Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Träningsmatcher 2022

Match

Lysviks if

6 - 0
Sparbankshallen(Konstgräs)
13 mars 2022
16:00

Hertzöga BK

Referat

Referat: Lysviks IF - Hertzöga BK

Hemmapremiär även om det egentligen var bortamatch men planbrist gjorde att HBK flyttade matchen till Sunne.
Då det var en seriekonkurent på andra sidan var det extra spännande då vi skulle få en indikation på hur laget kommer att stå sig i serien.
Spelet i första höll inte riktigt samma nivå som förra helgen och de var framförallt pratet och närkampspelet som saknades. Spelet var också väldigt ensidigt på våran vänsterkant där det ofta blev alldeles för smånätt kortpassningsspel på små ytor med tappad boll till slut. Vi saknade spelvändningar vilket gjorde att Julia och Tilde på andra kanten inte fick vara med i spelet speciellt mycket. De gånger vi utnyttjade högerkanten kom Tilde fram till några fina lägen medans Julia inte kom fram så mycket till stor del beroende på att hon hade två motståndare att hålla reda på.
Emellanåt fick vi dock till väldigt fina kombinationer vilket skapade målchanser, och vi hade bra effektivitet vilket kanske inte är så konstigt då laget har några skarpa spelare i straffområdet.
Effektiviteten gjorde att vi trots ett något haltande spel kunde gå till halvtidsvila med en betryggande 4-0 ledning efter några riktigt fina mål.
Hbk hade ett par lägen på några långbollar där vårt försvarslinje var osynkad så de kunde löpa sig igenom men avsluten gick utanför och rakt på en Maja stående i rätt position.
Tyvärr fick vi se Lovisa lämna planen pga fotledskada och vi får innerligt hoppas det inte var nått allvarligt. Även Emelie fick gå av en stund men kunde spela vidare efter lite omplåstring.
Blev lite omdispositioner i paus och ett spännande test med Elin på en liten ovan mittbacksposition.
Detta föll väl ut då hon nu fick mycket bollkontakt och med sin spelskicklighet kunde styra uppspelen på bra sätt, vilket gjorde att nu kom även vår högersida med i spelet. Tilde och Julia fick bollar att jobba med och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg vilket skapade många inläggslägen.
Matilda N som fick flytta upp på mitten kom också till sin rätt på ett bra sätt då hon blev mycket aktiv i anfallspelet och var ofta längst fram i offensiven.
Även om de blev färre mål i andra var spelet mer strukturerat med bättre passningsspel och mer variationsrikt.
Defensiven sattes väl inte på några större prov men det kan ju bero på stabiliteten som finns i backlinje/målis gör att de mesta av motsåndarnas försök rinner ut i sanden obemärkt.
Vi hade även ett gäng hörnor där nästan alla skapade oro men tyvärr inget mål på dom idag men de kommer garanterat när vi tränat lite mer på det.
I andra fick även Lawner lite skadekänning men det verkade också va godartat.
Sammantaget så tror jag tränarduon var ganska nöjda även om det finns en del detaljer att slipa på men det är ju därför man har träningsmatcher.

Kul att det var en hel del publik på plats.

Matchfakta: 6-0 (4-0)


1-0 9min Charlotte (Emelie)
Charlotte slår en fin boll i djupet till Emelie som från kortlinjen spelar snett inåt bakåt där Charlotte kommer o med ett diretkskott sätter bollen i mål o ett sk skolboksmål kommer.
2-0 39min Emelie (Tilde) Alva slår ett fint inlägg mot bortre stolpen där Tilde dyker upp o kan rull a in bollen till en sopren Emelie o då kan det ju bara gå på ett sätt.
3-0 41min Emelie (Alva) Alva trixar fram bollen till Emelie som lyfter bollen över sin motståndare o sen drar till på volley o kan se bollen segla in i bortre gaveln. Kategorin drömmål kanske.
4-0 42min Elin ( ) Vår press på deras vänster sida gör att bollen kommer fram till Elin som från ca 30meter klämmer till och bollen seglar in. Skott är aldrig fel.
5-0 64min Matilda L (Charlotte) Emelie hittar ut med bollen till Charlotte som får skottläge i snäv vinkel men istället spelar in bollen centralt där Matilda L behärskat lägger in bollen i nät. Ännu ett skolboksmål.
6-0 72min Charlotte (Emelie ) Vår press gör att vi än en gång kan ta reda på ett felpass som Emelie snappar upp och passar in till Charlotte centalt i straffområdet och hon kan som den säkra avslutare hon är stensäkert sätta bollen i nät.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Emelie Edqvist 1 2 2 0 0 4
Charlotte Lisell 1 2 1 0 0 3
Alva Johnsson 1 0 1 0 0 1
Tilde Olsson 1 0 1 0 0 1
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Louise Andersson 1 0 0 0 0 0
Lovisa Vidfelt 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Sonja Lissmatz van de Laak 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Maja Cvjetkovic 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng