KIOSKRUTINER HALLALLIANSEN IFK HAMMARÖ/Hammarö Basket
ALLMÄNNA REGLER
1. Inga barn eller unga under 16 år får vistas i kiosken
2. Lämna kiosken och de allmänna ytorna såsom du själv vill finna dem. Saknas något – mejla till
ansvarig, eller skriv i kollegieblocket som ligger i högra låsta överskåpet
3. Var noga med god handhygien. Alltid plasthandskar vid tillagande av toast eller liknande.
Använd alltid köksredskap för hantering av korv, fikabröd osv.
OBS! Våra lådor/skåp är märkta med IFK Hammarö.
4. ÖPPTETTIDER vardag 18-20:30, lördag 10-18, söndag 10-18:30 (vid slut på matcher, stäng)
ÖPPNINGSRUTIN
1. Nyckelknippan t kiosken hämtas inne i kylskåpet i sekretariatsrummet (be ledaren öppna), tagg för dörr, nyckel för skafferi & soprummet!
2. Ladda/starta kaffebryggare
OBS! På kontakterna finns små gröna timerknappar som Ni ska trycka på.
3. Ställ upp klubbens SWISHSKYLTAR. Minsta swish 25 kr-ge tillbaka i kontanter vid
mindre köp
4. Dra fram soptunnor och panttunna (står IFK Hammarö på) till utsidan av kiosken
5. Duka fram pappersmuggar, socker, finns mjölkkanna/mjölkliter ,(undvik de små
”mjölkförpackningar” om det går), skedar och servetter, senap & ketchup på bordet utanför.
6. Ta fram rostbröd och korvbröd för att tina. Ca 20 av varje. (om kanslisten inte redan gjort det)
7. Ställ fram ett så mycket Ni kan av utbudet av varor på kioskbänken, o lilla bordet under.
TIPS! Lilla bordet kan ni dra fram och ha smågodis på, som de som köper plockar i påsar själva.
8. Fyll på med drickor i dryckeskylen och rulla ut den runt dörrkarmen. (annars räcker inte elsladden)
9. Förbered TOAST. Ost, kalkonskinka och smör på varje. Förbered ca 20 st inför vanlig matchdag.
Förvara i kyl med plastfolie eller i brödpåsen.
10. Förbered KORV (ca 10 åt ggn).
Koka upp vattnet med lagerblad/kryddpeppari i en stor kastrull, innan korven läggs i. Ha aldrig Locket på helt...DÅ spricker korvarna!
11. Se till att fylla på med toast och korv allteftersom.
12. Håll rent och fräscht under ditt kioskpass. Använd gärna diskmaskinen för disk.
STÄNGNINGS-/STÄDRUTIN
1. OBS – stäng inte kiosken förrän du är säker på att alla matcher i hallarna är över. Se skärmen
nere i entrén. Hallalliansens syfte är att de två föreningarna turas om att ha kiosken –
oavsett egna matcher eller inte.
2. Ställ in alla drickor, godis, knäckemackor etc. Ingenting ska vara kvar framme förutom
kaffebryggare, kaffeautomaten
Frys in korv 10st/påse, skinka/ost 10st/påse, om det blir över. Fyll på dricka i kylskåpet, så det finns kalla vid nästa arrangemang.
3. Rengör alla allmänna ytor samt se till att kyl och frys är avtorkade utanpå.
4. Rengör spis och mikro genom att torka av med papper och rengöringsmedel.
5. Se till att kyl/frys och skafferi är stängda och låsta samt att alla plattor, kaffebryggare, och smörgåsgrillarna är avstängda och rengjorda (ställs in underskåpet)
6. Grovsopa av golvet och torka av borden i cafeét!
7. Sopa på läktaren och töm papperskorgarna om de är fulla, Grovstäda och töm papperskorgar i omkl.rummen.
8. Ställ in soptunnorna i kiosken efter att Ni tömt och satt i ny säck. Ställ också in panttunnan, (ska EJ tömmas förrän den är full)
9. Alla sopor ska till soprummet/huset som finns till vänster utanför, efter att Ni gått hela korridoren förbi kansli, omkl.rum nr:5-8 och konferensen. Blipp och nyckel till soprummet finns också i kioskknippan
10. Töm drickakylen och torka ur dra ner rullgardinen och sladden rulla in den precis runt dörrkarmen.
Ställ in panttunnan.
11. Lämna kiosknycklarna inne i kylskåpet i sekretariatsrummet. Är rummet inte öppet, be ledarna öppna med sin blipp.
OBS!
Det finns/står en pärm som Ni prickar av städningen och skriver på efter dagens slut :D
LYCKA TILL!