26 mars 2023
15:00

Lysviks if

Referat: Hertzöga BK - Lysviks if 1-2

Efter många turer hit o dit pga vintervädret som drabbade Karlstadsregionen blev matchen med kort varsel framflyttad en timme och till airdomen i karlstad. Det gjorde att alla fick istort sett kasta det i hade i händerna o dra iväg.
Matförberedelser etc blev inte optimala men vi fick spela match o de var viktigt.

Sammanfattningsvis kan vi säga att de stabila försvarsspelet vi hade senast höll bra klass även idag över hela matchen trots flera ändringar under matchens gång. Detta trots att vi fick hårdare press mot oss än i förra matchen..
Spelmässigt var det hela matchen en ganska jämn tillställning med få heta chanser.
Matchbilden var lik förra matchen med många bra uppspel där vi tog oss upp i banan men passningsspelet när vi närmade oss mål var lite stressat även idag. Vi kom dock i första hlek fram till många fina inlägg men då saknades löpningar in i straffområdet så de kunde inte utnyttjas till fullo.
Periodvis fick vi problem på centrala mittfältet då de överbelastade där och när vi inte pratar pratar o styr varandra ordentligt så kunde de hitta fria spelare mellan försvar o mittfält.
Början av andra halvlek tillhörde dom men de var inte så konstigt då vi bytte 4 spelare i paus o de tar alltid några minuter innan man hittar rätt i nya konstellationer. Efter ca en kvart började vi hitta rätt igen o jämna ut spelet för att under slutdelen ha spelövertaget.
Det syntes på många fötter att vi är i en lite tyngre träningsperiod då benen inte var lika alerta som senast men det ska under de närmsta veckorna lösas me mer kvickhetsträning etc.
Till slut så måste vi säga att de var riktigt kul att se tre spelare från vår samarbetesklubb Råda ik med på plan och de gjorde fina insatser som bådar gott framöver då de inte visade den minsta respekt utan bidrog med bra fart och härlig tuffhet i spelet.

Matchfakta 2-1 (1-0)
1-0 6min Emelie (Lotta) Kanonomställning med fin djupledsboll från Julia ut på högerkanten där Lotta löpt ut och kan ta sig fram innan hon spelar in perfekt mot inlöpande Emelie som säkert stöter bollen förbi en maktlös målis.
2-0 60min Alva (Emelie) Anfall på högerkanten där Erika tar sig fram o slår ett inspel mot Emelie som tar ett skott/passning förbi målis mot bortre stolpen där Alva på ett bra sätt löpt in o kan i fritt läge trycka in bollen i nät.
2-1 82min Efter skottförsök som blockades men returen ut gick till hbkmittfältare som fr ca 25meter får till ett bra skott som seglar in i krysset.