Börjar med att be om ursäkt att det dröjt lite men husrensning mm har gjort att tiden inte räckt till.

Serieledande Brage stod för motståndet denna Lördag och om inte det är tufft nog så hade vi vid matchstart 11 av truppens 27spelare disponibla vilket var nytt årsrekord i frånvaro.
Vi jagade spelare ända till sen Fredag kväll och vi vill härmed rikta ett stort tack till Erika Stolpe, Nora Grönqvist och Carolina Persson som med kort varsel ställde upp trots frånvaro från fotboll i många år. Detta gjorde att vi t.o.m kunde ställa upp med tre spelare på bänken vid matchstart men dessa förutsättningar gjorde att vi inte kunde ha för stora krav på laget.

Tjejerna fortsatte dock på samma fina sätt som de visat upp i tidigare höstmatcher genom att visa stor moral och fin arbetskapacitet.
Detta gjorde att det inte blev nån crusingmatch för Brage utan matchinledningen var jämn med mycket bollbyte på mittplan där vi stod upp bra i det fysiska spelet. Vi lyckades på ett bra sätt hålla bollen borta från deras meriterade spelmotor som ska vara inblandad i nästan all speluppbyggnad och när hon inte var spelbar fick de problem med uppspelen. De skapade några chanser genom bollar på sin vänsterbreddare där vi inte riktigt gav ytterbacken understöd men de skott som kom från dessa lägen kunde Maja på fint sätt sträcka ut o rädda nära stolpen.
Som inte all frånvaro före matchen var nog så fick Matilda A problem med en vad efter 20min o fick kasta in handduken.
Förutom ovanstående chanser har de i stort sett inga fler bra lägen under första halvtimmen då vi ligger nära och framförallt Matilda N använder fysiken i närkamperna. När detta funkar vet vi att motståndarna får svårt att skapa nått för bollar i djupled tar Ida H om som plockpotatis även om hon denna gång hade värdiga motståndare i löpduellerna.
Offensivt har vi av naturliga skäl svårt att kunna trycka på i nån större omfattning och det blir mest nästanlägen.

Det kändes med 10min kvar av halvleken att vi hade bra kontroll på det som sker även om de är spelförande men då kommer en situation som jag ska inte säga avgör matchen men den sätter oss i ett klart jobbigare läge än det borde varit.
En av deras mittfältare driver bollen i sidled en bit utanför straffområdet när vi genom en perfekt glidtackling bryter o tar hand om bollen. Alla runt plan inkl linjedomare o motståndarledare ser att det är en perfekt brytning men domaren blåser helt oförklarligt frispark ????. Naturligtvis gör deras stjärna mål genom att lägga in frisparken i ena gaveln.
Surt så innihelvete när vi gör en perfekt taktisk halvlek och blir bestraffade av den enda person som kunde såra oss i detta läge vilket hon gjorde men besked genom att blåsa frispark.
Liten fotnot är att vi själva fick vår första frispark efter ca 43min o de har jag nog aldrig varit med om tidigare.
De var kanske inte så jättemånga klara frisparkslägen för oss men vi borde haft en handfull pga hårt spel i ryggen på ut o insparkar då de konsekvent gav våra mittfältare en körare sekunden innan bollen kom vilket tydligen var så ruitinerat gjort att domaren missade dessa saker.
Detta gjorde naturligtvis att vi tappade lite geist och då kom även tvåan som ett brev opå posten några minuter senare när vi en av få gånger förlorade en duell utanför straffområdet och deras anfallare kunde sen rulla in bollen vid ena stolpen.
Spelmässigt var Brageledning okej i paus men sättet den tillkom på är inte okej och det fick nog domaren reda på av sina assisterande i paus.

Lite lite uppgivna miner i paus men tjejerna har visat i höst att de vägrar vika ner sig hur jobbigt de än är och det visade de även idag.
Spelet i andra hlek fortsatte i stort sett efter samma mall som i första med Brage som bollförande men med stora problem att dyrka upp vårt starka försvar. Man befarade att vi med läget som var skulle få svårt att orka med att jobba så hårt hela matchen men så var ej fallet.
Faktum var att efter en kvart med Brage i förarsätet utan att skap nått mer än några hörnor tar vi över spelet och under en 10-minutersperiod vårdar vi boll och har några fina anfall där det var småmarginaler som skiljde oss från stora chanser. Efter denna forschering gick matchen in i ett vakum där inget av lagen skapade något farligt då vi inte riktigt orkade gå frammåt och vårt försvar med Ida i spetsen hade full koll på deras anfallsförsök.
Sista 5-7min blev det lite rörigt då vi tvingades byta runt en del och de gjorde att de kom fram lite högre i plan och kunde hota mer i djupled.
De kändes ändå som att vi skulle kunna komma undan med en tvåmålsförlust vilket skulle vara helt okej med de förutsättningar som var.
Detta grusades dock i den 87e minuten då de slår ett inlägg från högerkanten som Maja går ut o plockar men i momentet efter kommer en anfallare o tacklar henne så hon tappar bollen som rullar in i mål.
Surt med ännu ett tveksamt mål och minuten senare kommer fyran då vinte riktigt har fokus i defensiven vilket ger ett friläge där de rundar målvakten.
Detta var enda gången på hela matchen som de lyckades löpa till sig ett friläge vilket visar på den starka defensivinsatsen som vi hade.

Rättvis Brageseger även om man tycker de är surt och inte rättvist att de får två mycket tveksamma mål.
Vårt hårt sargade lag gjorde en helgjuten insats rakt över och deras största hot tar vi egentligen hand om då Robyn D stora delar av matchen hölls borta från uppspelen och samma spelare kom inte till ett enda nickavslut trots många hörnor. Maja stod oftast rätt placerad och fick då avsluten rakt på sig men gjorde även några riktigt fina räddningar ut mot stolparna. Försvarets fina insats har vi nämt och anfall-mittfält låg ofta rätt i det defensiva spelet vilket gjorde det svårt för Brage att spela det spel de önskade.
Som sagt så gjorde hela laget det man kräva o lite till men måste ändå ge lite extra kred till spelarna som ställde upp med kort varsel, Erika spelade hela matchen på ett imponerande sätt och visade att med rutin o spelförståelse kommer man långt.
Nora tillförde med sitt inhopp i andra härlig energi o bra fysik. Carolina fick kort tid på plan men vårdade boll o höll den inom laget de gånger hon fick bollkontakt. Man kan ju hoppas de fick lite blodad tand så de inte var en engångsföreteelse för har vi använt 30 spelare på 14 matcher kan det behövas när höstmörkret faller på.

Matchfakta: 0-4 (0-2)

0-1 36min Frispark direkt i mål, Totalt feldömd frispark på enhelt perfekt brytning.
0-2 39min Distansskott nära stolpen efter vunnen närkamp utanför straffområdet.
0-3 87min Självmål, Maja plockar ner ett inlägg men tappar sen bollen då hon blir hårt tackald av anfallare
0-4 88min Friläge Brages första friläge i matchen utnyttjas perfekt.