Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 Västra Svealand damer 2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Gideonsbergs IF 9 6 3 0 21
2 Rynninge IK 8 6 2 0 20
3 Västerås SK FK 8 5 2 1 17
4 IF Karlstad Fotboll 8 5 1 2 16
5 Eda IF 8 4 2 2 14
6 Hertzöga BK 2 8 4 0 4 12
7 Lysviks IF 7 2 4 1 10
8 IK Sturehov 8 3 0 5 9
9 IFK Hallsberg 8 2 2 4 8
10 Forsby FF 9 1 2 6 5
11 Västerås BK 30 2 8 0 1 7 1
12 QBIK 7 0 1 6 1

Match

IFK Hallsberg

2 - 2
Allévallen, Konstgräs
13 maj 2023
14:00

Lysviks IF

Referat

Referat: IFK Hallsberg - Lysviks IF 2-2

Då vi haft ännu en vecka fylld med sjuka o skadade spelare var det osäkert ända in till avfärd hur truppen skulle se ut.
Nu blev det helt okej till slut så vi hade stora förhoppningar på ett bra resultat bara laget kommer upp i normal nivå och går in i närkamper etc.
Vi kan direkt säga att riktigt så blev inte utfallet utan det blev en medioker match på många plan.
En anledning till detta kan va en besvärlig blåst samt det faktum att matchen spelades med fotbollar som var oerhört lätta så de hade nästan eget liv när de studsade omkring på planen.

Första halvlek var inte alls okej från vår sida då vi förlorade närkamper o hade ett stressat passningsspel ofta utan adress. De var inte mycket bättre men de hade lite mer tanke i sitt spel som byggde på långa bollar ut på kantspringare .
Trots att vårt spel inte var på topp kunde vi efter 17min ta ledningen när Linnea vinner boll utanför vårt straffområdet och bollen kommer till Anna som vidarebefodrar den till Emelie. Emelie lyfter då fram bollen i djupled där Alina är på rulle och visar beslutsamhet när hon vinner duell med försvarare och kan runda målvakten innan hon till slut lägger in bollen i tom bur. Nu trodde vi nog alla att vi skulle ta tag i matchen och utnyttja att vi på pappret är ett bättre lag.
Tyvärr hände inte mycket spelmässigt och det var fortsatt chansfattigt åt bägge håll så därför kom deras kvittering efter 24min som en liten chock. Målet kom efter en högerhörna som vi nickar bort men bollen lyfts in igen och en Hallsbergstjej styr bollen med huvudet mot mål och till allas förvåning smiter bollen in vid vår vänstar stolpe.
Spelet fortsatte med mycket bollar i luften och många inkast då lagen hade svårt att hålla bollen på plan.
En halvchans dök upp efter 34min när Alva lyfter en boll som Emelie nickskarvar till Alina som i högerläge drar till på volley men då vinkeln var dålig så var inte hoppet stor att den skulle gå in och de gjorde den inte utan den seglade över.
På övertid av halvleken kom så nästa smäll då de likt på första målet vinner en närkamp o kan vända spelet med en boll frammåt centralt där en spelare i fritt läge kan ta emot bollen och avsluta i burgaveln. Mycket surt att släppa in mål med halvlekens sista spark men de utnyttjade vår passivitet fullt ut.
Även om Hallsberg under halvleken inte skapade några farligheter egentligen så kändes det lite rättvist att de ledde med 2-1 då de vann närkampsduellerna som var många samt visste hur man skulle spela med dessa förlåt uttrycket badbollar.

Spelet når förvisso inte några höga höjder i andra men vi är mer med i matchen och det är en del spelare som börjar sätta emot i närkampspelet så vi kan vinna boll i 50-50 situationer vilket är ett måste när motståndarna spelar tufft.
Vi får också tidigt utdelning när Anna löper in perfekt o snyggt nickar in en vänsterhöran från Emelie.
Hörnan kom efter ett inkast som letar sig fram mot mål där Alina helt orädd går in en duell med utsusande målvakt med höran o lårkaka som reslutat.
Efter det nickmålet var de sen som klängapor på Anna på efterföljande hörnor.
Vi fortsatte nu att trycka på lite och Alina var på språng flera gånger och vid ett av tillfällena skulle hon haft straff då hon första drog en försvare som försökte stoppa henne och i nästa moment får hon bollen förbi siste försvarare som med benet lyckas stoppa Alina som faller. Domarens förklaring var att det var Alina som sprang in i benet och det är ju klart hon gjorde när försvaren sätter ut benet o missar bollen. Linjemannen på vår sida tycke också de var straff av de kommentarer han fällde lite senare. Nu är det inte första gången som vi inte får straff för jag kollade snabbt bakåt o hitttade inte en Lysviksstraff sen 2019 ???.
Det kom sen i slutet en kopia på situationen men då lyckades Alina parera kapningen och få till ett avslut i gaveln.
Annars så händer inte mycket mer även om vi försökte spetsa till nickkapaciteten i slutet då vi hade några hörnor och inläggslägen men bollen kom inte in i rätt position för att kunna ställa till nån farlighet.
Tror att alla var missnöjda med prestationen även om det var svåra förutsättningar som ingav till många närkamper men då krävs det också att man går in o tar fighten rakt över.
Dock än en gång poäng på bortaplan och vi vägrar förlora borta vilket vi hoppas håller i sig då vi har två till borta innan nästa hemmamatch.
Vi får nu hoppas att det lugnar ner sig med sjukdommar, skador o andra saker så vi kan få till meningsfulla träningar framöver.

Matchfakta 2-2 (1-2)
Hörnor 6-2 (1-1)
1-0 17min Alina (Emelie) Linnea vinner boll utanför eget straffområde o boll fram till Emelie som hittar Alina i djupled. Alina trycker sig starkt förbi två försvare o rundar målis.
1-1 23min hörna som nickas bort men bollen lyfts in igen och nickas mot mål där den på nått sätt smiter in vid stolpen.
1-2 45min vunnen närkamp på vår höger kant följs av inspel o där står fri spelare..
45 min Lotta ut Maja in
2-2 51 min Anna ( Emelie) Vähörna som Anna möter perfekt me huvudet 10met fr mål.
79 min Anna ut Frida in
80 min Linnea ut Lovisa in
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Emelie Edqvist 1 0 2 0 0 2
Alina Miller 1 1 0 0 0 1
Anna Kaverzina 1 1 0 0 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Erika Stolpe 1 0 0 0 0 0
Frida Jönsson 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Linnea Nermark 1 0 0 0 0 0
Lovisa Vidfelt 1 0 0 0 0 0
Maja Sundkvist 1 0 0 0 0 0
Nora Olsson 1 0 0 0 0 0
Therese Stolpe 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Elin Svahn 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng