13:00

IK Kongahälla

Referat: Vinbergs IF - IK Kongahälla (1-0) 1-2

Första halvlek
Började lite avslaget från vår sida, vi tvekar i duellerna och kommer tvåa på bollen för de mesta. Första målchansen skapar vi dock när Tjärnlund vinner bollen högt och går på avslut direkt och tvingar Vinbergs duktige målvakt till en jätte parad. Efter den chansen tar Vinberg över och har de mesta av bollinnehavet. Skapar någon enstaka halvchans men Theodor storspelar i målet. 1-0 kommer till gästerna efter att de fått ett skottläge i vårt straffområde som Tommie blockar, bollen går till en Vinbergspelare som skjuter igen och Tommie blockar igen, tyvärr på tredje försöket får deras spelare till en kanon rakt upp i första krysset. Resterande del av första halvlek ser likadant ut. Vinberg har bollen men rullar mest runt den i mitten och vi krigar på.

Andra halvlek
Vi pratade i pausen om att vi måste våga kliva upp på dem och vara rejälare i duellerna. Vinberg är dessvärre ändå laget som skapar målchanserna från minuterna 45-75. Men varje gång så står Theo i vägen. Vårt bästa anfall kommer i minut 88 när Felix får tag i bollen på högerkanten, med fint kortpassningsspel sågar vi oss hela vägen över till Milad som utmanar deras högerback och hittar fint in till Hugo som spelar bollen vidare till en felvänd Kallberg som tar emot, vänder sig om och skjuter bollen rakt upp i bortre krysset och helt plötsligt stod de 1-1. Kort där efter så vinner vi en hörna uppe på vår högerkant. Inbytte Milad Bagheri tar den kort till Cruz som spelar tillbaka till Milad som tar emot bollen och hittar en helt fri Erik Blick som utan problem stöter in vinst målet och 1-2.

En helt fantastisk krigarinsats mot ett duktigt gräslag. Så efter match 2 av 3 så har vi tagit full pott 6 poäng. Nu laddar vi om batterierna inför Vejby hemma på lördag.

Hela laget står för en riktig krigarinsats men måste ge extra beröm till Theodor Ferm som under stora delar av andra halvlek var den spelare som höll oss kvar i matchen med ett par helt brutala räddningar. Sen vill vi även lyfta fram vår vikarierande kapten Tommie Veljovic som genom hela matchen visade en grym inställning och som belöning fick ta med sig ett jack i huvudet hem.