Angered MBIK

Referat: IK Kongahälla - Angered MBIK 3-2 (2-1)

Härlig avslutning på första delen av säsongen. Nu går vi på ledighet i ca 2.5 vecka. Sen väntar ett litet uppstartsläger på Smögen.

Första halvlek
Efter 5 minuter så har vi flera sekvenser irad som är mindre lyckade och Angered tar fint tillvara på det och frispelar deras nummer 14 som kyligt rullar in 0-1 till gästerna. Kvitteringen dröjde inte länge bara fem minuter senare utmanar Wille sin försvarare. tar sig enkelt förbi och hittar Harwig på första som stöter in kvitteringen.

I slutet på första halvlek så har vi tre jättelägen att ta ledningen. Ahlberg kommer ren med målvakten men lyckas bara träffa stolpen, minuter senare har Wille ett läge men tyvärr touchar bollen en motståndare och tar vägen via ribban och ut. Det dröjde till minut 45+2 innan ledningsmålet kom. Vi får en frispark ute på högerkanten där Hartwig slår frisparken efter marken och bollen letar sig in vid bortre stolpen. Ledning med 2-1 i halvtid

Andra halvlek
Inledningen på andra halvlek är inte bra, vi slarvar och lyckas inte hålla uppe vårt egna spel. Lite mer skärpa i Angered och vi hade blivit straffade. Men i minut 52 så vinner vi bollen högt och hittar en frispringande Wolfbrandt som tyvärr får avslutet rakt på deras målvakt. Kvitteringen kom i minut 64 efter en inläggsfrispark där vi tappat markeringen helt på deras nummer 14 som fint nickar in bollen.
Återigen efter deras mål så kliver vi upp i banan och tar tag i de. Bara 4 minuter senare kom målet som satte slutresultatet. En inläggsfrispark på vår vänstersida. Cruz slår den överlång på Hagstrand som nickar ner den till en frisående Jonathan Hartwig som fint tog ner den och fullbordade sitt hattrick.