14:00

Vejby IF

Referat: IK Kongahälla - Vejby IF (2-0) 2-1

Första halvlek
Efter bara 48 timmar sedan senaste matchen var det dags igen. På genomgången innan matchen pratade vi om att vi skulle försöka utnyttja ytorna bakom deras backlinje. 1-0 kommer på precis det sättet, Cruz hittar upp med en fin passning till Tom som tagit sig till en öppen yta och på två tillslag så hittar han en frispringande Wille som kyligt lobbade bollen över deras målvakt och in i mål.
2-0 målet kommer på ett liknande sätt fast på andra sidan, vi hittar Kallberg som fint sprungit sig fri och som på liknande sätt försöker få bollen förbi deras målvakt som denna gången får en touch på bollen som sedan tappar fart. Då dyker Yousef påpassligt upp och trycker in bollen från kort avstånd.

Andra halvlek
I andra halvlek kommer vi ut starkt och börjar skapa ett par riktigt bra målchanser, Yousef har ett friläge där skottet går rakt på deras målvakt. Sen har Albin Axelsson helt öppet mål vid bakre stolpen men lyckas på något sätt inte få in bollen.
Runt matchminut 75 börjar Vejby trycka på och skapa målchanser. Efter en långboll som vi missbedömt lite kommer Theo fel ut och kapar deras anfallare och straff. Straffen slås högt och ribba ut. Bara ett par minuter senare så lyckas vi inte rensa bort bollen och deras spelare får iväg ett drömskott som inte ens Theo kan rädda och det var reducerat.
Vejby har en boll inne för 2-2 men assisterande domaren vinkar och offside. I slutminuterna har Vejby tre jättelägen att kvittera men Theo hade bestämt sig att vi skulle ta alla tre poängen, en utomjordisk trippelräddning.