16:00

Hovsta IF

Referat: Garphyttan, knockout och intelligens

Vi åkte till Kilsbergens pärla Garphyttan i sjunde omgången med ett lite decimerat lag på grund av bland annat jobb och sjukdom. Tur då att vi har så bra trupp att vi kan ersätta frånvarande spelare med andra magiska lirare. I bilen uppför berget har Magnus D och jag en mycket intelligent diskussion om att möjligheterna till avancemang är bättre än på många år, senast vi spelade i femman var 2005. Resonemanget är så avancerat att det är svårt att förklara, men vi kom fram till att om vi vinner alla matcher i serien så borde vi ha chans på spel i division fem. Vi var väldigt nöjda med vårt tankearbete och fortsatte sedan att prata nostalgiskt om gamla tacklingar och röda kort.

Matchen är i sig inte speciellt bra på det studsiga underlaget där man ser att båda lagen har svårt att få till något snabbt spel längs backen. Efter en stund tar vi kommandot och släpper lös våra löpstarka ytterbackar. Andy som är en ständigt löpande och klok kille kommer runt och slår en pass snett inåt bakåt. Hugo möter upp och fintar allihopa med en snuddpass som alla misstar för en dyngmiss, bollen hamnar hos Pelle som bredsidar in bollen till 0-1. För alla fans kan vi berätta att den finten är intränad och förfinad sedan länge. Pelle ska även vara inblandad i nästa mål på ett helt annat sätt när han fixar en straff. Han viker inåt från kanten och deras spelare stöter bort bollen i samma ögonblick som Pelle dunkar på ett skott med all kraft i Kilsbergen och smällen hörs till Ånnaboda. Domaren blåser straff medan Pelle ligger och kvider och Garphyttans tränare vet inte vad han ska ta sig till på sidlinjen, han pratar troligen om straffen fortfarande. Vi är många som tycker att domarens blåsning är lite märklig men släpper det efter en stund och Jordan lurar sedan ännu en målvakt med sin engelska Maradonafot till 0-2. Halvleken fortsätter sedan på den inslagna vägen med en del felpass från båda lag och utan att vi får kontroll på bollen enligt vårt vanliga spelsätt. En händelse som kan sammanfatta första halvleken är Garphyttingen som skulle rensa långt men som istället träffar sin kompis ansikte i en riktig knockout. Offret flög omkull och man såg hur nacken böjdes bakåt av smällen i en vinkel som såg allt annat än naturlig ut, stödkrage någon?

Vi använder hela bänken i andra halvlek så avbytarna kommer in och gör ett väldigt bra jobb. Bland annat byter vi båda mittbackarna i andra halvlek, när hände det senast? I vår Instagramflöde dyker GW upp som målskytt och influencern poängterar att det inte är ett skämt. Sanningen är att GW byter in sig själv som supersub och vi som spelat med GW tidigare vet att karln är livsfarlig i straffområdet. Det tar inte många minuter innan han nyper till på första chansen och sätter 0-4 som om det vore för tio år sedan, frågan är bara hur hans baksidor mår idag!? Innan GW:s mål har Jordan utökat till 0-3 med sitt andra för dagen i en tilltrasslad situation. Matchen går inte till historien som den mest välspelade i den kalla bergsluften, men alla poäng är lika mycket värda. Brännesslans tips på 25 inspelade poäng i serien lever fortfarande, på lördag har vi facit. Magnus och jag klappade varandra på axeln i bilen tillbaka till civilisationen, resonemanget om avancemang till division fem håller fortfarande.

Kapten Jordan blev matchens MVP med två mål och en mycket stabil match på tre olika positioner. Vilken är hans bästa position egentligen, kanske kan vi reda ut det på lördagens avslutning efter några pints?