Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IF Hellton Karlstad

Följ

IF Hellton Karlstad

Följ oss för uppdateringar
Följ
IF Hellton Karlstad
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IF Hellton Karlstad
Adress Drottning Kristinas väg 3
Postadress 65463 Karlstad
E-post info@hellton.se
Orgnr 873200-9058
Swish 1230794412
Kontonr Bankgiro 288-7842
Öppettider Kansli: info@hellton.se Sponsor: marknadsgrupp@hellton.se Barn 0-6 år: barn@hellton.se Ungdom 7-16 år: ungdom@hellton.se
U/Juniorlag Damer

Om IF Hellton Karlstad

OM ATT ÄLSKA HANDBOLL
Handboll är en fantastisk sport. Explosiv och tekniskt, men också en lagsport som bygger på
samarbete, lyhördhet och respekt för varandra. Kombinationen av snygga enmansprestationer
och hårt lagarbete gör att du får all den kamp och spänning du kan önska dig, oavsett om du
är spelare eller en i publiken.

Så om du älskar spännande utmaningar och härlig gemenskap är handboll sporten för dig. Och Hellton är föreningen för dig som älskar handboll. Vi brinner för det vi gör. Därför vågar vi ha högt ställda mål. Med en riktigt bra ungdomsverksamhet som bas ska vi bli en av de bästa klubbarna inom den svenska handbollseliten.

EN ANRIK FÖRENING
Ett gäng tonåringar satt och fikade på ett café i stadsdelen Haga i Karlstad. Året var 1933. Tillsammans kom de på att de skulle starta en idrottsförening. Det blev grunden till dagens Hellton.

Men det skulle dröja några år innan föreningen fick sitt nuvarande namn. Namnstrider och sammanslagningar gjorde att namnet ändrades ett flertal gånger. 1937 bestämde man sig för att lösa problemet en gång för alla. En namntävling anordnades. Det fanns dock en restriktion. Namnet måste börja på bokstaven “H”, eftersom man just köpt in tröjor märkta med “HIF”.

Resultatet blev att föreningen fick namnet “Idrottsföreningen Hellton”. Föreningen höll på med en mängd sporter som fotboll, bandy, handboll, allmän idrott och det som då kallades för ping-pong. Inte förrän 1947 bestämde man sig för att enbart ägna sig åt handboll. Året innan, 1946, startades en damsektion inom just handbollen. Damlaget skapade stora framgångar redan från början. Hellton har fostrat flera landslagsspelare, både på dam och herrsidan, genom åren.

Hellton är en livskraftig och framgångsrik handbollsklubb. Med fokus på ungdomssidan ska vi fortsätta att vara en bred idrottsförening som drivs av entusiaster.

UNGDOMSVERKSAMHET MED SENIORLAG SOM SPELAR ELITHANDBOLL
IF Hellton bedriver handsbollsverksamhet för alla. Genom en bred ungdomsverksamhet skapar vi förutsättningar för elitverksamhet på seniornivå. Föreningen verkar för att alla medlemmar utifrån sina egna sportsliga och sociala behov får en nivåanpassad och meningsfylld handbollsverksamhet året om. Vår strävan är att vara en av de ledande handbollsklubbarna i Sverige. Vår målsättning är att finnas där för de som vill ha kul på fritiden men som även har som mål att bli elitspelare inom handbollen. Det är därför viktigt för oss att ha seniorlag som spelar elithandboll för att skapa förebilder åt ungdomarna i Karlstad och Värmland.

För att kunna leva upp till det är vi självklart beroende av samarbetspartners som kan och vill stödja verksamheten. Matchdräkter, overaller och inte minst vår hemmaarena Sundsta bad- och idrottshall med 800.000 besökare per år, är spännande alternativ för de partners och sponsorer som vill stärka och visa upp sitt varumärke i en positiv och ung miljö.
Och framförallt Hellton Cup med flera tusen besökare varje år. Om du vill vara med och stötta ungdomsidrotten i Karlstad så kontakta oss på marknadsgruppen@hellton.se.

Eftersom vi brinner för det vi gör har vi högt ställda långsiktiga mål. IF Hellton har därför som målsättning att:

• Ha ett damlag i någon av de två högsta serierna
• Ha ett satsande herrlag i seriespel.
• Ha fyllda årskullsstegar på såväl pojk- som flicksidan.
• Ha minst en välutbildad ledare per lag.
• Årligen arrangera en av Sveriges mest uppskattade ungdomscuper, Hellton Cup
• Vartannat år generera två distriktsdomare.


ALLA ÄR VÄLKOMNA!
För att kunna garantera en trygg och sund föreningsverksamhet har IF Hellton en värdegrund som rättesnöre för allt vi gör. Det handlar om viktiga värderingar som alla måste följa. Våra värdeord är därför "Glädje, Trygghet och Mod"
Vi har också utarbetat en föreningspolicy för ungdomsträning, matchning, resor och marknadsföring. Med hjälp av vår policy skapar vi en tydlig dialog mellan spelare, tränare, föräldrar och andra berörda.