7 maj 2022
14:00

Lysviks IF

Referat: Rynninge IK - Lysviks IF

Det blev en match som hade samma förlopp som seriepremiären, då vi inte alls är med i första halvlek utan aggerar passivit rakt över med några undantag som våra ytterbackar och framförallt Amanda i målet.
De visade upp bra spel o anföll konsekvent via sina kanter där Lovisa o Julia fick kämpa stenhårt för att hålla emot då de ofta kombinerade sig fram till 2 mot 1 lägen där.
De fick tìll en del inlägg men Amanda dominerade sitt område på ett härligt sätt.
De fick även in en boll i nät eft ca 20min, men det var av en klart offsidestående spelare och efter en liten domarkonferans kom offsidebeslutet..
Mitt i deras hårda press kom vi upp i vårt första anfall där vi vårdade boll. De avslutas med att Alva går runt sin back på utsidan och får till ett kanoninlägg mot bakre delen av målområdet där Matilda A dyker upp o kan bredsida in en volley.
Skönt men inte helt rättvist i detta skede av matchen.
En rättvis kvittering kom i 32min då Amanda är först på bollen vid en utrusning men då anfallaren faller över henne döms de straff som säkert slås in.

Paussignalen kom sen lägligt så vi fick prata igenom o justera lite taktiskt.

Andra startade även den lite avvaktande men efter ca 6-7 min började vi tugga in oss i matchen då vi vågade hålla i boll o söka medspelare istället för att bara stressa iväg bollen.
Detta gjorde att vi fick se tryck mot deras mål och kunde få vila i försvaret emellanåt. Matilda N som kom in i slutet av första gick i bräschen med sin vilja o kampförmånga.
Vi hade en del halvlägen innan vi kunde sätta tvåan efter ca 56min och de efter att Matilda A vunnit en duell på mittplan o hittat Emelie vid strafflinjen ute till höger.
Emelie tittar upp o ser att målvakten är ur position o lobbar snyggt in bollen i bortre hörnet.
Glädjen blev dock kortvarig då Rynninge direkt på avspark löper igenom o kan kvittera. Surt men man är aldrig så sårbara som när man gjort mål.
I 62a minuten fick vi ett jätteläge att ta ledningen då vi efter ett fint anfall på högerkantén får tre lägen med mer eller mindre öppet mål som dock alla missades.
Halvleken fortsatte med oss som spelförande men de var farliga när rätt spelare fick bollen o kunde utmana i djupled.
När sen matchen gick mot sitt slut började vi känna oss nöjda med en pinne på bortaplan o började ropa på domaren att matchen borde va slut.
Som tur var lyssnade han inte på oss och vi kom upp i ett anfall som gav en hörna på övertid.
Vi har haft bra hörnor hela våren men vi har varit för tveksamma framför mål eller så har nån back idioträddat på mållinjen.
Denna gång kom Lovisa perfekt o till vår stora glädje kunde vi se nickskarven flyga in högt i bortre hörnet.
Nu blev de en jobbig sista minut o de hann även få en hörna som deras målvakt nickade strax över.
Bra moral att vända skutan efter en första halvlek som inte höll klassen vi kan hålla.

Matchfakta: 3-2 (1-1)

1-0 25 min Matilda A (Alva) Alva kommer runt på kanten och slår ett fint inlägg mot bortre stolpen där Matilda dyker upp.
1-1 32min straff Mycket tveksamt dömd straff
2-1 56min Emelie (Matilda A) Matilda vinner boll och hittar fram till Emelie som iskallt lobbar in bollen inät
2-2 57min Direkt på avspark genomlöpning förbi ett passivt Lysvik.
3-2 91min Lovisa ( Emelie) nick på hörna. Snygg nickskarv vid första stolpen mot bakre gaveln