Lysviks IF

Referat: Västanfors IF FK - Lysviks IF

Det var säsongens längsta bortaresa som stod på programmet när vi styrde kosan mot Fagersta för match mot Västanfors som för mig främst är ett klassikerlag i bandy med storhetstiden på 70-talet.
Det blev lite spänt mellan lagens coacher redan innan match pga att det i matchinfon stod att det skulle vara naturgräs men när vi kom fram var det konstgräs som gällde.
Detta ska meddelas i god tid till oss enligt föreskrifterna men det hade helt negliserats av dom och det skylldes på nån kanslist som inte var där och kunde försvara sig.Vem som gjorde fel är ointressant men det är inte bra gjort. Som tur var så hade alla skor med som funkade på konstgräset och om det var nått taktiskt så funkade det inte heller då vi är minst lika bra på konstgräs som på naturgräs.Nog om detta tråkiga och även det som hände bredvid planen i slutet av andra halvlek.

Då vi än en gång hade många spelare borta av olika orsaker hade tränarna som vanligt trixat lite med uppställningen för att få till stabilitet bakåt och spets frammåt. Det mest ovanliga var att för att få tyngd o djupledslöpningar offensivt testades Julia A i kedjan och med två mål från hennes fötter kan man väl säga att det föll mycket väl ut.

Vi började matchen riktigt bra med hjälp av att vi vann slantsinglingen och fick börja i medvind. Detta gjorde att vi kunde trycka på och stressa dom högt vilket var rätt medicin då de hela tiden ville spela bakifrån så det blev ofta bollstölder högt upp i plan. Vårt ledningmål efter 10min kom följdriktigt tack vare att vi stressade till os en hörna från höger som Emelie slår men den blir inte perfekt så bollen stoppas av första försvarare. Vi får dock ut bollen tillbaks till Emelie som nu får till ett bättre inlyft där bla Lovisa är framme o kämpar om bollen som hamnar framför Matilda N som ofta står rätt i såna lägen och kan behärskat lyfta in bollen i nät.
Vi fortsätter sätta hög press vilket ger bra resultat då vi efter 15min kan utöka ledningen genom Julia A efter att Alva vunnit boll högt och kan få fram den i djupet mot Emelie. Emelie kommer före målvakten och rundar henne innan hon tittar upp och slår in bollen framför mål där går förbi Alva innan den hamnar hos Julia A som vid bakre stolpen kan rulla in bollen i tomt mål.
Halvleken fortsätter ganska lika även om Västanfors de gånger de kommer förbi vår press inte är helt ofarliga men några stora farligheter skapar de inte förutom någon hörna o frisparkar i inläggsläge.
Vi skapar inte heller så många vassa lägen även om vi har möjlighet till det men sistapassen är inte tillräckligt bra för att vi ska få bra chanser.
Sista minuterna i halvleken är vi dock giftiga då först Julia är på hugget och hinner före målvakten när de rullar där bak och hon hittar Emeliensom lobbskjuter från ca 30meter men på mållinjen lyckas en försvarare hinna upp bollen och rensa iväg den. Minuten senare blir resultatet bättre när Julia än en gång stressar till sig bollen i deras uppspel och hinner före utrusande målvakt så hon kan pirka bollen förbi henne och 3-0 är ett faktum.
Härligt att gå till pausvila med en 3-0 ledning efter en riktigt bra genomförd halvlek där vi utnyttjade väderförutsättningarna optimalt.
Dock heter det ju att leda med 3-0 är det värsta som finns vilket vi i slutet fick erfara.

I andra var det då de som hade vindfavören vilket ihop med att vi började bevaka vår ledning gjorde att de kunde flytta upp spelet på ett helt annat sätt än i första halvlek. Det blir länge ett ställningskrig där de ligger högre än oss men länge utan att skapa några stora chanser. Under andra halvan av halvleken börjar vi dock se lite trötthetstendenser på vissa håll och det börjar planeras på sidan hur laget ska stabiliseras.
Det blir en del justeringar men trots det blir sista 10min en riktig nagelbitare som startar på riktigt i den 79min när det efter en frispark som lyfts in blir riktig kalabalik i vårt straffområde innan bollen kan rensas bort. Det ropas från deras bänk på hands vilket det sen görs i varje anfall men lika lite som det var det första gången lika lite är det övriga gånger.
Sista 10min börjar de oroa riktigt genom kantlöpningar som vi inte har koll på och en sån ger dom en reducering med 9min kvar när de kommer fram på sin vänsterkant och söår ett lågt inlägg som kan slås in av omarkerad spelare vid bakre stolpen.
Nu fick de riktigt med ny energi medans vi blev stressade och inte höll våra positioner så 3minuter senare kommer en kopia på 3-1målet med boll in från vänsterkanten mot bortre stolpen där bollen studsar från stolpen ut till sopren anfallare som enkelt kan näta i lite misstänkt offsideläge.
Nu var de riktigt heta och gick stenhårt för kvittering men vi skärpte till oss lite och kom lite mer rätt i våra försvarspositioner så tiden rann ut utan att de fick nått bra läge att kvittera.

En jätteskön seger av olika anledningar och tjejerna gav verkligen järnet från start. När vi jobbar ihop som en enhet vilket vi gjorde stora delar av första halvlek är vi svårstoppade men när vi blir passiva och jobbar en o en som det var stora delar av andra blir det lite för enkelt att trycka ner oss.
Detta är lite basala saker som vi måste skärpa till och som säkert kommer tas upp på matchegenomgången till veckan.

Matchfakta 3-2 (3-0)

1-0 10min Matilda N Inlyft av Emelie efter hörna där bollen efter lite kalabalik hamnar hos Matilda som nätar.
2-0 15min Julia A (Emelie) Alva vinner boll till Emelie som rullar in m ot mål där Julia dyker upp vid bakre stolpen.
3-0 43min Julia A Julia vinner boll högt och kan fri med målvakten rulla in bollen
3-1 81min Genomlöpning på väkant och inspel mot fri spelare vid bakre stolpen.
3-2 84min Genomlöpning på väkant och inspel motv fri spelare på bakre stolpen.