IK Sturehov

Referat: Lysviks IF - IK Sturehov 1-1

Hemmamatch och för motståndet stod ännu ett topplag när Sturehov från Örebro gästade Myrborgen i strålande solsken.
Efter ett återbud under förmiddagen fick tränarna göra om en del i den planerade uppställningen.
Det blev bortalaget som tog tag i taktpinnen från start genom bättre passningspel men framförallt pga mycket tuffare spel i närkamper etc. De spelade oerhört hårt, kanske t.o.m lite över gränsen emellanåt men det är något som vi bör lära oss ta efter för kunna stå emot tuffa motståndare.
Sturehov kunde också ta ledningen i ett tidigt skede då de fick en vänsterhörna efter 6min. Den slogs mot bakre stolpen nära målet och gick förbi flera hemmaspelare som inte gick på bollen vilket gjorde att en Sturehovare ostört kunde nicka in bollen. Tufft att åka på mål på detta sätt då vi enkelt kunde avstyrt farligheten genom att gå på bollen innan den hamnade hos målnickerskan.
Detta gjorde att de fick extraenergi medans hemmatjejernas energinivå gick ner vilket gjorde att vi blev satta under press fram tills ca tjugonde minuten. Vårt lag var i detta skede långt så det blev stora ytor för dom på mitten att bygga upp anfall för att sen servera fina bollar till de giftiga offensiva spelarna. Detta berodde på att vi var bekväma och inte jobbade ner som anfallare och inte tryckte upp som försvarare.
De fick några bra lägen där det bästa kom efter 26min när en turlig studs gjorde att de fick ett friläge men då Amanda vaknat på rätt sida kom hon snabbt ut och kunde parera skottet på ett fint sätt.
Själva hade vi svårt att få till några bra anfall även om vi hade en del fina lägen att gå frammåt men då slarvade vi med passen så bollen gick ofta till inkast.
Vi började dock efter ca 20min att minska ytorna på mitten för dom och i den 30:e minuten fick vi till en bra sekvens på högerkanten då Emelie o Matilda A broderade sig fram till ett bra inspelsläge för Emelie som dock täcktes till hörna,
Kändes nu som att vi var med i matchen på allvar och hade några hörnor o frisparkar som lyftes mot mål.
Tyvärr vann de förstaduellerna och då vi saknade folk för andravåg kunde de istället slå om o kontra vid nästan varje tillfälle. Sista 10min fick vi nån smäll på spelare och några verkade bli trötta så Sturehov kunde ta över igen o förlägga spelet på vår planhalva. De fick några halvchanser men som sagt så var Amanda på alerten och kunde lösa det som kom på mål.
Halvleken klart till Sturehov men de kunde bara näta efter en fastsituation så vi kände att hoppet fanns
.
Det blev lite justeringar i försvarsspelet med lite tydligare roller om vem som ska markera och vem som ska säkra i djupled vilket gjorde att vi fick bra kontroll på deras försök till djupledslöpningar i andra halvlek.
Detta gjorde att vi själva kunde fokusera mer på anfallspel vilket gav oss flera fina lägen som i den 51:a minuten då Matilda påpassligt bryter ett sidledspass i försvaret och löper till sig ett friläge men tyvärr blir sista touchen för lång så målvakten blir först på bollen. Vi fortsätter att skapa lägen och i den 58:e minuten frispelas Emelie av Matilda A men skottet kan målisen parera till hörna. Nu kändes det som att ett mål var inom räckhåll och i den 64:e minuten kom det.
Vi fick en frispark till vänster vid mittlinjen som Sofia snabbt la upp och med en fin lyftning hittade Emelie som lköpt sig fri och denna gång missbedömde målisen läget och kom på mellanhand så Emelie kunde behärskad lobba in bollen från ca 25meter. Detta var gött och då vi hade bra kontroll bakåt genom bra fysiskt spel av Matilda N och när de testade genomspel i djupled var det oftast plockpotatis för övriga.
Vi fortsatte med klart bättre spel än i första och fick våra kantspelare mer med i spelet genom bra pass ut till dom ofta genom Louise A som kanske gjorde sin bästa match iår.
De skapade väldigt lite i andra men det höll ändå på att gå illa när de fick ett inkast på högerkanten som helt klart skulle varit vårat. De tog inkastet snabbt och då vi var lite ur position för att vi trodde det var vårat kast kom de fram o kunde lyfta in en boll mot mål där Amanda gjorde sitt enda misstag idag när bollen studsade över henne o nästan till en spelare med öppet mål men en av våra försvarare kunde komma först på bollen o rensa iväg den.
Sista chanserna hade sen vi i slutminuterna då vi fick ett par hörnor och den sista var riktigt nära att ge oss segern när bollen mot bakre stolpen var ytterst nära att styras in av en egen spelare men stoppades på mållinjen.

Resultat stod sig således och sett till spel o chanser var det ganska rättvist då de hade ett större spelövertag i första än vi hade i andra men vi hade fler klara chanser. Vi höll även seriens skyttedrottning stången och hon hade inte många lägen mot mål.
Skönt med poäng mot ett topplag och detta trots att vi kan mycket bättre vilket i sig visar på kapaciteten som finns. Tror dock tränarna kommer ta upp lite saker som kan förbättras till kommande matcher.

Matchfakta: 1-1 (0-1)

0-1 6min Oatackerad spelare kan nicka in bollen efter hörna.
1-1 64min Emelie (Sofia) Fin frisparkslyftning friställer Emelie som behärskat kan lobba bollen över felplacerad målvakt.