20 augusti 2022
14:00

Lysviks IF

Referat: IFK Skoghall DF - Lysviks IF 0-6

Detta var en match mellan två lite skadeskjurtna lag då Skoghall saknade en del spelare och vi hade 9 spelare i truppen indisponibla. Det pratades om att flytta matchen men då förutsättningarna var likvärdiga kändes det onödigt då man inte vet vad som händer framöver med det fortfarande spökande coronaviruset.
Matchen gick av stapeln i tryckande våt värme på en fin plan med lite långt gräs så det skulle kunna bli en jobbig eftermiddag, därför pratades det om att vårda boll inom laget och inte chansslå avgörande pass för ofta,
Vi såg ganska tidigt att detta skulle bli en match där vi dominerar spelet och så blev det hela matchen även om Skoghall inte bara slog iväg bollen utan försökte spela sig upp bakifrån.
Då vi från start inte riktigt visade fokus på matchen utan var avvaktande o tveksamma kunde Skoghall hota lite o då mest genom uppspel på duktig anfallare som mötte uppspel o sen vände upp. Då vi till en början inte följde med i rygg fick hon bra med tid och kunde oroa med egna genomlöpningar eller pass i djupet. Efter en stund fick vi ut instruktioner att hon måste följas med på uppspelen och då fick vi kontroll på det hotet.
Övriga genomspel centralt stoppade Louise N som stod rätt i nästan varje situation hela matchen och fick även kröna sin fina match med ett mål. När det gäller det övriga defensiva spelet så var det oftast under full kontroll även om det syntes nån gång att man inte var riktigt på tå pga långa stunder av overksamhet men det blev den femte matchen av tolv med hållen nolla vilket är imponerande.
Alla målchanser räknas upp längre ner men spelmässigt så var vi som sagt klart bättre och kunde de gånger vi vårdade boll skapa finfina lägen. Tyvärr blev det även perioder där vi sökte avgörande pass alldeles för tidigt eller höll boll för länge vilket inte är bra metod för att skapa lägen. Det som var extra framgångsrikt var när vi vände spelet från en kant till den andra vilket då skapade fina inläggslägen som ofta utnyttjades av våra yttermittfältare. Vi måste även nämna våra fantastiskt slagna hörnor av Emelie o Alva som nästan alltid ger målchans och idag även några mål.
Spelet i andra offensivt höll inte samma nivå som i första men det var inte så konstigt då värmen och att vi bytte runt en hel del gjorde det svårt att hålla spelkvalliten då spelare fick spela på ovana positioner. Vårt spelövertag minskade inte pga detta men flytet i anfallspelet blir av naturliga skäl drabbat när nya spelare kommer in på många o ibland ovana postioner.
Som tidigare sagts kommer här ett axplock på chanser etc som var i matchen.
3min Efter några trevande minuter skapar vi en dubbelchans när Emelie som idag var passningsdrottning
hittar fram till Julia i djupled som avslutar i friläge men mv parerar dock inte bättre än att bollen kommer
ut till Emelie som ser att mv är ur position och lobbar mot mål men tyvärr studsar bollen i marken och upp i
ribbans underkant.
6min Emelie visar igen fin framspelningskänsla då hon hittar ut till Alva som får fint läge men målisen vinner
motlägget som blir då bollen kommer för långt fram i förstatouchen för Alva.
7min Vi får tidigt det viktiga målet så det inte skulle bli frustration och det kom när emelie hittar ut till Matilda A med en
väl avvägd passning. Matilda drar sig lite innåt innan hon smeker in bollen med vänstern vid bakre stolpen
17min Som tidigare sagts så skapade de sina lägen via mötande forward som ej följdes med och denna gång gav
detta ett bra läge då hon vände upp o löpte till sig skottläge men skottet strax utanför.
19min Julia hittar fram i djupled med en perfekt passning till Emelie som timar löpning exemplariskt när hon löper
emellan o förbi sina mittbackar innan hon säkert sätter bollen.... då kommer flaggan för offside helt FEL
21min Emelie tar emot ett inkast, vänder bort sin bevakare och spelar fram Julia som skottar mot mål men mv räddar.
23min Efter många lägen kan vi äntligen sätta tvåan och det är en oväntat målgörare men idag väldigt välfötjänt då
Louise N efter en lång fin hörna från Emelie står rätt placerad vid bakre stolpen och kan trä in bollen i nät.
27min Efter fina framspelningar fick Emelie själv näta efterv ett fantastikt fint anfall helt enligt det som tränats på.
Frida får centralt en boll från vänsterkanten, vänder upp och hittar ut me en perfekt avvägd boll till Matilda A
på högerkanten. Matilda sölar inte utan slår in bollen o bollen går nära mål över målvakten där Emelie dyker
upp och NICKAR in bollen distinkt.
38min Julia får en boll i vänsterläge där hon sliter sig fri.......eller nästan fri för backen får bra tag i hennes arm och
hänger med i ca 10meter utan avblåsning men hon lyckas tros det få till ett avslut som går i stolpen.
En mer solklar straff är svårt att se och då armdragningen var så länge bör den inte missas.
41min Vi får fyran ändå när Alva tar ett snabbt inkast som ger Emelie friläge och de utnyytjar hon perfekt med en
fin halvlobb in i nät. Skitkul att se snabbt inkast när läge finns.
44min Ett av många fina Matilda A inlägg som denna gång går mot bakre stolpen men vi är inte nog kalla utan löper
in för tidigt så bollen stryker huvudet vid öppet mål.
Detta var de bästa chanserna vi hade i halvleken men det fanns flera andra lägen som var farliga så 4-0 var klart i underkant men ändå skönt att vi fick tidig ledning.
Blev inga byten direkt i paus men efter ca 60min började det rullas runt o då kan det bli lite rörigt när många ändringar kommer nästan samtidigt-
46mnin Tidigt mål i andra när Julia snappar upp en slarvig boll i deras uppspelsfas och vinner motlägg med målis
vilket ger i stort sett öppet mål.
54min Louise N o Alva vinner bollen vilket ger Alva yta att slå ett fint inlägg mot bakre stolpen där Matilda A kommer
perfekt men en tiondel för sent.
64min Då Emelie är ute så får Alva ta hand om hörnorna o den första blir fint slagen där Lotta möter perfekt med en
härlig nick som målvakten reflexräddar och returen dimper ner nära mållinjen där de kan rensa bort bollen.
70min Ny fin hörna av Alva som Lotta möter o får bra träff på men bollen smiter strax utanför högra stolpen.
73min Skoghall kommer plötsligt upp och en forward kan lite enkelt vända bort sin bevakare o skaffa sig fritt
skottläge men bollen smiter en dm utanför bortre stolpen.
90min Efter många nicklägen i andra halvlek på hörnor så kommer till slut utdelningen när Emelie slär en fin
vänsterhörna som Frida perfekt möter o via en hård nick i marken studsar in i mål.
Gedigen insats med många fina kombinationer men även perioder där vi för ofta för många avgörande pass.
Matchfakta; 6-0 (4-0)