29 maj 2022
14:00

Lysviks IF

Referat: IK Brage - Lysviks IF

Då kom så första förlusten o det blev en riktig näbränna för oss då vi fick åka hem med nesliga 6-0 i baken.
Finns inte så mycket att skriva om matchen mer än att de var mer bestämda i närkampspelet o säkrare i passningsspelet. De hade också en rutinerad speluppläggare som i alla lägen trots att vi långt in i matchen hade bra koll på henne kunde hålla i bollen o ge lagets spel ett stort lugn med omväxlade korta o långa pass. Hon är även bra huvudspelare o livsfarlig på fasta situationer men där plockades hon bort på ett fantstiskt sätt av Julia A som visade att går man in i fighten så kan man ta bort en klart större spelare öven i luften.
Förutom där så aggerade vi istället på många fötter tveksamt i kampmomenten o oerhört stressade vid bollinnehav.
De hade en spelide som ställde till problem i första halvlek men även om de låter konstigt sett till resultatet i andra så justerade vi i försvarspositionerna i paus så de blev bättre inledningsvis i andra.
Detta gjorde att de inte skapade nått farligt första kvarten i andra utan de var vi som via två frilägen kunde kvitterat.
I 59e minuten hittar Matilda A fram i djupled till Emelie som får ett bra friläge men tyvärr blir inte avslutet bra då de går ganska mitt på målis.
Ett par minuter senare är det Carro som hittar frilöpande Emelie i högerytterläge och nu kommer avslutet lite tidigt så mv kan plocka ner bollen
När sen 2-0målet kom minuten senare gick ridån ner för oss och vi tappade fokus lite till mans. Detta gjorde att ett för dagen riktigt bra Brage kunde spela ut ordentligt och ta en rättvis seger men siffrorna blev för stora.
Spelarkritikmässigt kan vi säga att Maja kan inte alla lastas för målen utan gjorde många fina ingripande och Julia visar fin spelföratåele i sin nya mittbacksposition. Carros insats som inhoppande ytterback för första gången i karriären visade att spelare med spelsinne kan spela överallt.

Matchfakta 0-6 (0-1)
0-1 7min. Vi förlorar närkamp på mittplan så de får fritt läge på högerkanten med inspel som följd. Skott kommer som matilda blockar men boll till sopren spelare som enkelt kan lyfta in bollen i nät.
0-2 62min Spelare omarkerad me boll 25met fr mål som får till ett kanonskott ribba in.
0-3 72min Efter en Bragehands på mittplan som ej blåses för slår de ett högerinlägg som framatörtande mittfältare kan nickskarva i mål
0-4 80min Utspark från oss som spelare ostört kan lyfta fram igen till anfallare som vinner man manduell o kan i fritt läge sätta imål.
0-5 81min Inlägg/skott från högerkant som Maja stöter bort men Beagezpelare är först o kan slå in i öppet mål.
0-6 87min Lågt nlägg fr högerkant över till andra delen av straffområdet där deras ymf löper in framför vår o stöter in bollen.