9 juni 2023
19:00

Gustavsbergs IF FK

Referat: Boo FK - Gustavsbergs IF FK

I dagens omgång ställdes Gurra mot hemmalaget Boo Fk men fick lämna Björknäs IP tomhänta. Fredags solen till trots var matchen allt annat än en solskenshistoria, som präglades av ett väldigt lågt tempo i spelavbrotten, framförallt efter hemmalagets ledningsmål.

Första halvlek börjar helt okej och båda lagen, som bägge har unga trupper, försöker hitta ett eget spel men har svårt att få till ett bra bolltempo på det torra gräset. Det är hemmalaget som tar ledningen efter en snygg upprullning längs vår högersida och en pass snett inåt bakåt som sätts lågt otagbart för Rasmus i målet.
Vi tar tag i bollen mer efter målet men det är också en följd av att hemmalaget slår av på tempot och backar hem. Vi hittar några halvchanser där Viktor och Frank har varsitt bra läge men inte riktigt får till det.

Hemmalaget är nöjda med sin ledning och försöker mest spela den långa bakom vårat försvar, men vi har ganska bra kontroll på den bollen i första halvlek, däremot lyckas vi inte hitta något kvitteringsmål och går in i halvtid i underläge 0-1.

HALVTID

Vi försöker sätta mer fart i bollen och spela lite rakare i andra. Hemmalaget står djupt i sin 532 formation och vi har svårt att hitta igenom centralt samt är lite långsamma i spelvändningarna vilket gör att vi kör fast på den sidan där vi försöker spela upp bollen. Trots att vi jagar matchen är det hemmalaget som skapar de bästa chanserna, där Rasmus både en två och tre gånger stoppar lägen som lika gärna kunde punkterat matchen. Trots Rasmus heroiska spel som håller kvar oss i slagläge lyckas vi inte skapa några riktigt heta chanser. Vi har betydligt mer problem med den längre bollen i andra och då blir det jobbigt att trycka på framåt när man gång på gång blir sårad bakom.

Matchen slutar 1-0 efter att andra halvlek i det närmaste försvinner i jakt på bortslagna bollar över sidlinjer, där det mest är ett lag som är intresserat av att spela medans de övriga 12 på planen verkar mest intresserade av att avsluta matchen med det resultatet.
Lärdomarna vi får ta med oss härifrån är att tydligare markera att tiden rinner ut, samt att inte bli stressade utan fortsätta jobba metodiskt för en kvittering.
Men, i fotboll får man alltid en ny chans att ta revansch i nästa match. On to the next one.