Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hovsta IF FB A-lag Herrar

Följ

FB A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hovsta IF
Fotboll
FB A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Hovsta IF 4 4 0 0 12
2 BK Forward 0 0 0 0 0
3 Örebro Syrianska IF 1 0 0 1 0
4 Guldsmedsh.-Stråssa BK 1 0 0 1 0
5 IF Eker Örebro 1 0 0 1 0
6 Rynninge IK 1 0 0 1 0

Match

Hovsta IF

5 - 4
Hovsta IP
8 september 2021
18:00

Örebro Syrianska IF

Referat

Syrianska, Benga och Noccodoping

Äntligen var det dags för kvartsfinal i den lokala cupen mot division 1 laget Syrianska. Det är ett lag vi mötte på 90-talet på vår nivå i dåvarande division 4-5, sedan dess har de avancerat rejält och är Örebros näst högst placerade lag. Förhandsuppgifterna skvallrade om att coach Nord scoutat motståndet i vanlig ordning och att de för dagen ställde upp med en utespelare i mål konstigt nog. Vi ställde ett bra lag på banan och det är värt att notera att Ekmark prioriterade en bokad solarietid istället för Hovsta IP. Till en början försökte de dominera spelet men vi stod upp förvånansvärt bra, det såg lite ut som att de led av akut underskattningssyndrom. De hade en favoritkant på vänstern som de gärna försökte på men vår högerlöpare Jeppe tog hand om problemet på ett mästerligt sätt med understöd av backlinjen. Loh bemannade vår vänsterkant och ville inte vara sämre, han drev förbi på sin vänster som ett godståg och placerade bollen i ena hörnet redan efter 7-8 minuter.
De hade mer boll än oss men kom inte till så många farliga chanser när man trodde att de istället skulle chockstarta. Istället gör vi 2-0 på nick men blir avblåsta för ojuste spel, åtminstone tror jag det var hårt spel eftersom det var vilde Wille som var inblandad. De kvitterar på ett fint inlägg och en vältajmad nick efter en halvtimme och i det läget står det 1-1 i solskenet. En sak som är kul att se är att vi tar oss tid att titta upp och spela vårdat med bollen och inte bara tjongar iväg för att vi möter ett potentiellt snabbare lag, kloka beslut tas i kombination med bra bolltouch. Ett undantag är Marcus superträff långt upp på smalbenet så det dånar i benskyddet, men som gammal mittback myser man och dyker ännu längre ner i chipspåsen. Pelle bestämmer sig för att testa deras backlinje med en löpning där han slår sin back i fart med bollen i behåll, 2-1 sätter han snyggt precis innan domaren blåser av för halvtid.

Coach pratar i paus om att ligga lite närmre sin gubbe på ett par positioner och att vi gjort en riktigt bra halvlek helt enligt spelplanen. Levon byts in i halvtid och kastas direkt in i hetluften med sin fina högerfot och sätter sin bonusstraff. Hagge och Jordan sätter också sina straffar och helt plötsligt kan Brännesslan få sinnesro på bänken vid 5-1. De byter in ett par nya spelare och börjar inse att man inte kommer till Hovsta och vinner hur som helst, bland annat byter de in en pansarvagn på topp. Efter ca tio minuter får de utdelning på ett spel snett inåt bakåt och det går snabbt med bollen när de lägger manken till helt enkelt. Bara nån minut senare frispelas Pelle av Torsten men deras något udda målvakt sprattlar till och räddar friläget på ren flax. I den stunden hör jag nån säga att det är därför Torsten är på planen, han kan hitta passningar som ingen annan på samma sätt som han kan hitta kort av olika färger på ett unikt sätt. Är han Hovstas Paul Gascoigne? (Ungtupparna får googla)

Det känns som att de börjar trycka på mer och mer och de löser 5-3 på ett kontrollerat skott i bortre hörnet med 20 minuter kvar. Man kan höra lite oroliga ljud på läktaren och Brännis börjar röra på benen nere vid bänken. Nu kan man se att Jordan och Benga börjar trivas i takt med trafiken i vårt straffområde och de växer ett par centimeter direkt. Det är något med Benga och Benga (The Engvallz) som gör att de blir lite bättre när de är arga och får spela hårt, helt jävla underbart! Den andra Benga gör 5-6 avgörande räddningar i andra halvlek och även ribban gör sitt vid ett par tillfällen för att rädda oss. Deras pansarvagn stångar in 5-4 med tio minuter kvar enligt en normal klocka. Domaren hittar istället fler minuter och det känns som de är många och långa, publiken börjar vråla om att blåsa av och Brännis ser ut som att han dansar electric boogie av nervositet. Krigarinstinkt, en samlad defensiv och ribban gör att vi klarar resultatet tiden ut och vi slår ut Syrianska för att spela semifinal mot Forward. Vi har varit i kvartsfinal två gånger tidigare som jag kan minnas i modern tid men båda gångerna har vi förlorat mot Forward respektive Rynninge i jämna fighter. Nu har vi tagit ett kliv ytterligare i år och det är väl bara ett till tecken på storheten i det här laget bestående av unga träningsvilliga hjältar, forza!

Hagge blir matchens lirare för sitt spel som är en kombination av löpande, bollsmek och blick för spelet, lite som en Zidane på 14 burkar Nocco.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Adam Haglind 1 1 0 0 0 0
Jordan Sheppard-Hawkins 1 1 0 0 0 0
Levon Celik 1 1 0 1 0 0
Loh Marklund 1 1 0 1 0 0
Pelle Kihlberg 1 1 0 0 0 0
Alvin Eriksson 1 0 1 0 0 0
William Eriksson 1 0 1 0 0 0
Henrik Torstensson 1 0 0 0 0 0
Hugo Frisk 1 0 0 0 0 0
Javad Rezaei 1 0 0 0 0 0
Jesper Pettersson 1 0 0 0 0 0
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0
Lucas Svanlund 1 0 0 0 0 0
Marcus Engvall 1 0 0 0 0 0
Robin Ladi 1 0 0 0 0 0
Simon Davidsson 1 0 0 0 0 0
Wilmer Lind 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Linus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
Marcus Engvall 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng