5 april 2024
19:30

IK Kongahälla

Referat: Hönö IS - IK Kongahälla

Första matchen i årets upplaga av Division 4B slutade i en betryggande seger. På ett regnigt Hönö blev det tillslut stora siffror när premiärnerverna släppt.

Det var ett förväntansfullt gäng som begav sig mot Hönö på fredagskvällen. Dags för efterlängtad premiär mot ett motstånd som vi på förhand hade väldigt dålig koll på. Men det var aldrig något snack om att annat än seger var aktuellt. En lite trevande start, men tveksamheterna släppte när Freja Forsman satte 0-1 efter fint samarbete hela vägen från backlinje. Sedan följde en period med anfall på ett mål. Andra målet för säsongen kom tio minuter senare, även det utav Freja med en fin chip på friläge. Fem minuter efter det kunde Julie Fanger placera 0-3 långt ner i målvaktens vänstra hörne, och innan första halvleks slut gjorde Alice Ottersten sitt första seriemål för IK Kongahälla och utökade till 0-4.

I andra halvlek upphörde regnet och tempot gick ned något med tanke på siffrorna. Trots det utökade vi till 0-5 även där genom Alice innan Hönö öppnade sitt målprotokoll för säsongen. Slutsiffrorna kunde sedan skrivas till 2-6 och IKKs sista mål gjordes av Wilma Eklund på en riktig långspark.

Matchen summerat gör vi en fin prestation, där vi i perioder får till spelet precis så som vi vill. Vi får anfalla mycket, det på gott och ont. För en lärdom från matchen blir återigen att inte vara för ivriga att slå den sista och avgörande passningen, utan att istället ha längre anfall och bättre tålamod. Men vi tar också med oss känslan av att få göra mycket mål och framförallt få ta med oss tre poäng i årets första tävlingsmatch. Nu blickar vi framåt, först mot seriepremiär i division 5 borta mot Mossen på lördag, och därefter den efterlängtade hemmapremiären i division 4 mot Hälsö BK den 19 april.

Hönö IS - IK Kongahälla 2-6 (0-4)
Mål: Freja Forsman 2, Alice Ottersten 2, Julie Fanger, Wilma Eklund
Assist: Julie Fanger 2, Nathalie Hansen 2