19:00

Herrljunga SK FK

Referat: Jung/Kvänum 10 IF - Herrljunga SK FK

JK10 IF - Herrljunga SK 2-1 (0-1)
I matchens sista skälvande minut bröt kalabaliken ut i JK:s målområde. En vänsterhörna droppade ner mitt i spelargröten, bollen for fram och tillbaks som i ett flipperspel innan JK-keepern Aladin Hodzic kunde nagla fast den. Med bägge händer och tätt intill kroppen. Men max tre decimeter från mållinje.
Längre bort än så var inte Herrljungas kvitteringsmöjlighet och ett ödesdigert poängtapp för JK10. Trots att den situationen var lika med gästernas målchans nummer två under andra halvlek, samtidigt som JK10 hade radat upp måltillbud och chanser under hela den avslutande 45-minutaren.
Marginalerna lär nog fortsatt vara små i årets division V-serie. Än så länge har vi bara nått in i femte spelomgång, men det märks ändå tydligt att poängtapp kommer att bli dyrbara för de lag vars ambition är serieseger.
De blåsvarta inledde bäst och skapade sitt första tillbud när matchen bara var några minuter gammal, Johan Malmgren gick runt på högersidan, spelade snett bakåt inåt till Carl Mann i bra läge - men Mann ville mycket och skottet gick högt över.
Strax efteråt kom ett strafftillbud, Benjamin Boström var så när igenom inne i gästernas straffområde men stoppades av en försvarare som aldrig var i närheten av att nå bollen, låt vara att attacken var allt annat än våldsam. Domare Jon Eriksson friade.
Boström hade också en bra mörsare som strök strax över ribban och så långt var det JK10 som dominerade matchen. Överraskningen blev desto större när gästernas Tobias Holmén i 12:e matchminut hittade en lucka i JK:s backlinje, rann igenom och satte in bollen till höger om Aladin Hodzic i JK-målet. En bjudning, men det står ju inte i matchprotokollet. 0-1.
Målet blev inte den väckarklocka som vi på kanten hoppades på. JK10 var visserligen fortsatt spelförande lag men skärpan i avslutningarna saknades. Gästernas målvakt fick tillfälle att parera ett lamt skott och hann också knipa returen, en JK-hörna räddades på mållinjen och därutöver gav spelövertaget inget annat resultat än några frisparkar i halvbra lägen. Successivt mattades också tempot i matchen och Herrljungas rödklädda lirare fick till några ströanfall varav ett volleyskott i 34:e minut som Aladin i hemmamålet avvärjde var det vassaste.
Gästernas ledning stod sig halvleken ut.
Andra halvlek innebar en uppryckning sett med blåsvarta ögon. Bättre bolltempo samtidigt som fler spelare vågade ta löpningar och - framför allt - större variation mellan kantbollar och passningar över Herrljungas backlinje. Kvitteringsmålet kom som en snabb belöning redan efter fem minuter, ett precisionspass från Boström till Gustav Björk som helt ren trädde lin bollen till höger om Herrljungas keeper. 1-1.
Herrljunga skaffade sig nära nog omedelbart efter avspark ett kanonläge för att på nytt ta ledningen. JK:s backlinje gick bort sig och återigen var det Herrljungas Holmén som fick fritt läge rakt framför JK-målet. Turligt nog för oss så tog han några steg för mycket. Aladin hann komma ut och reflexräddade.
Det blev dock, skulle det visa sig, Herrljungas enda klara målchans ända fram till den sista spelminuten. Resten av halvleken var det JK10 som höll i dirigentstaven med en räcka av målchanser som logiskt resultat. Det rasslade till i målnätet i samband med en vänsterhörna men målet blåstes bort för offside.
Istället fick hemmasupportrarna vänta tills 66:e matchminut, då kom det avgörande målet. Snabbt flipperspel på offensiv planhalva ledde till att Ali Mohammadi smet igenom på Herrljungaförsvarets högersida, Ali vände inåt och serverade Boström ett markpass med vaniljsmak. Boströms tunga skott satt till höger utan möjlighet för målvakten att reagera. 2-1.
Resten av matchen ägdes av de blåsvarta och segern kändes, som det heter, kassaskåpssäker ända fram dess sista spelminut då Herrljunga alltså fick den inledningsvis nämnda hörnan som var en hårsmån från att slinka in.
Men med hjärtat i halsgropen kunde ändå hemmasupportrarna konstatera att JK tog sin fjärde seger på raken och behåller andraplatsen efter Grolanda IF och med Ardala och Råda BK tätt i bakhasorna.

Målen: Gustav Björk (49), Benjamin Boström (66)