Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Kalmar

Följ

IFK Kalmar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn IFK Kalmar
Adress Gröndalsvägen 41
Postadress 39236 KALMAR
Telefon 0480-23628
E-post kansli@ifkkalmar.se
Orgnr 832400-6454
Kontonr Bankgiro 807-7067

Om IFK Kalmar

IFK Kalmar är en fotbollsförening för tjejer från sex år och uppåt med cirka 400 medlemmar. Föreningen bedriver verksamhet på Gröndals IP i centrala Kalmar.

Föreningen har säsongen 2018 tolv lag med representationslaget i damallsvenskan.IFK KALMAR - HISTORIK

IFK Kalmar bildades 1970 och har sitt ursprung i Kalmar Godtemplares Idrottsförening, som då tillhörde IOGT, logen 109. Vid starten bedrevs i huvudsak handboll, fotboll samt gymnastik i Kalmarkorpen. Klubblokalen var belägen på Strandgatan 25, men flyttades några år senare till Banérgatan.

I samband med nedläggningen av F12 år 1985 köptes vårt förra klubbhus av Kalmar Flygklubb och placerades på Gröndal. Året därpå, 1986, byggde man till och renoverade omklädningsrummen och förråden. Fyra år senare, 1990, byggdes klubbhuset ut, och kom att omfatta även kök och kansli. Det nuvarande klubbhuset byggdes 2012.

Fotboll har alltid varit föreningens huvudsakliga verksamhet, där herrfotbollen funnits med från början. På den tiden var föreningen också mycket stor inom pojkfotbollen. När det gäller damfotbollen har IFK varit pionjärer i Kalmar. Vid starten, 1972, var det inte många som trodde på denna verksamhet. Men med åren växte damfotbollen och IFK Kalmar har genom åren haft stora framgångar både på dam- och flicksidan. Sedan år 2005 är IFK Kalmar en ren tjejklubb, och satsar på bredd och elit inom dam- och flickfotboll.

En mycket stor och populär verksamhet i Kalmar är Idrottsskolan, som startade 1987. Den administreras av IFK Kalmar och vänder sig till alla barn i första klass. Barnen får under två terminer prova på olika aktiviteter som tennis, gymnastik scouting, dans, ridning, fotboll mm. Idrottsskolan har mycket hög prioritet hos skola och föräldrar.

År 1988 instiftade IFK Kalmar ett stipendium med anledningen av Gith Svenssons bortgång. Detta stipendium utdelas årligen till någon framstående ungdomsledare i föreningen.

Styrkan i IFK Kalmar är och har alltid varit den kamratskap och stämning som funnits inom föreningen