1 oktober 2022
15:00

Hertzöga BK 2

Referat: Lysviks IF - Hertzöga BK 2

Då hade vi kommit fram till sista matchen denna säsong och vi hade egentligen inget mer än äran att spela för då vi var beroende av en mer eller mindre omöjlig Torsbyförlust för att ta oss upp ett steg i tabellen.
Nu borde ju känslan att match mot Hertzöga som var det enda lag vi inte tagit poäng mot förutom seriegiganten Brage vara tändvätska nog men tyvärr verkade både huvud och ben saknas hos många idag.
Vi kan också direkt säga att planen inte inbjöd till nått skönspel då det måste varit nått problem med robotarna.
Norra halvan var i perfekt skick medans södra delen var hemsk med stora delar där gräset var högt som på en åkervall och vad detta berodde på vet jag inte.
Målchanser etc spaltas upp lite längre ner men om vi tar det spelmässiga så var det tveksamt aggerande från start hos oss då många uppträdde passivt och avvaktande.
Vi hade otroligt svårt med att få tag på deras tre centrala mittfältare och det är inte första gången denna säsong som detta problem uppstår vilket gjorde att de alltid hade en uppspelspunkt på mitten. Coacherna har gång på gång haft ideer hur detta ska lösas men det funkar ändå inte och när vi inte heller pratar o styr upp varandra blir det enkelt att hitta fria spelare på mitten för motståndarna. Överlag idag så saknades riktigt duell o markeringsspel vilket var en stor skillnad mot senaste matchen i Torsby. Det kändes lite som att luften gått ur oss efter urladdningen senast.
Även när vi hade boll själva saknades rörelse på medspelare så de var svårt att få till meningsfullt passningsspel.
Man vill ju se ordentliga löpningar i djupled och riktiga mötande aktioner men nu var det mest jogg både på mötande som djupledsspringande spelare vilket kanske även gjorde att vi nästan aldrig slog en riktig boll bakom deras backlinje.
Med våra snabba offensiva spelare anfallare o yttermittfältare skulle vi skapa mycket om vi visar tydligt att vi går och då slår ordentliga bollar över backlinjen. De få gånger vi gjorde detta fick vi målchanser.
Trots detta så tog vi över spelet lite och var det bättre laget under första halvlek utan att på nått sätt glänsa men målchanserna var till vår fördel.
Ställningen var 1-1 i paus vilket borde varit uddamålsledning för oss sett till målchanser men kanske inte till spelkvalliten.

Blev lite byten i paus och det verkade till en början ge oss energi då vi skapade några lägen och även fick ett tidigt ledningsmål men de kvitterar omgående. Efter det föll vårt spel ner till samma nivå som i första och det blev faktiskt så att bortalaget fick mer o mer energi när de såg att vi gav dom chansen att rulla boll vilket de är bra på om de får utrymme för det.och de fick de.
Spelmässigt tycker jag att bortalaget är lite bättre än oss i andra men vi skapar nog fler målchanser utan att lyckas få in bollen då vi inte är tillräckligt beslutsamma i avslutslägena vi skapar.
Symtomatiskt för matchen så avgör HBK på en sak som vi tränat på själva dvs vid frispark runt mitten så slå den lång mot straffpunkten och gå på den bestämt för då kan allltid nått hända.
Efter detta flyttade vi upp lite folk men hade inte ork att skapa nått större tryck utan vi fick inkassera en sur förlust som punkt på en säsong som ändå varit positiv resultatmässigt.

Matchhändelser:
- 3min Vi är inte uppmärksamma vid ett inkast utan ymf löper fram och avslutar men Maja parerar till hörna
- 11min Bra anfall med boll ut på Julia som slår lågt inlägg till Emelie o hon avslutar med en bredsida som mv fint räddar
- 16min Emelie får bollen centralt 25m från mål och får till en riktig praktträff men mv lyckas boxa ut bollen.
- 24min ledningsmålet efter att Matilda A får en fin boll på högerkanten och sliter sig ren innan hon slår ett lågt inlägg som smiter förbi Emelie men Alva ligger rätt i inlöpet och kan ta emot o rulla in bollen i öppet mål.
- 43min Kvitteringen kommer då vi är alldeles för svaga i närkampspelet utanför straffområdet vilket ger dom skottläge och det hårda skottet studsar förädiskt framför mv o imål.
- 46min Emelie kommer loss på väkanten, spelar in mot framrusande Matilda A men försvarare kommer tiondelen före.
- 49min Ledning igen efter att vår intränade inkastvariant äntligen gick hem. Alvakast som Frida starkt skarvar vidare till Emelie i rätt position och hon tar från 15met till en hederlig tåfjutt (tror jag) som sitter som en smäck.
- 51min Glädjen blev kortvarig för på en repris på deras första mål kommer. Det börjar med att de ostört kan rulla runt boll på vår planhalva och sen blir det nån 50/50 situation vid straffområdet som de vinner och bollen kommer in framför mål där anfallare kommer före mv och försvarare.
- 54min Äntligen en hög boll bakom backlinjen o då är Emelie först men avslutet går mitt på målisen.
- 60min 2.a halvleks bästa anfall som börjar med att Julia vinner boll och slår ut den perfekt till syrran på högerkanten. Matilda tar den med sig innan hon slår en fin boll mot första stolpen där Emelie löpt sig fri och stöter bollen förbi målvakten men en back som inte gett upp hinner upp bollen på mållinjen o rensar till vår första hörna. Detta är också ett tecken på att vi inte är på tå i denna match för jag tror inte vi fått första hörnan så sent i nån match tidigare.
- 81min rullgardin ner efter att vi åkte på ett baklängesmål på en frisparkside som vi tränat på själva. Dvs en lång hög boll från mittplan mot straffpunkten som är svår för målvakt att göra nått på. Denna kom perfekt och deras längsta spelare fick helt omarkerad gå på bollen mot en mötande målis och då hon missade bollen lurades vår mv totalt så bollen rann in i det övergivna målet.
- 82min Långskott av HBK i ribban och på returen är de hetare men Maja stoppar skottet.
- 87min Sista stora chansen vi fick kommer då Ida M på högerkanten får en boll som hon spelar vidare till Tilde och hon slår ett hårt fint inlägg som målvakten inte vågar hålla utan stöter bort o den tar i ryggen på egen back till hörna

Matchafakta: 2-3 (1-1)
1-0 24min Alva ( Matilda A) Fint lågt inlägg som Alva möter o kan rulla in
1-1 43min Distansskott efter bollförlust utanför straffområdet.
2-1 49min Emelie (Frida) Inkast som Frida nickskarvar till Emelie o hon avslutar distinkt från 15meter me en tåfjutt
2-2 51min De vinner boll utanför straffområdet o är hetare i straffområdet så de hinner före oss o kan stöta in bollen
2-3 81min Lång hög frispark som försmädligt går förbi alla o in i mål.