Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 Västra Svealand damer 2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Gideonsbergs IF 22 17 2 3 53
2 Västerås SK FK 22 14 3 5 45
3 Lysviks IF 22 12 7 3 43
4 Rynninge IK 22 13 3 6 42
5 IK Sturehov 22 12 4 6 40
6 Eda IF 22 12 2 8 38
7 IF Karlstad Fotboll 22 11 1 10 34
8 Hertzöga BK 2 22 10 3 9 33
9 IFK Hallsberg 22 8 3 11 27
10 Forsby FF 22 4 2 16 14
11 Västerås BK 30 2 22 3 1 18 10
12 QBIK 22 0 1 21 1

Match

Rynninge IK

2 - 2
Pettersbergs IP, konstgräs
29 april 2023
00:00

Lysviks IF

Referat

Referat: Rynninge IK - Lysviks IF

Denna lördag stod ännu ett lag med höga ambitioner för motståndet då vi ställdes mot Rynninge borta i Örebro.
Tyvärr blev veckans träningar sönderhackad av förkylningar och skadekänningar så det var oklart in i det sista hur laget skulle formeras. Vi fick till slut tyvärr spela utan några av våra ordinareie startspelare och göra om lite i uppställningen.
Om det var pga detta, blåsten, de mjuka bollarna eller nerver som gjorde att vi till en början hade mycket svårt att få till något ordnat spel låter vi vara osagt men vi hade stora problem med passningsspelet inledningsvis.
Vi var förberedda på att de hade en mittback med bra glöd i skorna och de var hon som var deras farligaste spelare både genom egna avslut som långa bollar mot löpande anfallare.
Vi visste att hon matchen innan satt två långpastejer imål men det hindrade henne inte från att dra en tveksamt dömd frispark från ca 40meter direkt in i mål efter 8min. Detta ruskade om oss lite så vi fick lite bättre ordning i passningsspelet vilket syntes i den 10e minuten då vårt första riktiga anfall kom. De var Elin som hittade ut till Alva på högerkanten och hon slår ett lågt kanoninlägg framför mål men vi är inte på plats utan bollen rinner förbi.
Rynninge hade inte bara en mittback med glöd i skorna utan de var flera spelare som var skottsugna och efter 15min vinner de boll ca 10met utanför vårt straffområde med ett skott som tar i ribbans underkant som resultat.
De är nu mest ett ställningskrig med massor av inkast då lagen har svårt att bemästra boll samt blåsväder. Vi har även problem med deras fysiska spel som de kan utnyttja till fullo ofta dock med hjälp av armar som inte beivras.
Våra forwards har svårt att komma loss då de rutinerat hålls undan i närkampssituationer och det är lite symtomatiskt att när vi får vår första frispark efter 22min så har de redan haft 4-5st efter närkampsituationer.
Sista 15 känns det som de börjar tröttna lite och vi kan hålla i bollen mer vilket gör att vi skapar några lägen som när Hilma på en nickskarv på boll från Elin B tvingar målvakten till en fin räddning vid stolproten.
Minuten före paus får vi så in den viktiga kvitteringen när Erika kastar ett inkst till Louise som släpper tillbaka varpå Erika slår in bollen mot mål från sidlinjen och till vår stora glädje kan vi se bollen segla in i bortre gaveln.
1-1 i paus och de var nog ganska rättvist då de hade första 15min o vi sista 15min med jämnt spel däremellan.

Anna som inte varit kurant under veckan kommer in från start i andra halvlek och hon var spelsugen samtidigt som hennes teknik passade perfekt i de besvärliga förhållanden som var.
Detta visar hon i den 7e minuten när hon suger ner en studsande boll, driver några meter innan hon avlossar ett skott som målisen lyckas stoppa vid ena stolpen.
Detta var start på en bra period av oss då vi nu tog de lugnare med bollen och satte passen till medspelare istället för ut över sidlinjen. När vi nu hade bollinnehavet och tryckte ner dom blev deras långa bollar från bakplan mindre farliga då de tvingades slå dom från långt ner på egen planhalva men de fortsätter oroa oss varje gång de får en frispark på vår planhalva.
Vi skapar själva en hel del bra lägen men vi får inte till själva avsluten på ett bra sätt.
I 18min kommer en boll in till Alina som skarvar vidare mot Hilma som inne i straffområdet tar emot bollen och får till ett avslut med vänstern som går strax utanför. Några minter senare får Alina o Emelie äntligen till ett bra sammarbete när de tråcklar sig fram på högerkanten och får till ett inlägg som målvakten tappar framför fötterna på Anna vars skottlobb tyvärr går över.
I 28e minuten hittar en fin boll fram till en perkekt djupledslöpande Alina som tyvärr inte får till förstatouchen utan bollen rinner iväg. De var synd för det var en av få gånger hon lyckades skaka av sig ryggsäckarna som hon hade kramande runt sig under matchen.
Efter 35min får så Rynninge sin första stora chans i andra halvek när de får ett frilägen som lite sjabblas bort med kalabalik som följd och som avslutas med ett skott utanför.
Direkt på detta har Julia bollen centralt därbak men hittar inget bra uppspelsalternativ utan då fick hon göra som hon gjort på många träningar i vår nämligen ta saken i egna händer och med sin snabbhet lätt runda första stötande spelare och driva upp bollen över mittplan. Hon hittar fram med bollen till Anna som vidarebefodrar bollen till Emelie och då avståndet är det rätta kan Emelie efter hon dragit sin back hitta rätt med sin patenterade skottlobb via ribbans underkant.
Efter matchinledningen kändes detta lite overkligt men sett till spelet i andra halvlek helt rättvist då vi mycket tack vare Hilmas slit o bollvinster samt Annas bollkontroll helt tagit över skeendet på plan
Då de inte skapat nästan något i spelet var det bara frisparkar på vår planhalva som kändes som problem och de hade haft några innan de efter 40min FICK ytterligare en efter en vanlig närkamp. Den låg ca 5met in på vår planhalva lite till vänster och naturligtvis kommer mittbacken dit men hon lägger den inte på mål utan lyfter in den framför. Där är vi dock med på noterna och kommer först men tyvärr går vår nickrens in otagbart i egna målet.
Oerhört surt då vår andra halvlek borde gett 3pinnar.
Nu är ju ändå en poäng mot ett förmodat topplag borta ändå helt okej och vi vet ju med oss att prestationen inte var på samma höjd som senast så vi kan se framtiden n med tillförsikt även om det finns lite mörka moln som skador,semestrar och sjukdomar att ta hänsyn till.

Matchfakta: 2-2 (1-1)

0-1 8min Frispark från ca 40meter direkt imål
1-1 44min Erika (Lousie) Erika kort inkast som hon får tillbaka innan hon drar iväg ett skott/inlägg som seglar in i bortre gaveln
2-1 81min Emelie ( Anna) Julia driver upp boll centralt och via Anna når bollen Emelie som skottlobbar in bollen via ribban
2-2 85min frispark från mitten som olyclkigt skarvas in i egen bur
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Emelie Edqvist 1 1 0 0 0 1
Erika Stolpe 1 1 0 0 0 1
Louise Andersson 1 0 1 0 0 1
Alina Miller 1 0 0 0 0 0
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Elin Berggren 1 0 0 0 0 0
Hilma Söderlund 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Sonja Lissmatz van de Laak 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 13 aug 2023, 15:00 Lysviks IF - Rynninge IK 2 - 2