31 mars 2024
14:00

Lindome GIF

Referat: Jonsereds IF - Lindome GIF

Seriestart i div 2 Västra Götaland mot Jonsered nykomling i tvåan och seger för Zebrorna med 6-0. Riktigt gott påskgodis för Lindome och en skön start på seriespelet.
Zebrorna tog direkt tag i matchen och dominerade med stort bollövertag mot ett lågt liggande Jonsered. Redan i tionde minuten kommer Zebrorna fram i ett högeranfall och Emil Karlsson kan snyggt raka in bollen vid första stolpen till 0-1. Lindomes spelövertag håller i sig efter ledningsmålet men spelarna slarvar lite för mycket i de avgörande lägen man skapar och springer offside vid ett flertal tillfällen och får även ett mål bortdömt för offside. Jonsered skapar endast ett par nästan lägen där ett skott i burgaveln är det närmaste man kommer nätkänning. I den 37:e minuten startar Hannes Nordström ett fint anfall som friställer Donat Zejnullahu som behärskat skjuter in bollen i mål till 0-2 bakom en chanslös Jonsereds målvakt.
Inför andra halvlek gör Zebrorna ett byte där Emil Karlsson byter med Alex Rasheed. Lindome fortsätter med sitt stora bollinnehav och i 52:a minuten frispelas Adam Wästlund efter en fin passningskombination och kan helt fri mitt i straffområde slå in 0-3. Jonsered har strax innan Zebrornas tredje mål en bra chans att göra ett redusceringsmål men skjuter högt över i ett fritt läge rakt framför Jens i Zebraburen strax utanför straffområdet. Zebrorna fortsätter oförtrutet med sitt stora spelövertag och byter in Adam Eldin, Rida Madoun, Jonathan Stolle och Noah Mannerström under matchens sista halvtimma. Lindome gör ytterligare tre mål med jämna mellanrum under matchens sista tredjedel. Målskyttar är Alex Rasheed, Socras Lutonda Luzayadio och Abdullahi Dirir. Kul med en klar seger i premiären men nu ser vi framåt och förbereder oss för hemmapremiären mot Qviding som kryssade borta mot Husqvarna i sin premiärmatch. Välkommen till Lindevi fredagen den 5:e april 19:00 alla Zebrafans för vi hoppas på ett massivt publikstöd.