14 juni 2024
19:00

Lindome GIF

Referat: Sävedalens IF - Lindome GIF

Fredagsmatch igen i 12:e omgången och den här gången bortamatch mot Sävedalen på Vallhamra IP. Matchen startar lite trevande och i ett lågt tempo med två lag som känner på varandras de första minuterna av matchen. Efter den något trevande starten tar Zebrorna tag i taktpinnen och skapar tre riktigt vassa målchanser den första halvtimman. Sävedalens målvakt Alen Fazlagic räddar hemmalaget från baklängesmål och vi minns speciellt en räddning på nära håll på ett direktskott av Noah Mannerström Egvik. Sävedalen å sin sida kom fram i några avslut på mål från långa håll som Jens Bergerndorf i Lindomemålet inte har några besvär med att rädda. Zebrorna får tillslut utdelning på sitt spelövertag när Salifu Manneh blir fälld av Sävedalens målvakt efter en fin djupledsboll bakom backlinjen. Den efterföljande straffen slås säkert i mål av Abdullahi Dirir. Tre minuter efter ledningsmålet ökar Lindome på sin målskörd när Salifu Manneh blir frispelad och snyggt passar Alexander Nilsson med ett precist inlägg efter marken som Alexander otagbart bredsidar in till 2-0. Lindome skapar två ytterligare lägen men blåses båda gångerna av för knapp offside och går till halvtidsvila med en välförtjänt ledning som borde varit något mål större sett till de vassa målchanser laget skapat.
Andra halvlek startar Sävedalen upp med en förväntad press och ett visst spelövertag den första kvarten utan att komma till mer än några nästanchanser och endast ett avslut på mål. Lindome har redan efter ett par minuter en bra chans till ett 3-0 mål men missar avslutet i fritt läge ett par meter från målet efter en frispark. Spelet böljar fram och tillbaka och Zebrorna spelar sig fram till ett friläge för Alexander Nilsson till höger i straffområdet som Alen Fazlagic kommer ut och räddar skickligt. I stället för 3-0 kombinerar sig Sävedalen fram till ett läge utanför Lindomes straffområde och bortalaget blir lite för ivriga i sitt försvarsspel och fäller lite onödigt en hemmaspelare drygt 20 meter från målet. Den följande frisparken slås mycket skickligt in av Ihab Naser bakom Jens i zebramålet. Sävedalen satsar nu på att göra ett kvitteringsmål och har två vassa möjligheter inne i Lindomes straffområde utan att komma till avslut på mål. Lindome å sin sida har flera jättefina möjligheter att punktera matchen med två rena frilägen utan att få in bollen i mål. Som så ofta straffas det lag som inte gör mål på sina chanser och i matchens sista sekunder på 4 minuters extratid får Sävedalen en frispark runt mittlinjen. Frisparken slås mot Lindomes mål och en Lindomeförsvarare försöker nicka bort bollen men når inte riktigt upp utan skarvar den över egen målvakt in i mål och kvitteringen är ett faktum. Surt sa räven och ett ganska ologiskt slutresultat sett till antalet vassa målchanser men det är antalet mål som räknas och inte chanser.
Nu gäller det att ladda om för hemmamatch mot topplaget Varberg om en vecka vilket kommer bli en spännande utmaning för våra Zebror. Kämpa!