Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 västra Svealand damer 2022
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Brage 18 16 0 2 48
2 IK Sturehov 18 14 3 1 45
3 Torsby IF 18 12 1 5 37
4 Lysviks IF 18 10 2 6 32
5 Hertzöga BK 2 18 8 2 8 26
6 Rynninge IK 18 7 2 9 23
7 Kvarnsvedens IK 2 18 3 6 9 15
8 Västanfors IF FK 18 4 3 11 15
9 Norrstrands IF 18 3 3 12 12
10 IFK Skoghall DF 18 2 0 16 6

Match

Kvarnsvedens IK 2

0 - 1
Stora Ensoplanen
7 augusti 2022
16:30

Lysviks IF

Referat

Referat: Kvarnsvedens IK 2 - Lysviks IF 0-1

Då var det dags för höstpremiär men vi kan först kolla på vad som hänt efter omstarten.
Då vi sett att vi i många matcher kommer sakna flera spelare av diverse anledningar har vi sökt efter spelare att bredda truppen med och det är inte lätt mitt i säsongen.
Vi lyckades dock få positiva svar av Therese Stolpe, Helena Nilsson och Sara Brunzell vilket vi är mycket glad över.
Therese o Helena behöver väl inga närmare presentationer då alla känner till dom från deras fina karriärer i Mif och Helena spelade även med Lysvik för några år sen. Sara har ett förflutet i bla Ämtervik under deras gyllene år där hon spelat med Louise A o Carro.
Vi har fortfarande lite krokar ute efter spelare då vi säkert kommer behöva fylla på under höstens spel.

Till dagens match var det Therese som var tillgänglig och då hon imponerat på både ledare o medspelare på träning såg vi fram mot att få se henne på plan.
Då vi under veckan haft sjukdom som härjat runt i laget jagade vi ända in till dagen före match efter fler spelare som kunde hjäpa oss men med så kort varsel är det svårt att få spelare spelklara. Vi fick ett napp då Lina Fjellheim som spelade med oss ifjol ställde upp trots lite krock med jobb vilket vi är mycket tacksamma för.

Som att vi inte haft nog me problem så blev det än värre på uppvärmingen då Therese fick känning i ett lår och fick kasta in handduken vilket gjorde att vi fick ändra om i laget minuterna innan avspark.

Då vi mötte ett välskolat Kvarnsveden på konstgräs med ett lag som var skadeskjutet med många spelare som varit sjuka ända in i helgen förstod vi att det skulle bli jobbigt för många.
Det blev även de som hade bollöveertaget och rullade runt bollen och vi som fick jaga vilket gjorde att vi tidigt såg att många var slitna vilket inte är så konstigt med få träningar i benen och sjukdom innan.
Att lag rullar runt och är spelförande är dock inte nått problem för oss då vi ofta har ett försvar som är svårforsherat när vi är i rätt position i defensiven och det var vi i stort sett hela matchen. Vi kan direkt berömma Lotta o Carro som spelade ytterbackar för första gången men visade att med rutinen att läsa spelet behöver man inte va nån vinthund för att lösa den positionen och Carro tror jag var först på nästan alla inlägg som kom.
Ida o Matilda N har många matcher ihop centralt så de var även lugnt där samtidigt som Maja längst bak var helt lugn o säker på det hon skulle fixa.

Själva visade vi ett större lugn med bollen än vanligt när vi är tillbakapressade vilket gjorde att vi kunde vila med boll och även skapa lägen och vi hade faktiskt klart fler heta lägen än dom.
I 19e minuten kunde en evigt löpande Julia hitta fram med en fin boll till syrran som löpte till sig ett frilägen men skottet parerades snyggt av målisen och returen är de först på.
I 32a minuten kommer Julia i ett fint läge till höger men när hon skulle skjuta var inte bollen där hon trodde, kan vara så att bollen fastnade i det sträva gräset.
Minuten senare kom det som var hemmalagets stora chans i matchen när en anfallare på ett alltför enkelt sätt bara prommenerade igenom vårt försvar vilket gav friläge men då visade Maja sina kvalliteter och gjorde en kanonräddning som troligen blev matchavgörande.
I 40e minuten har vi ett inkast på högerkanten där Matilda A kan slita sig loss och slå in bollen mot Julia som skarvar bollen mot mål men målisen står rätt och kan fixa de hela.
Sammanfattningsvis i första så mycket boll men få lägen för Kvarnsveden medans vi skapade nog med lägen för att kunna satt en boll i nät.

Välbehövlig pausvila gjorde att vi kom ut i andra med lite mer energi och kunde få till en början få till en del fina anfall som efter 47 min när Julia driver boll och hittar Alva några meter utanför straffområdet. Alva skaffar sig skottläge o får bra träff men bollen går strax över ribban.
Två minuter senare kommer sen matchens höjdpunkt då vi har en fin kombination på högerkanten när Lotta hittar ut till Matilda A på högerkanten som slår ett perfekt lågt inlägg i höjd med målgårdslinjen. Inne framför mål ser Louise A att Matilda kommer slå inlägg så hon tar en löpning mot första stolpen där hon blir före sin bevakare o kan med en lugn bredsida stöta in bollen i högra gaveln på ett perfekt sätt. Snyggt mål sett till helheten.
Oerhört viktigt att få första målet i denna match där många gick på gränsen fysiskt och hade det blivit ett i baken istället kunde nog orken försvunnit helt på många fötter.
Spelet kom sen att se ut på samma sätt som i första även om de mer genomtänkt försökte hitta genomspel mellan ytterback-mittback till snabbspringade kantspelare vilket gav några halvlägen men de kom aldrig till några jättelägen så skotten blev plockmat för en säkert spelande Maja längst bak.
De skapade också en mängd hörnor som Maja hade koll på och när de kom längre ut så var det ofta en starkt spelande Carro som var först på bollen.
Även om vi fick jaga mycket boll så kom vi fram i en del lägen som i den 59e min då Lotta lyfter fram en frispark som ger kalabalik och Tilde får skottläge i straffområdet men de blockas ut till Louise som drar till men bollen smiter utanför stolpen. Lite senare utmanar Julia sin mittback ordentligt och löper runt henne med friläge som resultat men troligen sprutade mjölksyran i benen efter hennes oförtrutliga löpande hela matchen så hon satsade på ett skott tidigt vilket målisen kunde plocka ner.
Sista 20 min blev sen en kamp för många mellan kroppens vilja att ge upp och hjärnas vilja att kämpa på för att ta en härlig seger och det blev på alla håll det sistnämnda som vann även om det blev en hel del ändringar i laget sista kvarten.
Slutsiganalen kom som en gudagåva och vi kunde andas ut över årets kanske viktigaste seger sett till förutsättningar mm. Tror det var många i denna match som spelade på en trötthetsnivå som de sällan haft i match och ändå levererade vilket kan va nyttigt framöver för man orkar mer än vad man tror och man behöver inte kliva av om man är lite trött för det finns oftast mer at ta ut.
Blev mycket bolljagande i onödan för oss och för att slippa det behöver vi va mer bestämda i markeringsspelet.
Går inte att stå 5meter från motståndarna på konstgräs för då blir vi bortrullade.

Alla ska ha ett stort beröm och man undrar var vår lagkapten får sina krafter ifrån för efter sjukveckan såg det ut som om hon gick på rött efter 15min men hon löpte trots det konstant hela matchen o sista 10min som defensiv mittfältare när vi försökte stänga ner deras spel centralt på mitten


Matchfakta. 1-0 (0-0)
1-0 49min Louise A ( Matilda A) Kanoninlägg som Lousie vackert möter o trycker in från ca 6meter.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Louise Andersson 1 1 0 0 0 1
Matilda Arlestrand 1 0 1 0 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Sonja Lissmatz van de Laak 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Maja Cvjetkovic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 1 maj 2022, 16:00 Lysviks IF - Kvarnsvedens IK 2 0 - 0