Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lödöse-Nygård 70 HC

Följ

LN-70 HC

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Lödöse-Nygård 70 HC
Postadress 46371 Lödöse
E-post kontakt@ln70.se
Orgnr 863000-5786
Swish 1230563148
Kontonr BG 5278-9617

Om Lödöse-Nygård 70 HC

Klubbens bildande:

LN-70 HC är en hockeyförening som driver sin verksamhet i ishallen Lödöseborg, i Lödöse i Lilla Edets kommun.

Grunden till att LN-70 HC bildades var att fotbollsföreningarna Nygårds IF och Lödöse BK deltog med ishockeylag i GP-pucken. Det saknades ofta spelare till fullt lag, föeningarna lånade då av varandra.

I samband med skolbygget i Lödöse gjorde kommunen en stor satsning för barn och ungdomar genom att skaffa en ishockeyrink. Det blev då naturligt att göra en sammanslagning av lagen och en hockeysektion bildades. Intresset för hockeyn växte sig stark och vid ett möte den 10 mars 1970 beslutades att LN-70 skulle bli en fristående klubb.

Isbanan:

Den 8 februari 1979 blev det i kommunfullmäktige beslutat att Lödöse skulle få en konstfrusen isbana. Banan skulle byggas av LN-70 och av ideell arbetskraft. Jonny Gustavsson och Henry Bjurhede, som var initiativtagare till det hela, tillsammans med några medhjälpare lade ner ett stort arbete för att få banan färdig. I december samma år var det så pass färdigställt att den på annandag jul kunde invigas och blev då döpt till Gårdarinken.

Åren gick, det åktes skridskor och spelades hockey i all sorts västsvenskt vinterväder. Många är historierna om hur det skulle frysas is så fort temperaturen började närma sig noll, men där vädret snart där efter slog om. Historier om matcher i regn och om isen full med snö.

Därmed väcktes tanken om ett tak över isen eller ännu hellre en hall.

Ishallen:

Hösten 2004 startades en projektgrupp för att försöka få till en ishall.

Utmaningarna var många, men så den 25 oktober 2006 gav Lilla Edets kommun äntligen klartecken, ett avtal för ishall klubbades av kommunfullmäktige.

I januari 2007 registrerades Gårdahallens Ekonomiska förening.

Fjärde mars, samma år, stängdes kylaggregatet för uterinken av och den först maj beviljades bygglovet och arbetet sattes igång. Återigen en enorm arbetsinsats av ideella krafter under projektledning av Leif Olsson och Philippe van Assche.

20 december 2008 släpptes pucken för första gången i hallen. Men invigningen fick vänta till den förste december 2009, hallen fick då namnet Lödöseborg.

Även om hallen inte var helt klar, omklädningsrummen var i förfärligt skick och kylaggregatet formligen skrek efter tillsyn och omvårdnad så spelades de hockey och åktes skridskor.

På grund av olika omständigheter tog kommunens fastighetsbolag Leifab över ägandet av hallen den förste januari 2014.

Säsongen 2014-15 hade klubben ingen is pga att det gamla kylaggregatet givit upp och trots idoga försök att återuppliva ville det sig inte..

2015-16 blev också islös, då upphandlingen av nytt aggregat överklagades flera gånger.

Men så, den 11 november 2015 nåddes klubben av beskedet att överklagandeprocessen var över och att kylaggregatet kunde beställas. Det blir is till säsongstart 2016 och förhoppningsvis i många år framöver så att klubben återigen kan bygga sig stark och att många av de gamla och nya drömmarna som finns där ute äntligen kan förverkligas.