18 april 2022
14:00

Torsby IF

Referat: Lysviks if - Torsby IF

Idag var det dags för sista träningsmatchen innan seriepremiären om en dryg vecka. Motståndet stod Torsby IF för, som vi även kommer möta i serien. Vi har haft två matcher innan där vi inte varit påkopplade från start vilket har resulterat i baklängesmål i första halvlek och underläge, så vi pratade om att gå ut och göra en bra insats första kvarten. Vilket också gjordes. Full fart och bra inställning från samtliga från första minuten. Spelet är hyfsat jämnt, men tycker att vi har lite mer boll än Torsby i första halvlek. Vi står ganska högt med vår press och lyckas vinna bollen flertalet gånger på deras planhalva, men får inte riktigt till sista passningen för att skapa de riktigt farliga målchanserna. Som i tidigare matcher har vi en del hörnor, som Emelie slår på ett väldigt fint sätt men tyvärr lyckas vi inte få in någon i mål. Torsby skapar också några halvchanser samt är riktigt farliga på sina offensiva hörnor. I första halvlek har de två ribbskott efter hörnor, där vi är lite för snälla och inte nog distinkta när vi ska rensa bollen. Som tur är har vi målramen på vår sida så ställningen är fortsatt 0-0. I den 35e minuten gör vi istället 1-0. Emelie får ett uppspel och håller starkt i bollen, och lägger sedan en genomskärare till Charlotte som blir fri med målvakten och placerar in bollen snyggt i mål. Noterbart är att vi har minst tre spelare som löper in bakom deras backlinje i denna sekvens, vilket gör det väldigt svårt att försvara och öppnar upp ytor för lagkamraten. Det tar inte lång tid innan 2-0 kommer också, Matilda Arlestrand slår ett inlägg från höger som målvakten i kamp med Tilde är på och bollen hamnar då hos Charlotte som med en bredsidesvolley kan placera in bollen högt i målet i den 41 minuten.

I början av andra halvlek går vi ner oss litegrann vilket gör att Torsby får mer kommando i matchen. Vi blir lite långa med laget vilket öppnar ytor för dem, och tappar lite utav vårt egna spel som blir lite stressigt och slarvigt. Torsby får en straff i den 54e minuten som de gör mål på. Vi lyckas sedan få lite mer ordning på spelet och sista 30 minuterna har vi bra kontroll på matchen. Amanda gör någon svettig räddning, men annars kommer de inte till några större farligheter. Istället gör vi 3-1 i den 72 minuten. Återigen är det Emelie som assisterar, hon vänder upp efter ett uppspel, och lägger en bra passning ut till Julia på högerkanten som avslutar i mål.

Generellt sett under denna matchen så har vi ett varierat spel. Vi använder våra styrkor och vågar hålla i bollen och hittar fötter, varierat med en längre boll på forward i djupled. Vi hittar i dagens match en bättre dynamik i samarbetet mellan forwards och även mellan våra centrala mittfältare vilket gör det enklare att variera vårt spel. I kombination med inställningen och löpviljan som fanns idag, där vi hela tiden hjälper varandra så gör vi det väldigt bra och det tar vi med oss framöver.