13:00

Lysviks IF

Referat: IF Karlstad Fotboll - Lysviks IF 0-0

Ännu en bortamatch stod på Torsdagsprogrammet när vi gästade Karlstadfotboll och de blev som oftast denna säsong delad pott.
Matchen som spelades på naturgräs höll dock en mycket högre nivå än senaste matchen i Hallsberg då det nu var två spelande lag som lirade i högt tempo så länge orken fanns.
Som sagt så öpnnade matchen i virvlande tempo med bra passningsspel från bägge lagen och det var vi som var spelförande i medvinden. Vi hade dock förtvivlat svårt att hitta rätt med sista passet så de stora chanserna uteblev och det var på några fasta situationer som våra lägen kom.
Intentionen fanns dock som i den 10e minuten när Alina hittar ut till Alva som kan slå ett fint lågt inlägg men vi fyller inte på ordentligt in i straffområdet så mittbacken kan rensa undan.
Vi hade sen flera lägen men av nån anledning så trycke de som slog passet iväg bollen åt skogen för hårt så den hamnade bakom kortlinjen utan chans för mottagaren att nå.
i 15e minuten får vi en frispark i hyggligt läge men den slås mitt i magen på målvakten.
Ny frispark i bra läge efter 27e minuten lyfts in fint men våra inlöpningar kommer för sent så bollen rinner ut till inspark.
I 33e min slås en frispark från hökanten in och nu är vi först på bollen men tyvärr går Annas bollstöt utanför.
Vårt bästa läge såhär långt kommer efter en höra i den 34e minuten då mv stöter bort bollen dock inte bättre än att Anna kan fiska upp den vid strafflinjen och har fint läge att lyfta in bollen men lyftet går över.
I 42a minuten kommer så halvlekens bästa chans efter spelmoment när vi har ett bra anfall på högerkanten där Erika hittar in till Alina som på ett tillslag lyfter bollen mot mål men tyvärr går bollen över.
0-0 i paus där vi har kontroll på spelet och de skapade i stort sett ingenting medans vi har problem att överföra spelövertaget till bra målchanser.
Spelet i andra halvlek fortsatte på liknande sätt men då medvinden var Karlstads jämnades spelet ut och de blev ett ställningskrig nästan helt befriat från målchanser. Tempot gick också ner vilket var förståligt då det var match mitt på dagen i stekande sol.
Karlstad fick en del omställningslägen men är ett lag som vill vårda boll och stoppade ofta upp omställningen för att fylla på med folk vilket gjorde att vi kunde komma rätt i våra positioner och då ska det mycket till för att spela sig igenom vårt försvar även om de kommer med 5-6 spelare som löper frammåt.
I 12e minuten kunde Anna gjort en repris på förra helgens mål när hon mötte en hörna perfekt men nicken utanför.
Matchen borde dock till slut gett oss ett mål och trolig seger när vi i 79e minuten kom fram i halvlekens bästa anfall på högerkanten . Det avslutades med att Emelie tog sig ner mot kortlinjen och spelar in perfekt till Sonja som mötte vid första stolpen och kan snyggt stöta in bollen mellan stolpe och målvakt.
Jublet satte vi dock i halsen när linjemannen står med flaggan uppe och vi tror han vinkade för att bollen varit ute ????
Fick inget riktigt svar av honom när vi frågade och karlstadsbänken trodde han vinkat för offside vilket det absolut inte var.
Emelie är visserligen part i målet men säger att det var flera dm från att bollen var ute och när jag frågade bla deras målvakt efter matchen sa hon att hon inte reagerat på att bollen skulle varit ute utan de blev överraskade av domslutet.
Detta tyder nog på att det var ett feldomslut men facit lär vi aldrig få se och vi får hoppas att de avgörande domsluten snart går vår väg för de var tredje matchen irad som vi fått avgörande domslut mot oss i slutet av matcherna.

När det gäller vårt spel så är vi riktigt stabila bakåt o släpper till ytterst lite vilket motstånd vi än möter och idag hade vi kanonjobb på mitten med många återvunna bollar. Vi måste dock få till mer offervilja i offensiven då det känns som många inte vågar fylla på och om det beror på orken, bekvämlighet eller räddsla för att gå bort sig får tiden utvisa men vi måste in med spelare mot mål och inte ut mot hörnflaggan när vi har inläggslägen etc.
Saknar också rejäla bollar över försvarslinjen i tidigt läge som anfallare / ymf kan löpa på när vi nu har spelare med de egenskaperna. Blir lätt för motståndarförsvar när de inte behöver ha rädslan för löpdueller bakåt utan de kan koncentrera sig på att ligga hårt i rygg för att ta uppspel på mötande spelare.

Matchfakta 0-0
hörnor 2-0 (1-0)
Skott på mål 6-1 (2-1)
skott utanför 7-2 ( 3-1)