverse saker följde då ingen trots ledning var nöjd över insatsen i första halvlek.
Det verkade som pausen gjorde gott för nu var vi med i matchen och i 49e minuten hade vi en vänsterhörna som var på väg in men slogs bort på mållinjen. Vi hade nu en period där vi hotade framförallt genom atacker på vänsterkanten som i 53e minuten då Alva hittar ut till Amanda som slår ett fint lågt inlägg men försvarna kan screna bort Emelie så målisen kan styra ut bollen mot strafflinjen och där är tyvärr ingen gulsvart på plats.Ett par minuter senare kommer vi i ny attack på vänsterkanten när Elin efter fint kombinationsspel tar sig ner o slår ett kanoninlägg men än en gång är försvarna starkare än oss o blir först på bollen.
Några minuter senare är de dags igen på vänsterkanten när en boll är på väg mot kortlinjen o ingen går på den men Alina drar iväg o hinner upp preccis på dölinjen med ett bra inlägg som resultat men vi har hört den förrut, försvararna är mer på hugget o kan rensa. I 68e minuten ställer sig alla på bänken upp när Nora suger upp bollen på mittplan o slår en perfekt boll mellan mitt o ytterback vilket ger Linnea nästan friläge men just när hon ryckt sig fri så halkar hon o de kan bryta. Minuten senare hettar de till vid vårt mål efter ett inspel men efter lite kalabalik kan Alva rensa bort bollen på mållinjen.
Sista 20 blir tufft då vi är trötta och byter en del så spelare vilket i sin tur ofta innebär lite oreda och det utnyttjar Hbk genom att ta över matchbilden igen så nu blir det en jobbig kamp mot klocka o mygg. Vi klarar dock av detta ganska bra även om vi nu inte har spelare som orkar hålla i bollen offensivt utan de blir få sekunders vila för defensiven.
Deras tryck o bollar mot mål ökar dock ju närmare slutet vi kommer o i den 85e minuten är det nära när de får en skitbillig frispark som lyfts mot mål o styrs vidare men Maja kan galant avstyra det hela. Minuterna går och man börjar hoppas men vis av denna säsongs oflyt finns oron kvar. Oron besannas tyvärr i den 89e minuten när de får ett felaktigt inkast vid mitten och detta leder naturligtvis till kvitteringen då de efter några pass kan lyfta in bollen mot mål där en av deras spelare kommer först och kan på nått sätt komma runt Maja o lyfta in bollen. Surt men visar lite av vårt problem då de är först på bollen som lyfts in medans när vi hade 3-4 lägen tidigare i halvleken med bollar in nära mål så var försvarna först.
Surt slut men sett till matchbilden så är det nog den första oavgjorda där vi ska va nöjda med en pinne då vi stora delar av matchen hade problem med vårt spel o va de nu berodde på får coacherna utreda innan nästa match.

Matchfakta: 2-2 (2-1)
Hörnor 5-4 (3-2)
0-1 11min Efter vunna dueller på mittplan drar en Hbkare till på volley från ca 35meter o bollen seglar över Maja o in i nät.
1-1 21min Amanda (Elin B)Fint instick av Elin till Amanda centralt som trycker sig mellan mittbackar o rullar via stolpen in bollen
23 min Tilde o Nora in Lotta o Linnea ut
2-1 40min Therese (Alina) snabbt Emelieinkast till Alina som löper ner o slår ett fint inlägg som Therese kan sätta på egen retur.
55min Lotta in Maja S ut
62min Linnea in Tilde ut
69min Matilda in Alina ut går över till 4-4-2
77min Sonja in Amanda ut
80min Frida in Alva ut
2-2 87min Efter ett feldömt inkast kan de lyfta in bollen nära mål och där är de hetar o kommer först på bollen o kan runda maja