20 maj 2024
20:15

Lindome GIF

Referat: Sävedalens IF - Lindome GIF

Sävedalens reservlag besegrade välförtjänt ett ungt Lindomelag på måndagskvällen. Hemmalaget avgjorde matchen redan första 20 minuterna med tre snabba mål. Tyvärr för Zebrorna så uppträdde laget väldigt slarvigt och lojt i sitt försvarsspel och två av de tre målen var rena bjudningar. Sävedalen hade ett klart bättre passningsspel än Lindome under stora delar av matchen men trots detta stack Zebrorna upp i tre vassa kontringar under första halvleken och borde gjort något mål på dessa anfall.
Inför andra halvlek pratar Zebrorna om att sätta lite tuffare press på det passningsskickliga Sävedalen och ganska omgående ger den taktiken resultat i en snygg nick i mål av Emil Karlsson, inlägg från Abdullahi Dirir och ett par vassa chanser till för Zebrorna. Efter 65 minuter spelar Lindome med ett rent juniorlag på planen och nu böljar spelet fram och tillbaka med flera goda målchanser för båda lagen. Lindome får vid ställningen 3-1 ett mål tveksamt bortdömt för offside. Under matchens sista 5 minuter stänger Sävedalen matchen med ett fjärde mål och Zebrorna gör ett tröstmål, sitt andra för dagen genom Daniel Brevik efter ett fnt inlägg från Yosef Rauf och matchen slutar 4-2 till hemmalaget. Zebrorna får ta nya tag och förlorade mot ett för dagen bättre lag men gav aldrig upp trots stort målunderläge tidigt i matchen. Nästa reservlagsmatch är hemma på Lindevi mot V. Frölunda tisdagen den 28:e maj. Välkommen att heja på våra kommande A-spelare då!