Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Luleå Friidrottsförening

Följ

Luleå Friidrottsförening

Följ oss för uppdateringar
Följ
Luleå Friidrottsförening
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Luleå Friidrottsförening
Adress Tolvmansv 11
Postadress 97596 Luleå
E-post info@lfif.se
Orgnr 897000-6683
Swish 123 362 24 87

Om Luleå Friidrottsförening

Luleå Friidrott bedriver ungdoms-, junior-, senior-, veteran- och elitverksamhet i friidrott.
Luleå Friidrott har en bred stab av både mycket kunniga och erfarna tränare och ledare, samt nyblivna tränare som tar steget in i friidrottens värld tillsammans med sina barn. För närvarande tränar barn från sju år i och uppåt i klubben. De aktiva är indelade i olika grupper baserat på ålder och erfarenhet. Träningen i Luleå Friidrott bedrivs året runt. Under utomhussäsongen, maj till oktober, tränar vi på Skogsvallen. När vädret blir för kyligt flyttar vi in i Arcushallen där vi tränar tills Skogsvallen åter tinat fram.

Från social rörelseglädje till grenspecifik elitsatsning
För alla våra träningsgrupper gäller att alla aktiva ska kunna idrotta och få stimulans att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Atmosfären i grupperna ska vara öppen och välkomnande och målet är att alla ska kunna känna sig hemma såväl idrottsligt som socialt. Vi strävar efter att anpassa storleken på träningsgrupperna så att tränare och ledare ska hinna prata med, samt ge coaching och feedback till alla i samband med träning och tävling. Fokus för barn och ungdomsverksamheten ligger på rörelseglädje och kamratskap. Först senare i junioråldern påbörjas mer grenspecifika satsningar med tydligare fokus på resultat för de som vill satsa hårdare.

Du som är intresserad av att prova på friidrott eller provträna med några av våra grupper är välkommen att ta kontakt med oss. Vi välkomnar nya medlemmar i mån av plats. Barn tas emot från året de fyller sju. Tyvärr har vi kö till flera av våra träningsgrupper, men vi startar löpande nya grupper för att möta efterfrågan.

Medlemsavgift/träningsavgift
Avgiften till LFIF består av två delar - medlemsavgift som betalas en gång per år och träningsavgift som betalas en gång för varje termin. Är du tränare i klubben och inte har egna barn som tränar betalar du endast stödmedlemsavgiften.

Träningsavgift t.o.m. 12 år 500:-/termin
Träningsavgift fr.o.m. 13 år 750:-/termin

Medlemsavgift aktiv 400:-/år
Medlemsavgift familj 500:-/år
Medlemsavgift stödmedlem 100:-/år

Våra stadgar hittar du här

Funktionärsuppdrag

Obligatoriskt som medlem i Luleå friidrottsförening är att man anlitar någon anhörig (förälder, syskon eller mor- och farföräldrar) som arbetar som funktionär på våra egna tävlingar. Följande tävlingar brukar vi arrangera; Arcuskampen, Arcusspelen och Mayday. För att kunna arrangera tävlingar där våra duktiga friidrottare får testa sina färdigheter är det därför jätteviktigt att det finns funktionärer, därav detta krav.

För att vara funktionär krävs ingen specialkompetens utan det finns alltid grenledare som tar hand om och instruerar funktionärerna som avsatts på de olika grenarna.

Vissa år är vi även ansvariga för att arrangera större tävlingar eller att hjälpa andra föreningar att arrangera tävling. Då krävs det ibland även funktionärer med specialkompetens. Vi erbjuder därför årligen denna utbildningsmöjlighet. Är du intresserad av en grenledarutbildning kan du ta kontakt med oss via lule.friidrott@gmail.com.

Deltagande vid egna tävlingar

När man är medlem i Luleå friidrottsförening får man tävla gratis på våra egna tävlingar. Detta är ett beslut som tagits för att alla barn och ungdomar i LFIF ska få möjlighet att tävla och för att man ska kunna testa på detta med sina egna tränare på plats och i en hemvan miljö på hemmaplan.

Vi står dock inte för efteranmälningsavgifter, dessa måste man själv betala med kontanter eller Swish på arenan.

Deltagande vid tävlingar som arrangeras av andra föreningar

När man anmäler sig till tävlingar som arrangeras av andra friidrottsföreningar betalar man en startavgift ofta per antal grenar man avser att ställa upp i. Efter anmälan skickar Luleå Friidrott ut en faktura på den totala startavgiften.

Försäljning (eller städning)

Varje år säljer vi någon produkt (eller städar åt ex. kommunen) för att dra in pengar till gemensamma kostnader för lokalhyra, nya redskap och tillbehör. Information om detta får ni av respektive träningsgrupps administratör när det är dax.

Allmänna uppgifter
Bankgiro: 597-0223
Swishnr: 123 362 24 87

Kontakt
Allmänna frågor: info@lfif.se
Ordförande: ordf@lfif.se
Kassör: ekonomi@lfif.se