Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 västra Svealand damer 2022
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Brage 18 16 0 2 48
2 IK Sturehov 18 14 3 1 45
3 Torsby IF 18 12 1 5 37
4 Lysviks IF 18 10 2 6 32
5 Hertzöga BK 2 18 8 2 8 26
6 Rynninge IK 18 7 2 9 23
7 Kvarnsvedens IK 2 18 3 6 9 15
8 Västanfors IF FK 18 4 3 11 15
9 Norrstrands IF 18 3 3 12 12
10 IFK Skoghall DF 18 2 0 16 6

Match

IK Sturehov

2 - 1
Sörbyvallen Örebro
10 september 2022
14:00

Lysviks IF

Referat

Referat: IK Sturehov - Lysviks IF

Denna Lördag var det nästa topplag att ta sig an när kosan styrdes mot Örebro för match mot serietvåan Sturehov.
Vis av det oavgjorda mötet på hemmaplan visste vi att det skulle bli en tuff tillställning med mycket fysiskt spel men vi hade också en klar bild hur de vill spela då vi även sett dom i match i höst.
Läget i laget var lite ljusare än senast så vi kände att uppgiften inte var helt omöjlig på förhand.

Redan efter ett par minuter höll vi på att åka på ett riktigt bakslag kanske pga att vi inte riktigt var inne i matchen så de lyckades få igenom en boll förbi en backlinje som stod på linje vilket gav ett friläge som dock Maja på ett fint sätt mötte upp o avstyrde. Detta var nästan det enda misstaget positionsmässigt som försvaret gjorde i matchen för efter detta var defensiven gedigen och genomtänkt.
Spelet första 20 min var jämnt och det kändes mycket stressigt från bägge lagen vilket gjorde att det var mycket bollbyte på mittplan. Kanske gjorde den hårda planen att spelet blev snabbare än vad som var bra i många lägen
Vår defensiv gav inte motståndarna nån möjlighet att skapa nått då vi efter missen i första anfallet fick ordning på hur vi skulle aggera. De var tufft i rygg på anfallare som fick uppspel o sen tog Ida hand om efterföljande bollar i djupled. Offensivt har vi en del bra anfallslägen på gång men vi slarvar för mycket med passen på sista tredjedelen av planen så vi kan inte utnyttja de fina lägen vi har.
På förhand hade vi stora förhoppningar på att våra fasta situationer skulle kunna va en nyckel till framgång och det fick vi se med besked efter 21min. Vi får en frispark till höger ungefär mitt på deras planhalva o den tar Emelie hand om.
Hon lägger in den perfekt mot straffpunkten och jag kände när bollen kom in att den skulle varit kanon för Helena men hon var kvar i backlinjen. Va händer då? jo Julia A löper in perfekt, hoppar upp o sätter till skallen som den värsta Ralf Edström (ni som inte minns honom kan googla) och bollen går som en projektil in i högra krysset och finns det pris för årets mål är detta en stark kandidat.
Målet gav oss energi och stressade säkert motståndarna som måste vinna för att ha chans på seriesegern.
Spelet fortsatte som tidigare med att de sökte långa bollar upp mot deras anfallare som har riktigt bra kvalliteter då hon är fantastiskt bra på att läsa av situationerna. Har hon spelare i rygg släpper hon hem enkelt men känner hon att försvararna inte är med i rygg så vänder hon upp och förutom detta så blir hon aldrig stillastående utan letar upp fria ytor både ute på plan o framför mål på ett fantastiskt sätt.
Helena hade dock bra koll på henne så valet hon oftast hade var att släppa hem och när sen mittfältarna lyfte bollar i djupet så var Ida där eller så rann de ner till Maja.
Vi skapar själva inte några stora chanser men de fanns en del lägen där vi kunnat få till bra anfall då deras mittförsvar ofta föll ner men vi var inte uppmärksamma på detta utan våra anfallare var kvar i positioner för långt bak i plan när de kunde tryckt upp 15-20 meter till och oroat närmare mål. Deras målvakt spelade också väldigt långt ut så vi kunde med tidiga lyror från mittplan överlistat henne.
De flesta farligheter vi hade kom efter inlägg från Tilde på högerkanten men vi hann/ orkade inte fylla på ordentligt när bollarna kom in framför mål.
När halvleken närmade sig sitt slut kände vi att de vore oerhört skönt om ledningen kunde hålla till paus för tröttheten började synas på en del fötter och omladdning i ledning vore mumma.
Som ofta kommer såna förhoppningar på skam och så var det också idag för med 5min kvar av halvleken spelar de sig upp på sin högerkant och då vi inte orkar med i pressen kan de slå en boll i djupet längs sidlinjen.
Deras yttermittfältare lyckas där löpa sig ren och ta sig ner mot kortlinjen innan hon enligt skolboken slår in bollen snett innåt bakåt där deras skyttedrottning naturligtvis löpt sig fri och kan från 5 meter slå in bollen vid första stolpen.
Surt men ett snyggt mål som är svårt att försvara sig emot.
1-1 i paus var rättvist efter en jämn halvlek med mycket ställningskrig.

Andra halvleks spel är till en början snarlikt spelet i första där bägge lagen utan framgång försöker hitta lägen att skapa chanser. En markant skillnad ses dock i deras spel efter en kvart då de säkert märkat att djupledsbollar är hopplöst så nu tar de distansskott så fort chansen uppenbarar sig och det är inte helt fel då de har många med bra glöd i dojjan. Vi själva är lite stressade när vi har bollen och har svårt att komma igenom centralt så vi kommer bäst fram på kanterna men vi utnyttjar inte riktigt chanserna vi har till att slå inlägg alla gånger utan gör nån dragning för mycket.
Även om vi inte spelmässigt briljerar känns det som vi har bra kontroll på matchen då de inte kommer fram till några lägen alls och oavgjort är helt okej för oss.
Jag skrev nyss om ny taktik med långskott som de såg som sista utväg och till vår stora besvikelse blev det ett sånt som avgjorde matchen när de mitt i halvleken kom fram på sin högerkant. Efter några vunna dueller studsade bollen fram till en mittfältare som i högerläge från ca 25meter drog till och fick till en lyckträff som letar sig in lågt vid bortre stolpen. Surt sa räven men skjuter man inte så blir det inga mål o det kanske vi ska ta lite lärdom av också för vi har också många gånger skottlägen från distans men är för omständiga så försvarare hinner emellan.
Detta mål gjorde att luften gick ur oss lite för när man kämapt så förtjänstfullt som alla gjort och känslan är att man är bra med i matchen defensivt så är ett mål i baken tungt när man skapar så lite offensivt.
De hade sen ett distansskott i ribban strax efter målet och tog över spelet mot ett allt mer tröttnade Lif.
Coacherna försökte sista 10min men lite omändringar i laget och system och vi fick någon frispark i bra läge o nån hörna men orken att utnyttja dom fanns inte.

Förlust borta med 2-1 mot ett lag som jagar serieseger är inget att skämmas över o speciellt inte med de förutsättningar vi har med många borta och flera som knappt tränat i höst.
Kämpainsatsen rakt över var dock kanon.
Defensivt har vi höst spelat gediget (dagens mittbackspel skulle nog alla lag i serien önska sig) med en annan stabilitet än i våras och med kommer man långt.
Offensivt har vi lite problem då vi slarvar vid avgörande pass och inte synkar riktigt i löpningar / bollmötande.


Matchfakta: 1-2 (1-1)
1-0 21min Julia (Emelie) Emelie lyfter in en frispark från höger som Julia möter perfekt med pannan och bollen sitter smack i krysset. Årets mål hitills
1-1 39min Fint hemmaanfall där hymf löper sig ren ner till kortlinjen o spelar snett inåt bakåt till mötande spelare som säkert sätter bollebn i nät
2-1 66min De vinner några dueller på vår vänsterkant och bollen studsar turligt till spelare som drar till ett chansskott från ca 25 meter som går in lågt i bortre gaveln.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Julia Arlestrand 1 1 0 0 0 1
Emelie Edqvist 1 0 1 0 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Erika Stolpe 1 0 0 1 0 0
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Matilda Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Maja Cvjetkovic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 6 jun 2022, 15:00 Lysviks IF - IK Sturehov 1 - 1