Jung/Kvänum 10 IF

Referat: Ardala GoIF - Jung/Kvänum 10 IF

Ardala GoIF A- JK10 IF A 1-5 (0-1)
Toppmatch i division 5 Mellersta och ett E20-derby och samtidigt arrangerade Ardala sponsormatch som drog storpublik till Ardala IP. Det var med andra ord upplagt för en riktigt folkfest med en ungdomsmatch mellan Ardala och JK10 i paus.
Om vi går in på matchen så var det ganska jämnt spel under hela första halvleken. Den inledande kvarten så var det JK10 som kändes lite hetare. Man skapade tidigt ett par tillbud. När Carl Mann trampade runt på högerkanten ett par gånger men inspelet bröts av Olle Jacobsson i Ardalamålet.
Även Gustav Björk tog sig fram på vänsterkanten vid nåt tillfälle men avslutet gick rakt på Ardalakeepern i riktigt bra läge.
Spelet var jämnt och Ardala var lite mer bollförande utan att egentligen skapa några allvarligare tillbud.
Men i den 24:e minuten så kommer 1-0 till de blåsvarta. Det är Elias Ohlin Belfrage som avancerar mitt på Ardalas planhalva utan att bli attackerad. Elias drar på ett riktigt vasst skott från ca 20 meter som Jacobsson i Ardalamålet får sträcka ut hela sin längd och gör en riktigt vass räddning. På den efterföljande returen så håller sig Carl Mann framme och trycker in 1-0 bakom Ardalakeepern.
Inte helt ologiskt då det varit JK10 som så långt skapa det mesta.
Strax efter så hade Carl Mann även 2-0 bollen i mål men det målet vinkades nog korrekt av för offside.
Efter ledningsmålet så hade Ardala en stark period. Man fick ett ganska bra grepp om spelet och styrde det mesta. JK10 sjönk lite väl djupt ner i planen och man skapade ett par vassa lägen. Aladin i JK10-målet var på alerten och avstyrde bestämt de lägen som uppstod. Trots att Ardala hade ett spelövertag så hade man svårt att omsätta det i bra lägen. Det handlade mest om resultatlösa hörnor och en del inspel där ett stabilt JK10-försvar stängde av möjligheterna på ett bra sätt.
1-0 till JK10 stod sig i paus och sett till chanserna så var det kanske inte helt ologiskt även om Ardala varit det mer spelförande laget.
I paus så pratade tränare Caspersson om att fortsätta att jobba hårt som vi gjort under första halvleken och tro på det vi gör och fortsätta att nöta på. Casper var ändå ganska nöjd med matchbilden trots att Ardala hade fört spelet en del. Vi är väldigt stabila bakåt och Ardala hade väldigt svårt att såra oss.
I den andra halvleken så var det JK10 som kom ut lite starkare och tog tag i spelet på ett bättre sätt. 2-0 kom i den 51 minuten och det var Carl Mann som tog sig runt på vänsterkanten och spelade in till Johan Malmgren som snyggt styrde i bollen förbi en chanslös Ardalakeeper.
Í anfallet innan så uppstod en straffsituation i JK10:s straffområde men domaren valde att fria. I sanningens namn så hade nog inte många protesterat om det kommit en signal.
Det började se lite hängigt ut i Ardala och några av spelarna började se lite slitna ut. Framför allt försvararna hade fått jobba hårt mot JK10:s kvicka offensiva spelare som ofta drog iväg på snabba löpningar.
Matchen punkterades inom ett par minuter när först Gustav Björk i den 81:a minuten snyggt vände bort ett par försvarare och helt fri placerade in bollen bakom Aradalakeepern till 3-0, och i den 83:e minuten när Johan Malmgren snyggt satte 4-0 efter en läcker framspelning av unge Mile Bulum.
Matchen var stängd och klar. Nu reducerade Ardala till 4-1 i den 86 minuten men Ludvig Hildingsson fastställde slutresultatet till 5-1 när han i den 92:a minuten snyggt skarvade in Elias Ohlin Belfrages frispark. Det var Luddes första mål i A-laget och han firade glatt med sina lagkamrater.
Slutresultatet skrivs allt så till 5-1 i de blåsvartas favör vilket gör att vi kliver upp i topp i serien.
Sammanfattningsvis så var den en ganska rättvis seger. JK10 var det klart stabilare och effektivare laget och det skapades en hel del lägen förutom målen.
- Vi vinner klart rättvist till slut efter en otroligt bra arbetsinsats och alla gör en fin match, kommenterade Caspersson till NLT.
Idag får vi berömma hela laget för en homogen laginsats och ingen faller ur ramen utan alla är med och bidrar, både defensivt och offensivt. En del återbud i dag och de som kommer in gör det riktigt bra. Ett starkt kvitto på att vi har en bred och kompetent trupp.
Närmats är det hemmamatch mot Trässbergs BK på fredag. Då gäller det att ladda om.