20 maj 2022
19:30

Norrstrands IF

Referat: Lysviks IF - Norrstrands IF

Ännu ett värmlandsderby och ännu en seger då vi trots ett tidvis hackande spel kunde slå tillbaka Norrstrand samt för tredje gången hålla nollan vilket är imponerande.
Vår starka målvaktssida är en stor bidragande orsak till detta då vi använt två målvakter o bägge har hållit nollan i nån match efter matchavgörande räddningar.

Vi började kvällens match övertygande och Norrstrand var väldigt avvaktande inledningsvis vilket gjorde att vi etablerade spel på deras planhalva. Farligaste målchansen kom efter en hörna som nickades bort men lyftes in igen av Matilda A och det var ytterst nära att vi kunde forschera in bollen vid bakre stolpen.
Efter den fina inledningen började vi tappa fokus och blev avvaktande i presspelet o slarviga med passningsspelet vilket gjorde att NIf kunde ta sig in i matchen och få till en del farliga anfall.
Vi hade nu pga det stressade spelet när vi hade boll svårt att få till några stora chanser utan det blev några pliktskyldiga skott från distans som var våra avslut.
De hade inte heller några jättechanser även om de via några djupledsbollar på fria ytor kunde löpa till sig lägen vid strafflinjen men sista passet satt inte.

Det kändes från vår sida i mitten av halvleken inte riktigt komfortablet med hur spelet såg ut men då kom äntligen en sekvens där vi vårdade bollen o hittade medspelare. Det började centralt på mitten där Ida (tror jag) kommer loss med bollen o hittar ut med en fin boll i djupet till Alva som denna gång valde inlägg istället för skott vilket skulle va ett perfekt val. På plats centralt när de fina inlägget kom var Emelie som i ganska ostört läge såg bollen komma och på bänken såg vi vilket nickläge det var men Emelie valde fotalternativet vilket var kanon för hennes volleystöt seglade över målisen in i nät.
Detta mål kändes oerhört skönt då Nif börjat ta över matchen men detta fick lite stopp på deras entusiasm och då vi vet vår defensiva styrka gav det en boost till oss.
Fyra minuter senare var det nära att en repris på målet men nu på inlägg från höger, tyvärr gick Emelies volleystöt utanför stolpen denna gång.
Nu fortsatte ett ställningskrig som blev tuffare ju längre halvleken pågick då domaren tillät mycket innan pipan användes. Det blev inga större chanser åt nått håll förrän i slutminuterna då vi får till ett bra anfall där bollen hamnar hos Alva som får till ett bra skott som mv styr ut till hörna. Hörnan ger lite kalabalik o bollen hamnar framför fötterna på Lovisa som får till en drömträff men tyvärr smiter bollen nån dm över ribban.
Paus och vi kanske är värda ledningen då vi trots ganska jämnt spel skapat fler farliga målchanser.

Andra halvlek börjar som första att vi är hetare i början för att sen falla in i ett avvaktande tafatt spel.
Vi är dock nära att i 49.e minuten utöka ledningen när Lovisa är först på en hörna men den hårda nicken går på fel sida om stolpen.
Några minuter senare kommer Emelie i ett 1 mot 1 läge till höger och får till ett avslut som målvakten tappar förbi sig o målet ligger öppet men då kommer problemet som finns för ofta på många positioner i denna match fram då vi reagerar istället för att aggera . Spelarna som är i anfallsläget står o tittar på vad Emelie ska göra istället för att aggera o löpa med för om de gjort det skulle de haft öppet mål en meter från mållinjen.
Hade vi löpt med så skulle det varit en baggis att rulla in bollen i tomt mål men nu löper vi när målisen tappar bollen o då får vi tag på bollen när försvarare hunnit skydda målet.
Efter detta tappar vi i ärlighetens namn taktpinnen och Nif tar över spelet genom att vara mer aggresiva och kan förlägga spelet på vår planhalva långa stunder. Vi har nu svårt att få fast bollen på deras planhalva då våra uppspel alltför enkelt tas om hand då de är mer bestämda i närkampsspelet.
Detta gör att de kan skapa några fina lägen som i den 56:e minuten då vi gör en halvtaskig rens på ett inlägg vilket ger fint skottläge med ett bra placerat skott som följd men som sagts tidigare så är vi starka i buren och Maja sträcker ut sig i hela sin längd o kan nå bollen nära stolpen. Hörnan som följer på räddningen går mot första stolpen men Maja är där o kan stå emot trycket från deras spelare.
Tre minuter senare gör Maja ännu ett matchavgörande ingripande då hon tajmar en utrusning perfekt mot en fri spelare och kan styra bort ett givet mål.
Efter dessa jättelägen för Nif stänger vi till defensiven på ett bättre sätt och kan även om spelet haltar hitta fram till en del lägen mot deras mål.
I 63:e minuten spelar vi oss fram till en hörna o de är ofta farliga vilket även visas denna gångndå vi efter lite kalabalik får skottläge men bollen räddas på mållinjen.
I detta skede av matchen börjar Ida H i sin nya roll hitta rätt på allvar vilket gör att hon kommer loss och kan slå fram fina bollar i djupled på våra offensiva spelare.
Vi får också till det viktiga 2-0 målet i den 72:a minuten då Louise slår en fin boll i djupled på Alva som trixar sig förbi sin back men får se målisen blockera sitt skott, dock kommer returen ut till Emelie som sin vana trogen står på rätt ställe och kan behärskat slå in bollen förbi några försvare nära målet.
Nu kändes det ganska säkert även om Nif inte var ofarliga i sina framstötar men nu hade vi lite bättre kontroll i defensiven så de fick inte till några stora lägen.
Det var istället vi som genom Idas dominans på mitten sista halvan av halvleken kunde få till några lägen till där två st luktade mål lång väg.
Efter 76min slår Ida en finfin boll i djupet på Alva som löper sig ren o avslutar nästan perfekt men bollen går klockrent i stolpens insida. I den 80.e minuten kontraslår vi o Lotta får bollen i löpning ut mot vänster men via sina ögon i nacken
ser hon Tilde sopren centralt och lyckas på nått sig vicka in bollen bakåt vilket friställer Tilde.
Tilde löper ren mot mål o hinner nog tänka mycket innan hon kanske avslutar för tidigt och då bollen studsar upp i tillslagsögonblicket går skottet utanför.

Stark vinst med ännu en hållen nolla och även om spelet långa stunder hackade som spelarna själva var väldigt medvetna om så har vi en grundkapacitet som räcker långt.
Vi leder serien(ikväll) trots att vi ännu inte gjort en hel match på den nivå vi kan.
Vinner man har alla gjort bra insatser men de är extra kul att se spelare som fått ovana roller visar att våra tankar inte varit helt fel då de hitills haft nästan klockrena insatser.
Kan man ge sig själv chansen på en ny plats utan att ha negativa känslor så blir det bra, för coacherna är inte dummare än att de coachar på ett sätt som ska ge en så optimal laginsats som möjligt med det spelarmatrial som finns. Detta såg vi flera intressanta tecken på idag och bättre kan det bli med mer matcher på ovan plats

Matchfakta: 2-0 (1-0)
1-0 23min Emelie (Alva) Snyggt volleyavslut på fint inlägg
2-0 72min Emelie (Alva) Emelie förvaltar retur på Alvaavslut på bästa sätt