25 april 2024
20:15

IK Kongahälla

Referat: Sävedalens IF (B) - IK Kongahälla

Ett likaresultat var det vi fick nöja oss med efter bortamötet mot Sävedalen. Trots att vi gör en match med mycket rätt, spelar bra fotboll och skapar många chanser så innebär inte det alltid full pott i tabellen.

Regnet lämnade oss ifred i några timmar under torsdagskvällen när matchen så blåstes igång på Valhamra i Sävedalen. En plan som vi nog direkt reagerade på var både kortare och smalare än vad vi var vana vid. Men som vi också kunde dra fördel av med vårt snabba spel.

Vi får en fin inledning på matchen, där vi från start trycker på framåt, och låter inte Sävedalen låna mycket boll alls. Första avslutet tar vi redan efter någon minut, ett skott av Nathalie tätt utanför målvaktens högra stolpe. Därefter följer en period med mycket kamp på mittfältet, där vi tidvis får loss bollen och går djupt och skapar lägen. Tidvis slår Sävedalen bollen djupt ner till oss och vi får börja om. Men någon fara bakåt var det inte. Nej, det läge på läge för oss att inivga målprotokollet, dock utan framgång.

Istället är det Sävedalen som får göra matchens första mål. En boll från vänstersidan landar på deras striker, som med armbågen slår ut vårt mittlås, i ansiktet, och på ett tillbakaspel lägger upp Sävedalens nummer tre för ett långskott. 1-0 och våra protester förgäves.

Men vi fortsatte att tuffa på framåt i banan och skapade chanser. Något stressade av oklar anledning, men oavsett så kom lägen på löpande band. Så lossnade det tillslut. Minuter före halvtid spelar vi fantastiskt fotboll, hela vägen från Frida, via Ella, Julie och Freja fram till Nathalie som sätter dit kvitteringen på ett otroligt vackert sätt. En injektion med självförtroende och energi som vi verkligen behövde innan paus.

Andra halvlek fortsätter i samma stil. Mycket går emot oss, men det till trots, så fortsätter vi att ösa på framåt för ett ledningsmål. Och det kom också knappt tio minuter in, när Freja hittar Alice strax utanför straffområdet, som efter lite vridande och vändande kommer till skott och placerar in bollen i vänstra stolproten. Matchen hade vänt och det otroligt rättvist.

Men fotboll är inte alltid rättvist och det blev vi smärtsamt påminda om denna kväll. Med bara några minuter kvar får hemmalaget en frispark, som borde tillfallit oss i en 50/50 eller snarare 70/30 situation halvvägs in på vår planhalva. Och med en strut utan dess like, lyckas också Sävedalen kvittera på denna och fastställa slutresultatet 2-2.

Mycket finns att lära från matchen. Vi ser alla att vi hade chansen att tidigt punktera tillställningen, men under kvällen ville det sig bara inte. Hade vi haft lite bättre skärpa hade resultatet sett helt annorlunda ut. Det tar vi med oss. Likaså tar vi med oss en fin kämparprestation, för det är tungt att jobba i motvind. Något som vi lyckas bra med.

Nu ser vi fram emot nästa match i division 4 som vi spelar på fredag hemma mot Floda klockan 19:30. Varmt välkommna.

Sävedalens IF - IK Kongahälla 2-2 (1-1)
Mål: Nathalie Hansen, Alice Ottersten
Assist:Freja Forsman 2.