Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Häljarps IF

Följ

Häljarps IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Häljarps IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Häljarps IF
Adress Landskronavägen 144
Postadress 26193 Saxtorp
Telefon 0418-430190
E-post kansli@haljarpsif.se
Orgnr 844000-4110
Kontonr Bg 440-3366
Öppettider Vardagar: 09:15 - 14:30

Om Häljarps IF

Häljarps IF är en fotbollsförening med ca 200 medlemmar och vi har lag från Miniknattar upp till Herr- seniorer. Våra ledare skall ha ett stort engagemang i föreningen och de skall vara väl utbildade fotbollsmässigt. Målsättningen är att de ledare ska gå tränarutbildnig

Alla ledare skall även ha kunskap om det mest grundläggande inom sjukvård såsom hjärt- och lungräddning samt skadebehandling. Önskvärt är att alla ledare deltar i en domarkurs för att öka förståelsen för domarens beslut. Utbildningarna bekostas av föreningen och ses över årligen.

För spelarna skall ungdomstiden präglas av utbildning och utveckling och det ska gå en röd tråd genom ungdomsverksamheten, så att alla spelare känner igen sig spelmässigt oavsett i vilket lag de spelar. När spelarna är 13 år skall de ges möjlighet att gå en domarkurs, främst för att få förståelse för de domslut som ges, men även för att kunna börja döma de yngre lagens matcher. När de är 16 år är målsättningen att de skall gå en grundkurs.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt vara självförsörjande på spelare till föreningens seniortrupper och ungdomsverksamheten skall vara basen för föreningens rekrytering av spelare. Det mesta av vår verksamhet bygger på frivilligt engagemang och vi behöver ständigt fler som engagerar
sig i vår förening. Vi vill därför försöka behålla de aktiva inom föreningen i olika funktioner, då de en dag planerar att dra sig tillbaka från fotbollsplanen.

Tävlingsresultat och samarbete mellan lagen
Resultaten för de yngsta lagen (3,5- och 7-mannaspel) skall vara sekundärt. Toppning av lag innan en ålder av 14 år, för att vinna matcher och serier, skall undvikas. Det är viktigt att alla får spela. Häljarps IF har bara 1 lag som alltid får toppa för att vinna, nämligen Seniorernas representationslag. Övriga lag har som egentlig uppgift att få fram duktiga, skolade och utbildade spelare till seniorlaget och skall inte spela enbart för det egna lagets vinning.

Vi skall se varandra och varandras lag som tillgångar, inte hinder. Ett väl fungerande samarbete, både inom laget och mellan olika åldersgrupper, gagnar våra spelare. Vi vill uppmuntra upp- och nerflyttningar mellan olika lag. Spelaren skall spela där han/hon fotbollsmässigt får den bästa
utvecklingen, oavsett egentlig lagtillhörighet, men under förutsättning att spelaren själv vill flyttas.
Det är ledarnas ansvar att informera spelarna om denna möjlighet, så att de är förberedda om det skulle bli aktuellt. Det är inte åldern på fotbollsspelaren som bestämmer vilket lag han/hon skall spela i, utan kompetensen spelaren besitter. Att ledarna håller en kontinuerlig dialog med ledarna i lagen närmast över och under är en självklarhet.

I den mån det går bör träningstillfällena förläggas så att de lag som ligger närmast åldersmässigt tränar samtidigt, för att på så sätt kunna bedriva gemensam träning. Träning skall ske minst dubbelt så många gånger som antalet matcher. Då lagen spelar 7-manna bör gruppen innehålla minst 10 spelare, vid 11-manna bör gruppen innehålla minst 15.

Vi anser att fadderverksamhet är en viktig del, dvs att de äldre spelarna någon eller några gånger per år hjälper till vid de yngre lagens träningar, säsongsavslutningar, mm.

Kamratskap
Kamratskap och glädje att få vara tillsammans skall vara grundläggande för såväl ledare som spelare.
Häljarps IF skall aktivt arbeta för minskad utslagning, både idrottsligt & socialt, och vi vill uppmuntra till verksamheter utanför den ordinarie fotbollsmiljön för att stärka banden mellan spelarna. Självändamålet är inte att alltid vara bäst utan att alla medlemmar skall ha roligt och trivas.

Externa kontakter
Spelare, ledare och andra representanter för Häljarps IF skall i umgänget med andra föreningar, domare, funktionärer men även andra personer uppträda på ett sätt som är till heder för föreningen. Att med nedlåtande uttalanden, hånfulla eller rasistiska kommentarer misskreditera någon får ej förekomma och här har ledare på alla nivåer ett stort ansvar. Spelare som bedriver mobbing kan bli avstängda i upp till två månader. Vad gäller kontakter av administrativt slag gentemot andra föreningar skall vi uppträda på ett tydligt sätt, så att riskerna för missförstånd minimeras.

Vid t ex spelarövergångar mellan Häljarps IF och andra föreningar följer vi Svenska Fotbollsförbundets allmänna bestämmelser, vilka omfattar spelare från 12 år och uppåt. Vid representation, dvs cuper, matcher, mm skall ledarna bära Häljarps IF´s representationsoverall.

Medlemsavgift
Samtliga aktiva i föreningen liksom ledare på alla nivåer skall betala medlemsavgift. Den spelare som inte betalt får inte delta i seriespel.

Föräldrarepresentanter
Varje ungdomslag skall ha minst en föräldrarepresentant för att underlätta för ledarna. Våra ledare skall tillsammans med föräldrarepresentanten hålla en dialog med övriga föräldrar i laget, så att dessa tillsammans med sina barn får en förståelse för att fotboll är ett lagspel som bygger på samverkan.

Föräldrarepresentanter från varje ungdomslag skall också träffas under minst 1 tillfälle/år för utbyte av erfarenheter, tankar och synpunkter. Vid minimum 1 tillfälle/år träffas även föräldrarepresentanterna tillsammans med styrelsen för att bidraga till en positiv utveckling av föreningen.

Avslutning
Slutligen, denna policy skall fungera som ett stöd för tränare & ledare och ge fotbollen i Häljarps IF en gemensam inriktning. Ämnet fotboll är stort och kan naturligtvis ej sammanfattas på ett par sidor, men det är inte heller meningen. Vi hoppas att synsättet skall stimulera tränare och ledare att vilja utvecklas tillsammans med spelarna, samt att klubben kan få ta del av Era erfarenheter. Vår förening bygger på samarbete och det är viktigt att alla känner delaktighet.