19 mars 2022
16:00

IK Arvika Fotboll

Referat: Lysviks if - IK Arvika Fotboll

Dagens motstånd stod Arvika för och vi var inställda på en fysisk och tuff match. På grund av försenad matchstart då det var en skada i matchen innan blev matchtiden 2x30 minuter.
Vi började lite trevande och var lite försiktiga i närkamperna, vilket gjorde att vi hade svårt att få igång spelet. Som i tidigare matcher har vi sekvenser med bra spel, när vi sätter passningarna på fötterna och tar löpningar för varandra. Vi hade lite svårt att sätta avgörand3 passningen bra, vilket gjorde att den ofta rann iväg ner till deras målvakt. Arvika skapar inte så mycket utan försvarsspelet funkar bra, så Amanda i målet har enbart några långskott att ta hand om vilket hon gjorde utan större bekymmer.

I sista minuten av första halvlek får vi dock hål på dem, när Louise hittar fram med en fin passning till Matilda A centralt i höjd med straffområdet. Matilda gör inte några misstag utan placerar säkert in bollen i mål.

I andra halvlek startar vi bättre och trycker tillbaka Arvika och skapar en del målchanser och hörnor. I den 38 minuten gör Emelie 2-0 på ett inspel efter marken från Matilda A. Resten av matchen är kontrollerad och som i de tidigare matcherna blir spelet bättre i andra halvlek. Arvika skapar inte så många chanser utan det är mest skott utifrån som Amanda har bra kontroll på. Vi har fortfarande inte släppt in något mål i de tre matcher vi spelat vilken ändå tyder på ett bra och stabilt försvarsspel över hela planen.