Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Bankeryd

Följ

IFK Bankeryd

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Bankeryd
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IFK Bankeryd
Adress Attarpsvägen 14
Postadress 56433 Bankeryd
Telefon 036-372802
E-post info@ifkbankeryd.se
Orgnr 826001-3860
Kontonr Plusgiro 429 77 63-7 eller bankgiro 353-4229

Om IFK Bankeryd

Välkommen till IFK Bankeryd!

IFK Bankeryd bildades 1988, då handbollsintresserade inom Bankeryds SK bildade en separat handbollsklubb. Från början bedrevs verksamheten endast för pojkar. HK Attarp hade hand om flickverksamheten. 1995 lade HK Attarp ned sin verksamhet och gick upp i IFK Bankeryd. IFK Bankeryd har sedan dess bedrivit handbollsverksamhet för både flickor och pojkar. De senaste åren i nära samarbete med Hallby HK, Cyrus och Habo Handboll.

Ungdomsverksamheten har alltid varit i centrum för föreningens verksamhet. Vår ambition är att representationslagen skall bestå av främst spelare som fostrats IFK Bankeryds ungdomslag. För att klara denna målsättning behövs många ungdoms-ledare i vår verksamhet. Vi tror att det är viktigt att vuxna engagerar sig, så att barn och ungdomar kan få en meningsfylld fritid, ett socialt engagemang och en positiv framtidstro.

Bra representationslag förutsätter också en bred ungdomsverksamhet, som bygger på glädje och ideellt arbete och där alla ska få vara med. Moroten i ungdoms-verksamheten ska vara, att en gång kunna ta en plats i IFK:s A-lag. Det är därför viktigt att våra representationslag blir föredömen för ungdomslagen både på och utanför handbollsplanen. För närvarande har inte föreningen några seniorlag i seriespel, även om det är målsättningen över tid.

Utbildning och föräldraverksamhet skall ha hög prioritet. IFK Bankeryd vill, med hjälp av kunniga tränare och ledare, i samråd med föräldrar och under trevliga former, ge barn och ungdomar möjlighet att utvecklas som handbollsspelare och människor.