Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Kareby IS Fotboll P08/P09

Följ

Fotboll P08/P09

Följ oss för uppdateringar
Följ
Kareby IS
Fotboll
Fotboll P08/P09
Fotboll P08/P09

Kontaktinformation

Namn Kareby IS
E-post styrelsen@kareby.com
Orgnr 853300-1742

Om Kareby IS Fotboll P08/P09

Laget just nu, vår 2022

Just nu är vi 22 Karebyspelare som tillsammans med IKK P08 bildar en stor energirik träningsgrupp. Tillsammans har vi lag i tre seriespel.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Lagets historia

Laget startats upp

Efter sommarlovet 2013 drar Kareby IS igång med knattefotbollen för de yngsta i sedvanlig ordning. Laget får fyra veckors stöttning av KIS-profilen HP och sedan får föräldrarna själva överta träningarna. Den första tiden är laget ett mixat PF07-lag med drygt 20 spelare på träningarna.
Spelarna träffades för det mesta på naturgräset i Kareby hed. Men när ljuset eller gräset inte längre räckte till blev träningarna flyttade till Kringledammens grusplan.

- 2014 -

Året började tidigt. Redan i februari höll vi ett par inomhusträningar i skolans gymnastiksal. Sedan fortsatte vi samlingar uppe på Kringledammen fram till att gräset var spelbart nere i city. Laget leddes under denna period av en trio bestående av Niklas, Cathrine och Caroline. Vi fortsatte att träna som ett mixat PF07-lag men tappade dessvärre många tjejer under säsongen. Vid sista träffen före sommaruppehållet spelade vi lagets första match. Motståndare var föräldrarna och resultatet är sedan länge förlorat ur minnet.
Höstens stora höjdpunkt var föreningens teknikdag då spelare från alla åldrar samlades för en gemensam kväll med träning och korvätning.

- 2015 – Året då vi börjar spela ”riktiga” matcher.

Träningarna inleddes i mars uppe på Krinledammens grusplan. I april när vädret tillät fortsatte vi nere på naturgräset i Kareby. Truppen bestod vid den här tiden av 13 spelare, alla födda -07.
Mot slutet av april var det dags för våra första matcher. Vi deltog i vad som kallades ”ale-serien” med lag från Kungälv och Ale. Under våren deltog vi i tre poolspel och spelade 5 mot 5. Under hösten växte truppen då vi till och från fick förstärkning av ett par tjejer och några 08-killar. Under poolspelet på Romevi deltog vi med totalt 16-spelare. Vår huvudtränare gick efter höstsäsongen fotbollsförbundets tränatrutbildning C.

- 2016 - PF07/08

En sammanslagning med P08 gjorde spelartruppen större. Laget deltog med två lag i Kungälv-Ale -serien och truppen bestod av ett tjugotal spelare.

- 2017 - 7 mot 7

Efter fjolårets sammanslagning med P07/08 ökade vi vårt matchspelande. Vi deltog i seriespel 7 mot 7 i åldersklassen -07 med ett lag och spelade sammandrag, 5 mot 5, med två lag i åldern -08. Truppen växte under året med ytterligare ett par spelare till totalt 22st.

- 2018 - Laget krymper

Laget är nu helt klara med spelformen 5 mot 5. Både 07-or och 08-or spelar seriespel och vi anmäler ett lag till vardera åldersklassen. Innan serien drar igång deltar vi i Ytterby Cup med ett lag i vardera åldersklassen. Under våren drabbas vi av en del avhopp, främst bland äldre spelare. Vi är nu också helt utan tjejer i laget och kallas oss därför P07/08. Avslutningen på vårsäsongen blir allt för tuff att slutföra med det minskade spelarkapitalet och sista seriematchen blir en tung w.o.

Under hösten deltar vi bara i 08-serien och truppen består av endast 13st som regelbundet är med på träningar och matcher. Efter seriespelet deltog vi i cupen Wilhelm Fribergs minnesdagar.

- 2019 - Laget stabiliseras

Vi är nu klara med att spelare lämnar oss och laget växer istället under vintern. Vi vågar dock inte anmäla två lag utan spelar endast seriespel med ett P08-lag. Under försäsongen deltar vi i både Ytterby Cup och Partille Cup.

För att hålla oss till reglerna kring överåriga blir speltiden för liten för de äldre. Vi får till ett specialupplägg med förbundet under hösten och kan delta med ett 07-lag i en begränsad serie. Vi avslutade hösten med cupen "Säsongsavslutaren" på Romevi. Laget fortsatte att växa och mot slutet av året kunde vi räkna in 16 spelare i truppen.

- 2020 - Samarbete med både KIS P09 och IKKP08

Inför vårsäsongen gick flera av spelarna en domarutbildning. Pandemin satte stopp för cuper under våren och även serien fick senareläggas. I åldersgruppen -07 började vi med att spela 9 mot 9 men det blev bara ett par träningsmatcher. Under hösten deltog vi åter igen endast med ett lag i 08-serien och inledde även ett samarbete med spelare födda -09.
Under året inleddes långsiktiga planer om samarbete med IKK vilket till slut landade i att vi under nästa år skulle träna tillsammans med IKK P08.

- 2021 - Tre serier

Samarbetet både med KIS P09 och IKK P08 gjorde att vi nu var en stor träningsgrupp. Vi deltog i två serier i spelformen 9 mot 9. Dessa räckte dock inte för vår stora grupp och under hösten deltog vi även med ett rent Karebylag i spelformen 7 mot 7. Under sommaren åkte vi till Färgelanda och spelade där med både ett 08-lag och ett 09-lag. Under hösten deltog några av spelarna i Quality Cup tillsammans med IKK P08.