25 mars 2022
19:30

Lysviks if

Referat: Degerfors IF - Lysviks if

Dagens motstånd stod Degefors för som i år ska spela division 1, och har gjort några riktigt meriterade nyförvärv. Det är ett Degefors som börjar starkt med mycket bollinnehav, utan att skapa några riktigt farliga chanser. Vi har lite svårt att hitta rätt i markeringsspelet, medan Degefors har väldigt fina uppspel och triangelspel som ställer till det för oss. Vi har några sekvenser där vi får till bra spel och möjlighet till att skapa chanser, men det stoppas upp innan vi kommer till något avslut. Amanda får göra ett par räddningar i slutet av första halvlek på ganska bra lägen.

Efter 15 min in i andra halvlek har vi en period där vi spelar bra och kan etablera oss en stund på Degerfors planhalva, men vi har lite svårt att få till passningarna på sista tredjedelen för att skapa riktigt farliga chanser. Som i de tidigare matcherna så visar vi att vi kan spela fin fotboll när vi tar det lugnt och hjälper varandra. Efter 25 min i andra halvlek börjar det märkas att vi sprungit mycket, då Degerfors återtar kommandot i matchen. De gör också 1-0 efter en genomskärare in bakom vår backlinje. 2-0 kommer på ett liknande sätt i 37e minuten. Maja gör några riktigt bra räddningar i andra halvlek med. Trots förlusten ska vi vara nöjda med hur vi står upp mot ett lag som ska spela i en division högre än oss och på sättet som vi jobbar för varandra hela matchen.