Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Lysviks if 3 2 1 0 7
2 Karlstad fk 1 0 1 0 1
3 Säffle 0 0 0 0 0
4 Norrstrands IF 0 0 0 0 0
5 Kvarnsvedens IK 0 0 0 0 0
6 IK Arvika Fotboll 0 0 0 0 0
7 Eda DFK 1 0 0 1 0
8 Hertzöga BK 1 0 0 1 0

Match

Eda DFK

1 - 2
Sparbanksvallen
5 april 2023
19:00

Lysviks if

Referat

Referat: Eda DFK - Lysviks if 1-2

I sista träningsmatchen inför seriestarten nästa helg hade vi nykomlingen Eda som motståndare.
Ska sägas direkt att detta inte kommer vara nån buskablyg nykomling då de trots mycket ungt lag spelar fysikskt med härilg löpvilja o bra passningsspel. De har tappat några av de bättre spelarna till Mallbackens U-19 lag men fyllt på med lite mer rutin genom några hemvändare mm som spelat i Arvika.
Som vanligt denna vår så spökar förkylningar i truppen så det blev lite omändringar i startelvan mot tänkt sådan.
Positivt var dock att både Therese o Alina nu gjorde comeback efter sina skadebekymmer och det så direkt riktigt intressant ut.
Vi började matchen helt okej de första 10 minuterna men sen tog Eda tag i taktpinnen genom bättre passingspel, tuffare närkampspel o mer löpvilja. Vi hade svårt med att hitta rätt positioner på plan så de kunde rulla runt oss alltför enkelt och när vi fick tag i bollen så var passningsspelet stressat och gick helt på chans. Många gånger när vi hade ett lätt alternativ så sökte vi svårare lösningar med bolltapp som följd. Även lätta pass ut mot ymf slarvades bort genom att vi slog passet bakom iställer för framför spelare i fart på väg uppåt i plan.
Vi saknade också djupledslöpningar innan bollen spelas som kan dra isär motståndarförsvaret när det är trångt centralt
och det gjorde att Eda kunde hålla upp sin backlinje högt
Vi hade svårt att få till uppspel bakifrån men det räddades delvis upp av att Elin S har en fin högerfot, och hon kunde med preccion lyfta upp på spelare högre upp i plan.
Eda skapade två frilägen första 20min pga att vi i närkamper tappar boll centralt, det första parerar Elin galant men när det andra kommer i misstänkt offsideposition så är hon chanslös på ett bra avslut.
Några minuter senare kommer vi upp på högerkanten och skaffar oss en hörna som Emelie lyfter in på ett som vanligt bra sätt. Denna gång går vi ordentligt på boll och Louise kan snyggt knoppa in bollen i nät.
Spelet fortgår sen på liknande sätt halvleken ut och vi ska va nöjda med 1-1 i paus och mycket positivt var att se Therese direkt köra en hel halvlek där hennes skicklighet syntes mer o mer ju längre tiden gick .

Vet inte riktigt vad som sas i paus men kan tänka mig att det inte var nöjda coacher eller spelare.
Vad som sas gjorde dock susen för det var en helt annan inställning i andra och spelet jämnades ut markant.
Nu vårdade vi bollen och tog hjälp av medspelare på ett helt annat sätt vilket gav ett större lugn i passningsspelet men vi hade fortfarande lite problem med Edas frenesi i närkampsspelet.
Vi fick redan efter 3min måljubla igen då en boll lyfts in mot straffområdet där en försvarare missade sin rens så bollen hamnade hos Nora i ytterkant av straffområdet till höger. Hon tog emot bollen o siktade in sig innan hon skottlobbade in bollen snyggt i närmsta krysset.
Kanske inte rättvist med ledning i det läget men det är målen som räknas och detta gjorde säkert sitt till att vårt spel blev lugnare.
Efter dryga kvarten fick så Alina göra efterlängtad comeback och det kunde blivit ett legendariskt inhopp då hon redan efter ett par minuter snappade upp en förlupen boll och skaffade sig ett friläge men matchovana gjorde nog att avslutet inte blev perfekt. Alina drog igång med regelbundna rejäla djupledslöpningar som hela tiden oroade Edaförsvaret. Detta gjorde att de var tvungna att sjunka ner vilket gav oss större ytor på mitten och därmed kunde även Anna komma loss mer och driva boll frammåt.
Eda hade även de några farliga lägen men Amanda avstyrde dom, inklusive ett rent friläge på bästa sätt.
Vi fick ännu en jättechans efter att Mads brutit ett anfall och lyft fram en fin boll till Emelie som testar en patenterad lobb som är cm från att gå in men mv kan sträcka ut hela sin långa kropp och toucha bollen så den går i ribbans underkant.

Till slut så får man ändå säga att vi har en bra grund att stå på när vi kan vinna en match mot bra motstånd även om spelet haltar emellenåt och att vi tar över matchen i andra halvlek mot ett lag som i tidigare matcher varit starka i andra halvlek.
Vi tackar slutligen Rådatjejerna som ställde upp igen och spelar på ett sätt att vi inte ens tänker på att de är inlånade.


Matchfakta 1-2 (1-1)
19min 1-0 Förlorad närkamp ger Eda friläge som säkert utnyttjas
22min 1-1 Lousie A (Emelie) Louise möter en fin hörna från Emelie perfekt med skallen
48min 2-1 Nora Missad rens ger Nora skottlägen till höger vid strafflinjen och hon lobbskjuter in bollen i första krysset
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Louise Andersson 1 1 0 0 0 1
Nora Olsson 1 1 0 0 0 1
Emelie Edqvist 1 0 1 0 0 1
Alina Miller 1 0 0 0 0 0
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Elin Berggren 1 0 0 0 0 0
Hilma Söderlund 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Therese Stolpe 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Elin Svahn 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng